preskoči na sadržaj
vijesti

Obavijest za učenike i roditelje!

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u ponedjeljak, 03.09.2018. godine u 8,00 sati.  Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.

Mole se učenici od prvog do petog razreda da uzmu sa sobom torbe kako bi mogli preuzeti udžbenike.

                                         

                                                         R A V N A T E L J:

                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 31. 8. 2018. 19:33

Oproštaj od osmaša

U četvrtak, 28. lipnja, uručene su svjedodžbe svim osmašima! Da ovaj važan događaj bude svećan pobrinuli su se  sami učenici i njihovi razrednici. Svim učiteljima i roditeljima koji su bili prisutni izveli su zanimljiv glazbeno-scenski program. Razrednici su podijelili svjedodžbe, a ravnatelj je svima čestitao na uspjehu, a najboljima je i uručio simboličke poklone. Zahvalio je za sve dobro u ovih osam godina i zaželio sreću kod upisa i uspijeh u daljnjem školovanju. Ovja susret završio je druženjem uz malu zakusku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 6. 2018. 19:21

Podjela svjedodžbi i udžbenika

Podjela svjedodžbi i udžbenika  održat će se 02.07.2018.  s početkom u 8.00 sati. Autobusi voze uobičajenim redosljedom.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 28. 6. 2018. 10:42

Nagradno kupanje u Toplicama Sv.Martin

Nagradno kupanje u Toplicama Sv. Martin održat će se 3.7.2018. u vremenu od 10.00 do 13.00 sati. Nagradno kupanje odnosi se na sve učenike koji su na Dan škole dobili priznanja te pobjednička ekipa na dan sporta.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 20. 6. 2018. 11:33

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018./2019. nalazi se ispod.

Udžbenici informatike za 5. i 6. razred ostaju isti kao i prijašnjih godina (za sada).

Učenici u višim razredima koji rade po prilagođenom programu iz Hrvatskoga jezika,Matematike i Geografije kupuju udžbenike iz tih predmeta kao što je navedeno na popisu udžbenika i ne trebaju kupovati radnu bilježnicu jer su to radni udžbenici. 
Iz  predmeta Prirode , Povijesti, Biologije, Kemije i Fizike naručili smo udžbenike za  učenike po prilagođenom programu. Također ne treba kupovati dodatne radne bilježnice.

Ni za jedan razred ne treba kupovati radnu bilježnicu iz Povijesti.

U nižim razredima sve je prema dogovoru s razrednim učiteljem.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 19. 6. 2018. 12:06

Zadnji dan nastave

Uspješno smo "doputoivali" do kraja nastaven godine!  Po starom običaju taj dan je bio posebno veseo i razigran. Učenici su  sa svojim razrednicima na rane načine organizirali male proslave. U PŠ Stanetinec organizirali su izlet turističkim vlakićem od Stanetinca do Sv. Marina na Muri i natrag! Bilo ime je "ludo i nezaboravno"! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 6. 2018. 12:13

Planinarenje - Žumberak

U petak, 1. lipnja, 51 učenik viših razreda bio je na planinarenju na Žumberku. Krenuli smo pješice od Šoljićeve kuće (blizu Samobora) i pješice se popeli na Japetić (879 m). Iako smo se svi dobro oznojili, na vrh smo došli s osmijehom na licu. Kod planinarskog doma "Žitnica" imali smo prilike odmoriti se i okrijepiti. Iznenadili su nas i paraglajderi čije smo "polijetalje" mogli gledati. I zahtjevan spust smo savladali. Na povratku smo stali u Samoboru na "kremšnite". Bilo je lijepo i već se sad veslimo slijedećem planinarenju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 6. 2018. 09:22

Dan škole

U srijedu 30. svibnja obilježili smo dan škole. Okupili smo se iz svih naših škola u holu matične škole. U veselem ambijentu, uz pjesme, scenske prikaze i karate vježbe sa zadovoljstvom  smo pohvalili  učenike i njihove mnetore koji su se tijekom nastavne godine istaknuli u raznim natjecanjima.

Ravnatelj Stanislav Rebernik  svima je čestitao i izrazio zadovolojstvo postignutim uspjesima. Sve prisutne obavijestio je i o ostalim aktivnostima u našoj školi.  Posebno je istaknuo postavljanje  kućice u školskom vrtu, koja  nam već služi kao učionica na otvorenom.  U vrtu je obavljena i sadnja voćaka. Uz nogometno igralište postavljene su i nove sprave za razne vježbe. Najavljen je i skori dovršetak multifunkcionalnog igrališta uz školu (na umjetnoj travi).

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 5. 2018. 09:06

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

          Partnerstvo Hrvatske zajednice županija i Srednje.hr

  Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. 

            Riječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

            Kalkulator je u prošloj godini bio posjećen čak 140.000 puta, a još se bolji rezultat očekuje ove godine s podrškom Zajednice, koja je postala glavni partner projekta.          Istaknimo kako je ovo prva suradnja portala Srednja.hr i Hrvatske zajednice županija, a zadovoljstvo glede podrške projektu izrazio je i predsjednik Zajednice Goran Pauk.

„Raduje me što je Hrvatska zajednica županija postala dijelom ovog pozitivnog i nadasve korisnog projekta Srednje.hr. Županije, kao osnivači osnovnih i srednjih škola, svakako trebaju olakšati mladima i dati im podršku u izboru željenog zanimanja. Poticanjem mladih na promišljanje o budućnosti i odabirom škola u matičnoj županiji, potičemo i razvoj županijskog školstva.“, istaknuo je predsjednik Pauk.

            Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete na linku.

Za kraj dodajmo i da je ovo jedan u nizu projekata usmjerenih srednjoškolcima koje podupire Hrvatska zajednica županija. Zajednica je već nekoliko godina sponzor Oskara znanja, nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju koji će i ove godine biti dodijeljen najboljim učenicima u lipnju u Zagrebu.

Kalkulator:

https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 24. 5. 2018. 12:36

Deutschstunde im Schulgarten

Sat njemačkog na školskom vrtu

U srijedu 23. svibnja, 7. sat,  nastavu njemačkog jezika s našom razrednicom Jasminom Tuksar, imali smo na školskom vrtu u novoj kućici. Obrađivali smo temu malih istraživača i izviđača u prirodi, te smo i sami razmišljali, a kasnije zabilježili prednosti i nedostatke nastave na otvorenom, u prirodi. Usput nas je "napala" vojska komaraca, a kad smo se vraćali išli su s nama. Malo smo promatrali prirodu i prezentirali svoj rad. Za zadaću smo dobili zadatak još malo "dublje" istraživati i opisati istraživače i izviđače. Dobro smo se zabavili i nešto novog naučili.

Tekst napisali: Filip Ladić i Luka Žižek 6.r.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 5. 2018. 10:29

IZLET 5.r. Krapina i Veliki Tabor

Učenici petih razreda bili  su na jednodnevnom izletu (11.5.) u Krapini i Velikom Taboru. Posjetili smo oba muzeja i uživali u pričama iz davne prapovijesti i zanimljivim legendama  Zagorja. Poslužilo nas je i vrijeme pa smo mogli doživjeti svu ljepotu zelenog Zagorja. Na povratku smo prošetali i uz jezero u Trakošćanu.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 5. 2018. 13:25

"Max sucht den superstar" - Cestica

Već treću godinu za redom sudjelovali smo (11. svibnja) na međunarodnom natjecanju „Max sucht den Superstar“ . Ove godine predstavljala nas je Viktorija Gložinić, učenica 6. razreda s pjesmom „Rote Lippen soll man küssen“ uz mentorstvo Nore Nemec. U plesnoj koreografiji sudjelovali su: Valentina Kolmanić, Luka Žižek, Leonora Kuqi i Aleks Šinko.

Leonora Kuqi otvorila je natjecanje s prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom „Auf anderen Wegen“.

Ove godine po prvi puta smo imali i podršku navijača.

Tekst: Kaludija Kežman

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 5. 2018. 09:16

Dan Europe - KVIZ

Dana Europe obilježili smo 8. svibnja. Održali smo kviz znanja o Europi za učenike viših razreda. Europa je zajednica raznih naroda pa smo, kako bi i sami gradili zajedništvo, u goste  pozvali predstavnike susjednih škola. Došle su četveročlane ekipe (od 5. do 8. razreda) iz Sv. Martina na Muri, Murskog Središća, Gornjeg Mihaljevca, Sv. Jurja na Bregu i Selnice. Kroz raznolik i dinamičan kviz vodila nas je učiteljica Edita Medved. Ekipe su pokazale solidno znanje, ali su i još dosta toga novoga naučili.

Na kraju se najuspješnijom pokazala ekipa iz OŠ Gornji Mihaljevec! 

Nas su predstavljali Gabriel Sever, Luka Žižek, Hari Hadžić i Leonarda Zadravec osvojivši treće mjesto! Svima čestitke na organizaciji, sudjelovanju i pokazanom znanju!

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 5. 2018. 14:20

"Europa za 5" - G. Mihaljevec

Na završnoj svečanosti i prezentaciji školskog projekta „Europa za 5“ OŠ Gornji Mihaljevec, 7. svibnja kao gost je sudjelovala i OŠ Štrigova. OŠ Štrigova predstavljali su  Erik Anušek, Dora Horvat, Leonora Kuqi i Aleks Šinko  s mentoricom Klaudijom Kežman.

U projektu „Europa za 5“ ove godine istraživali su život sv. Benedikta, gastronimiju zemalja EU, osobito slastice, istraživali su rad G. Mendela, oca genetike…

Učenici su se mogli uključiti u radionice ili u potragu za blagom.

Tekst: Klaudija Kežman

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 5. 2018. 08:55

„Max sucht den Superstar" - Sv. Martin na Muri

Na prednatjecanju  „Max sucht den Superstar“ u Sv. Martinu na Muri učenice naše škole Viktorija Gložinić i Leonora Kuqi sudjelovale su kao gosti. Viktorija je otpjevala pjesmu „Rote Lippen soll man küssen“ kojom će se predstaviti na  međunarodnom natjecanju u Cestici dok je Leonora otpjevala prošlogodišnju pobjedničku pjesmu „Auf den anderen Wegen“.

Podršku su im pružile učiteljice Nora Nemec, Klaudija Kežman i Jasmina Tuksar.

Tekst: Klaudija Kežman

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 5. 2018. 09:07

Austrijska jezera - izlet učitelja

U ponedjeljak 30. travnja, učitelji su taj nenastavni dan iskoristili za izlet do austrijskih jezera. Posjetili smo Hallstatt, Wolfgagsee... 

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 4. 2018. 14:02

Eko kviz

Povodom Dana  planeta Zemlje, 26. travnja, održali smo "Eko kviz". Sudjelovali su viši razredi kroz predstavnike u četiri ekipe. Svaku ekipu činili su po jedan učenik iz 5., 6., 7.  i 8. razreda. Ekipe su odgovarale na raziličita pitanja iz tri područja: biologija - kemija - priroda, geografija i vjeronauk. Predstavnici su pokazali solidno znanje, a najuspješnija ekipa je bila u sastavu: Gabriel Sever (5), Valentina Kolmanić (6), Patrik Jambrović (7), Leonarda Zadravec (8)

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2018. 13:49

„Međimurska popevka u različitosti“ - Vratišinec

U Domu kulture u Vratišincu, 26. travnja, predstavilo se devet osnovnih škola s međimurskim popevkama u različitim obradama, a na temu „Međimurska popevka u različitosti“

Našu školu  su predstavljali učenici 4. razreda: Jasmina Novak, Sara Korosić, Elena Vebarić, Jakov Ladić i Matej Zadravec. Na harmonici ih je pratio Luka Žižek (6. razred). Voditelj projekta iz naše škole: Nora Nemec - uč. glazb. kulture.

–Organizatori su zahvalili svim učenicima i mentorima na sudjelovanju u ovom projektu, koji je mali doprinos očuvanju i njegovanju međimurske popevke.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2018. 06:49

Dan sporta - trail i pješačenje

Povodom Dana sporta, 23. travnja,  u OŠ Štrigova održan je 1. dječji međimurski trail.

Koristeći  međimursku planinarsku stazu Međimurski planinarski put svi učenici prevalili su zadnju dionicu puta od 2,3 km i završili utrku u centru Štrigove.
Natjecanje je bilo ekipno, a pobjednička ekipa u sastavu: Matija Pintarić, Anamarija Škvorc, Teo Senčar, Vanessa Bišćan, Gabriela Sever i Filip Ladić nagrađena je kupanjem u toplicama Sv. Martin na Muri.
Niži razredi svih naših škola pješačili su do OPG Perhoč i natrag. Tamo su mogli vidjeti jelene i divlje svinje. Budući da se učenicima svidjelo odlučili smo ponoviti i sljedeće godine
 
Vidi foto-galerije
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 4. 2018. 11:02

Dražen Ladić - susret

U petak, 20. travnja,  posjetio nas je  Dražen Ladić. Na početku susreta svih učenika viših razreda  s našim "brončanim golmanom iz 1998." prisjetili smo se tih slavnih dana uz pomoć prezentacije koju je pripremo Erik Anušek. Nakon toga naš gost je ukratko  ispričao svoj životni put od senokoša u Gornjem Hrašćanu do  medalje na svjetskom prvenstvu. Učenici su postavljali pitanja, na koja su dobivali vrlo zanimljive odgovore. Na kraju susreta Draženu smo zaželjeli uspjeh u vođenju Vatrenih na predstojeće svjetsko prvenstvo u Rusiji. Kao uspomenu na ovaj susret svi zainteresirani dobili su autogram.

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 4. 2018. 14:16

Smotra građanskog odgoja i obrazovanja - dva projekta

OŠ Štrigova i ove je godine sudjelovala na smotri Građanskog odgoja i obrazovanja i to sa dva projekta. Smotra je održana 9. travnja u Srednjoj školi Čakovec. Predstavljali smo se s projektom "Od hiže do hiže s kuhačom". Ovaj projekt predstavljali su učenici sedmog razreda Erik Anušek, Dora Horvat, Leonora Kuqi i Aleks Šinko.

Projekt " U štrigovskom laboratoriju- ideja Europe" predstavljali su učenici šestih razreda Gabriela Bedeković,Eva Ferlin, Valentina Kolmanić i Luka Žižek.
Vodile du ih učiteljice Klaudija Kežman, Edita Medved i Jasmina Tuksar
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 4. 2018. 12:45

Sretan Uskrs!

Štrigovske žudije dijele čokolade

Svim učenicima naše škole Uskrs su čestitali Aleksandar i Viktorija. Svakom su učeniku predali i čokoladu koju su nam uz uskrsnu čestitku poslali iz naše Županije. Kako bi sve prošlo u najboljem redu pobrinule su se i male žudije.

Sretan Uskrs!

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 3. 2018. 09:41

4. Županijska smotra osnovnih i srednjih škola Međimurske županije

Mali i velik zborovi naše škole natupili su 21. ožujaka u Centru za kulturu u Čakovcu na županijskoj smotri zborova. Mali zbor odpjevao je jednu, a velik dvije pjesme. Njihov nastup bio je  vrlo uspješan i zapažen! 

Bravo za naše pjevače i njihovu voditeljicu Noru Nemec.

Vidi foto-faleriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 3. 2018. 11:02

Emanuel Vinko najbolji u Međimurju iz biologije

U ponedjeljak, 12.03.2018. godine, u OŠ Sveta Marija održano je županijsko natjecanje iz biologije. Emanuel Vinko, učenik 8. A razreda, osvojio je 1. mjesto u kategoriji učenika osmih razreda. Školu je predstavljala i Leonarda Zadravec 8 A, koja je osvojila 9. mjesto u konkurenciji 20 učenika. Mentorica: Mirjana Grula, prof. biol. i kemije.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 3. 2018. 09:55

14. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa Vijest ima dokument u privitku

U našoj školi, 10. ožujka, održalo se 14. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa. Sudjelovalo je 14 osnovnoškolskih  i 3 srednjoškolske ekipe. U ovom zanimljivom i dinamičnom natjecanju učenici su pokazali svoje teorijsko i praktično znanje. Našu školu predstavljala je ekipa u satavu: Viktorija Borko, Anamarija Škvorc, Josipa Bedeković, Ivona Bogdan i Eva Ferlin pod vodstvom učiteljice Aleksandre Komar Rebernik. Naša ekipa ostvarila je zapaženi uspijeh osvojivši treće mjesto

Čestiteke svim sudionicima, najboljim ekipama koje su  se plasirale na međužupanijsko natjecanje i organizatorima ovog lijepog susreta!

Vidi u opširnije za kompletne rezultate i bilten u prilogu.

Vidi foto galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 3. 2018. 10:33

Trag dobrote - 20 godina Varaždinske biskupije

Učenici viših razreda, 9. ožujka, posjetili su izložbu "Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije" postavljenu  u Muzeju Međimurja u  Čakovcu. Vidjeli smo  Papinsku bulu uspostave Biskupije, razno liturgijsko ruho i predmete. Najvrjedniji izložak je "Zagrebački misal"  (16.st.). Na velikim plakatima prikazana je povijest, ustroj  i djelovanje naše Biskupije. Na  slikama smo mogli vidjeti i  neke nama poznate osobe. Posebno nam je bilo lijepo vidjeti slike iz  Štrigove. Nakon izložbe napravili smo i zajedničku fotografiju kod kipa sv. Jeronima u parku ispred Muzeja. 

U skolpu ovog izleta u Centru za kulturu Čakovec pogledali smo predstavu "Pola pola" koja na vrlo zanimljiv način obrađuje temu odrastanja djece rastavljenih roditelja.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 3. 2018. 09:09

„Otključaj tajne živog svijeta!” - radionica za četvrtaše

U četvrtak, 8. ožujka 2018. četvrtaši svih naših škola  izrađivali su  „raketu” uz pomoć koje  su dobili odgovore na pitanje odkuda dolazi i kako pitka voda ostaje pitkom. Saznatli su što sve naš čudesan planet Zemlja može, ali i kako možemo pomoći da je održimo čistom i lijepom. Kroz kreativnu “uradi sam” aktivnost vježbali su strpljivost i vještinu opažanja, ali i poticali znatiželju!

Projekt je dio programa „Bioteka u pokretu!“ koji se provodi već šestu godinu zaredom u Zagrebu i drugim gradovima i općinama diljem Hrvatske, a vode ju stručni edukatori iz udruge Bioteka. Program radionica  „Bioteka u pokretu!“ certificiran je od strane Agencije za odgoj i obrazovanje (potvrđen od MZOS-a) te ocijenjen kao kvalitetna i stručna nadopuna školskom kurikulumu.

Radionica se održala uz financijsku podršku Općine Štrigova.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 3. 2018. 12:46

Odbojka - OŠ Štrigova - prvaci Županije!

U srijedu 07. ožujka, u našoj školi održano je županijsko natjecanje iz odbojke. Nastupilo je šest muških ekipa. Predstavnici naše škole bili su najuspješniji i plasirali su se na regionalno natjecanje koje će se održati u Varaždinu.

Čestitke ekipi i trenerima!

Uskoro opširnije.

 

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 3. 2018. 12:25

14. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa Vijest ima dokument u privitku

Naša škola je domaćin 14. županijskog natjecanje mladih Crvenoga križa koje će se održati u subotu 10.ožujka 2018. godine. Program natjecanja   nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 3. 2018. 13:01

Rafael Ramić najbolji u Županiji

U srijedu, 21. veljače 2018. godine, u OŠ Ivanovec na županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika sudjelovala su dva učenika naše škole, Sebasijan Petek i Rafael Ramić. Rafael Ramić je u kategoriji 1. stranog jezika osvojio 1. mjesto te se plasirao  i na državno natjecanje, uz mentorstvo učiteljice Klaudije Kežman.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 3. 2018. 13:26

Odgoda nastave zbog vremenskih neprilika Vijest ima dokument u privitku

Zbog vremenskih uvjeta župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku o odgodi nastave 28.2.2018. i 1.3.2018. u svim osnovnim i srednjim  školama kojima je Županija osnivač.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 2. 2018. 13:58

PODRUČNA ŠKOLA STANETINEC NA LIDRANU 2018.

Učenici PŠ Stanetinec i ove godine  pokazali su da su među najboljima u dramsko-scenskom izrazu u Međimurskoj županiji.

Sudjelovali smo na Međuopćinskoj smotri Lidrano (Smotri literarnih, dramskih i novinarskih radova) u OŠ Strahoninec  sa dramsko-scenskom igrom Dedek i repa i izborili plasman na Županijsku smotru Lidrano.

Županijska smotra Lidrano  održala se u Centru za kulturu Čakovec.  Nakon odgledane županijske Smotre za Međimursku županiju, povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo u sastavu : Dejan Buvač – predsjednik, Tanja Novak- članica i Bruno Kontrec – član i državna izbornica Stephanie Jamnicky za državnu smotru Lidrano predložili sudramsko-scensku igru Dedek i repa koju izvode učenici PŠ Stanetinec pod vodstvom učiteljice Božene Kralj.

Tako se i opet isplatio trud i marljivost malih Stanetinčara. Svojom razigranošću, duhovitošću i spontanošću oduševili smo publiku i žiri i uz sve to dobro se i zabavili.

Vidi u foto-galeriju

Tekst i slike: Božena Kralj

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 2. 2018. 19:16

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE

Nastava će se danas održati. Autobusi voze na isti način  kao jučer.
(Prekopa - Železna Gora - Štrigova

Štrigova - Urban - Stanetinec

Štrigova - Jalšovec)

Učenici iz ostalih područja neka dođu na stanice uz glavne ceste na kojima prometuje školski autobus.

Nastava za sve učenike završava u 12.20.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 23. 2. 2018. 06:03

Obavijest o održavanju nastave!

Nastava će se danas održati. Autobusi voze samo po glavnim cestama:

Prekopa - Železna Gora - Štrigova

Štrigova - Urban - Stanetinec

Štrigova - Jalšovec

Učenici iz ostalih područja neka dođu na stanice uz glavne ceste na kojima prometuje školski autobus.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 22. 2. 2018. 06:27

Županijska natjecanja

Nakon provedenih školskih natjecanja iz gotovo svih predmeta  na županijskom natjecanju našu školu predstavljat će iz:

 

Njemačkog jezika (21.2. u OŠ Ivanovec):  Rafael Ramić i Sebastijan Petek (mentor: Klaudija  Kežman)

Matematike (28.2. u OŠ Mursko Središće): Matej Kovačić, Nikola Šafarić i Antonio Vuković (mentor:  Renata  Balašković)

Geografije (01.03. u OŠ Selnica): Nikola Šafarić,  Petar Novak,  Tihana Tomšić, Emanuel Vinko (mentor: Petra  Šinko Posel)

Hrvatskoga jezika (05.03 u OŠ Šenkovec): Tihan Tomšić (mentor:  Sanja  Prošev)

Povijesti (07.03. u OŠ Sv. Martin na Muri) Tihana Tomšić (mentor:  Željka  Trupković) i Vlatka Medenjak (mentor:  Anita  Škvorc Branda)

Biologije (12.03. u OŠ Sv. Marija): Emanuel Vinko i Leonarda Zadravec (mentor: Mirjana  Grula)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 2. 2018. 09:21

Valentinovo - "ljubavna pošta"

Kratkim programom (14.2.) obilježili smo Valentinovo. Učenici nižih razreda i petog razreda recitirali su, pjevali, plesali i glumili na temu ljubavi. A "poštar" Rafael Rmić donio je "ljubavnu poštu" u savki razred.

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 2. 2018. 09:00

Fašnik - talent show

U utorak, 13. veljače, naša je škola pala pod vlast maškara. Učionice su bile pune vještica, kauboja, doktora, zombija i drugih veselih bića. S uzbuđenjem se iščekivao kraj nastave i početak sada već tradicionalnog talent showa. U dvanaest točaka uživali smo u plesu, svirci i smijehu. Svi su natjecatelji oduševili svojim talentima te bili popraćeni glasnim pljeskom. Stručni žiri je s velikom ozbiljnošću pratio i ocjenjivao njihove nastupe. Nakon glasovanja publike, odlučeno je o pobjednicima.

Treće mjesto osvojili su učenici sedmih i osmih razreda sa igrokazom „Ispit“. Na drugom su se mjestu našli učenici osmih razreda koji su nam otpjevali pjesmu „Leteći medvjedići“. Najviše glasova i pljeska publike i žirija osvojila su braća Tin i Luka Žižek koji su nam odsvirali najpoznatiju polku na svijetu te rasplesali voditelja showa – djelatnika vodovoda.

Za sve eventualne kritike prisutni su se mogli požaliti upravi vodovoda.

Tekst: Edita Medved

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 2. 2018. 09:16

Obavijest o održavanju nastave

Zbog loših vremenskih uvjeta nastava se danas neće održati.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 8. 2. 2018. 06:25

Vukovar - osmaši

 Projekt "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" obuhvaća sve učenike osmih razreda. Naša škola došla je na red 19. i 20. siječnja. 

     U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, osiguran nam je smještaj i stručno vodstvo. Ovaj izlet bio je vrlo lijepo, bogato i korisno iskustvo.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 2. 2018. 09:31

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole u školsku godinu 2018/2019. Vijest ima dokument u privitku

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole u školsku godinu 2018/2019. sukladno članku 5. stavku 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnog povjerenstva („Narodne novine“ broj“ broj 67/14).

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 6. 2. 2018. 09:16

Božićna priredba -koncert

Ovogodišnja Božićno-novogodišnja priredba izvedena je kao pravi Božićni koncert. Škola u suradnji s Općinom priredila je glazbeno-scenski užitak. Nastupili su naši pjevački zborovi uz istrumentalnu pratnju mladih glazbenika. Svojim pjevanjem i sviranjem potpuno su nas uveli u vrijeme proslave Božića. Posebno nas je iznenadio svojim prvim javnim nastupom i mladi puhački orkestar! Dojmljivi su bili i svjetlosni i drugi specijalni efekti. A za radost najmljađih pobrinuo se i Djed Maraz koji je sa svojim vilenjacima došao na pravim saonicam sa puno poklona.

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 12. 2017. 23:49

Vrtna kućica

Na zemljištu našeg školskog vrta postavljena je nova drvena kućica. Služit će nam kao spremište za vtni alat, ali i kao učionica na otvorenom. Veselimo se proljeću i dovršenju i službenom otvorenju naše nove "učionice". Tako je lijepo biti vani, u ovoj divnoj prirodi, na našim štrigovskim bregima!

Kako je kućica nastajala vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 12. 2017. 23:01

Mjesec borbe protiv ovisnosti

I ove godine bili smo  u našoj školi vrlo vrijedni  tijekom

Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. -15.12.).

Pored redovitih aktivnosti  na ovu temu koje smo odrađivali na satovima razrednika učenici sedmih i osmog razreda  imali su  zadatak napraviti kalendare za 2018. godinu s pozitivnim porukama. Osobito su kreativnost u ovom zadatku pokazali učenici sedmog  razreda.  Svi kalendari izložene se na panou u holu škole. Dva najuspješnija kalendara  poslana su na županijsku izložbu u OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec.  Autorice  najuspješnijih kalendara su Antonia Šajnović  iz 7.r  te Leonarda Zadravec i Viktorija Borko  iz 8.a razreda. Osobito puno truda uložila je i Lana Vabec iz 7.r pa su  one su u pratnji  učiteljice Klaudje Kežman i pedagoginje sudjelovale na Županijskom obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Osnovnoj školi Šenkovec 14.12.2017. godine. Tamo su imali prilike vidjeti svoje kalendare  kao dio predivne izložbe, čuti predavanje psihologinje o pozitivnim razmišljanjima, ali i odgledati izvrsnu predstavu „#generacija“  Teatra Tirena iz Zagreba.

                                           tekst:      Andreja Zadravec Baranašić

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 12. 2017. 20:28

OŠ Štrigova Vukovaru

Probudi dobrotu u sebi u dane adventa! 

Na prijedlog vijeća učenika  provodimo akciju za pomoć potrebitima u Vukovaru. U vrijeme došašća sakupljamo nepokvarljive namirnice (brašno, šećer, tjesteninu, rižu, konzerve, slatkiše, ...higijenske potrepštine).  Ono što se sakupi, naši će osmaši, predati u Socijalni dućan u Vukovaru. Svoj prilog može se staviti u košaru ispod bora u  holu škole. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 12. 2017. 09:17

Sv. Nikola

I ove godine na blagdan sv. Nikole u našoj školi imali smo dragog gosta! Donio je punu košaru poklona, jer su naša djeca naravno, cijele godine bila jako dobra.

No, Nikola, nije došao sam, s njime su bila i dva ružna krampusa. O kako li su samo letali po školi, nerazgovijetno mumljali i ispuštali urlike, glupirali se, ludirali, tukli se, naguravali, baš kao da nimalo pameti nemaju....

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 6. 12. 2017. 22:22

Kip sv. Jeronima u Čakovcu – anketa

Jeronim # Štrigova # Čakovec

Četiri učenice šestog razreda, Lara, Ines, Ivona i Eva u sklopu grupe „Rodna gruda“ bile su 5. prosinca u Čakovcu. Napravile su anketu kraj kipa sv. Jeronima koji se nalazi u gradskom parku blizu ulaza u Stari grad. Anketirale su prolaznike pitajući ih da li znaju čiji je ovo kip.  U sat vremena prošlo je stotinu ljudi. Velika većina njih, gotovo 90%,  nije znala odgovor na to pitanje, dok ih je 10% znalo. Znali su samo stariji prolaznici.

vidi opširnije i foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 12. 2017. 22:10

"Mi jedemo odgovorno" - projektni dan

U ponedjeljak 4. 12. 2017. u OŠ Štrigova održan je projektni dan u sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“. Škola je uključena u projekt Eko škola s ciljem osvješćivanja učenika o hrani koju jedemo, što jedemo, odakle dolazi hrana koju jedemo i kako utječe na naše zdravlje.

Vidi opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 12. 2017. 10:03

Poezija na njemačkom jeziku Vijest ima dokument u privitku

Prošli tjedan su se učenici sedmog razreda na nastavi njemačkog jezika iskušali u pisanju poezije na stranom jeziku. Pisali su prema zadanom modelu npr. Rondell, Elfchen, Avenidas...

U nastavku pročitajte uratke sadmaša:

  :: opširnije :: 


objavio: Klaudija Kežman  datum: 28. 11. 2017. 12:52

"Reciklirana priča"

U ponedjeljak, 25.11., u našoj školi gostovalo je kazalište Svarog sa Recikliranom pričom. Učenici nižih razreda svih naših škola uživali su u ovoj poučnoj ekološkoj priči. Tema je bila razvrstavanje otpada, konkretno staklene ambalaže.

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 11. 2017. 09:16

Dan Vukovara

    U petak 17. studenog obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Svaki učenik donio je u školu jedan lampaš. Svi zajedno smo slušali pjesmu s popratnim slikama Stoji grad u izvedbi klape "Sveti Juraj" HRM i pogledali jednominutni  animirani film I love you too (Joško Marušić, 1993.) Zapaljenim lampašima smo pokraj škole ispisali VUKOVAR.  Pomolili smo se za sve stradale u ratu i za mir u svijetu.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 11. 2017. 09:17

Učenici nižih razreda u jesenskoj posjeti Varaždinu

U utorak, 31.10.2017. godine učenici od prvog do četvrtog razreda Matične i Područnih škola posjetili su grad Varaždin. Prvo su uživali u dječjoj predstavi u HNK –u  pod nazivom  „Nečko svojeglavećko“, a zatim su razgledali stalni postav Gradskog muzeja  i većina njih je  po prvi put imala prilike razgledati unutrašnjost Starog grada u Varaždinu. Predivan sunčani dan izmamio je potrebu za sladoledom te smo izlet završili uživajući u vjerojatno jednom od posljednjih sladoleda ove sezone na terasi McDonaldsa.

tekst: Andreja Zadravec Baranašić

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 11. 2017. 16:59

Izložba gljiva

U petak, 20.10.2017. godine u Štrigovi je ispred kavane „Orijent“ u  Štrigovi  održana izložba gljiva u organizaciji Gljivarskog društva „Smrčak“ iz Čakovca, Općine Štrigova, kavane Orijent i Osnovne škole Štrigova. Učenici naše škole vrijedno su prikupili različite vrste gljiva u štrigovskim šumama, a zatim su predstavnici osmaša: Leon, Denis, Filip, Daniel, Dora, Anamarija, Matija i Karlo pomagali u postavljanju izložbe. Učenici naše škole i mještani Štrigove imali su prilike puno naučiti o vrstama, osobito o razlikovanju jestivih od nejestivih  gljiva.

Tekst: Andreja Zadravec Baranašić

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 10. 2017. 06:57

Dan jabuka

starinske sorte

U petak, 20. listopada u našoj školi obilježili smo Dan jabuka.

U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ bavili smo se jabukama. Učenici su u školu donijeli razne starinske sorte jabuka te nam ih predstavili nazivljem štrigovskog govora. Vidjeli smo i  prezentaciju u kojoj su bile istaknute sve prednosti i blagodati konzumiranja jabuka, kao i razne zanimljive izreke o jabukama.  Pogledali smo kako je grupa učenika sama uzgojila „rajske jabuke“ – rajčice. Na kraju smo se svi poslastili štruklima i gibanicama koje nam je pripremila naša kuharica.

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 10. 2017. 21:23

Kros - Županijsko prvenstvo

U Podturnu je 18.10. održano Županijsko prvenstvo odnovnih škola u krosu  u konkurenciji petih i šestih razreda, te sedmih i osmih razreda za djevojčice i dječake. 

Pojedinačno su se od naših učenika istaknuli: Leonarda Zadravec 2. mjesto za djevojčice 7,8. i  Marco Krauthaker 4. mjesto za dječake 7, 8 razredi.
 
Ekipno su dječaci 7,8 razredi zauzeli 3. mjesto. U toj ekipi su uz Marca Krauthakera bili Rafael Ramić, Aleksandar Stanković i Matija Herjavec.
Djevojčice su bile 5. u obje katrgorije.
Dječaci 5,6 su zauzeli 11. mjesto.
 
Čestitke svim našim trkačima!
 
Tekst: Srebrenka Petra Šenji
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 18. 10. 2017. 06:48

"Solidarnost na djelu" i "Mandarine" - akcije Crvenog krža

U našu školu stigla je  pošiljka mandarina, donacija Crvenog križa. Više vitamina - manje prehlada! 

A u školi smo  proveli i sabirnu akciju Crvenog križa "Solidarnost na djelu". Uključili smo i mještane Štrigove tako da su učnici, u skolopu ove akcije,  prošli centrom naselja.

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 10. 2017. 10:27

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje - crkva

     Ove nedjelje (15.10.) obilježili smo i u župnoj crkvi Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Na misi u 10.30 naši učenici i učitelji sadržajno su obogatili misno slavlje.    

    Na početku mise u pokajničkom činu razmišljali smo ekološki - o našem odnosu prema prirodi. Župnik je u propovijedi posebno naglasio ulogu i važnost zahvalnosti. Propovijed je završila malim "igrokazom" od zrna do kruha. U molitvi vjernika  molili smo  Gospodina da Zemlja  i dalje bude blagoslovljenom mjesto za život čovjeka. Kod prinosa darova djeca u narodnim nošnjama donijela su pune košare raznih plodova zemlje i lijepo oblikovanih kruhova. Na kraju  mise čuli smo i lijepu molitvu kruhu, koja završava mišlju da čovjek iako sanja o lijepom životu, zapravo ako pogleda kroz prizmu zahvalnosti  već sad  "živi san"! Cijelu misu lijepo je pjevao dječji župni zbor!

Hval svima koji su sudjelovali u organizaciji, posebno učenicima i roditeljima!

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 10. 2017. 09:25

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje - škola

U srijedu 11.10. malom proslavom obilježili smo Dane kruha. Djeca su po straom običaju u školu donijela razne krušne proizvode. Razmišljli smo kome sve trebamo biti zahvalni: pa jedno veliko HVALA svim ljudima koji su sudjelovali u procesu stvaranja finih krušnih proizvoda, kao i Stvoritelju koji je dao da sve to tako može i biti. Pjevali smo, gledali filmić "Od zrna do kruha", razmišljali od kojih se sve žitarica može dobiti brašno. Na kraju  je jelo blagoslovio župnik Kristijan i malo čašćenje moglo je početi!

"Blagoslovljen budi Gospodine, Bože naš, Kralju svevišnji koji daješ da zemlja rodi kruh!"

Vidi foto galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 10. 2017. 20:56

Nacionalna edukacija djece u području zaštite i spašavanja Vijest ima dokument u privitku

   U utorak (10.10.2017.) je gospodin Ferid Kasmo kao predstavnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Čakovec u sklopu programa "Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja" poučio učenike 1. i 2. razreda osnovama ponašanja u slučaju elementarnih nepogoda (poplava, požara, potresa i dr.).

   Predstavljanju se priključila i policajka Marija Nemec u čijem su prikazu djeca posebno bila aktivna.

   Na kraju predavanja su svim učenicima podijeljeni i promotivni materijali.

tekst: Aleksandra Komar Rebernika

vidi slike u kao prilog u opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 10. 2017. 20:28

Ča, kaj, što - naša baština

Osnovnu škola Štrigova i Muzej Međimurja Čakovec, uz Katedru Čakavskog sabora „Bakarskog kraja“ i , ove je godine bila suorganizator i sudionik okruglog stola na temu „Tragovima Zrinskih i Frankopana – zavičajna baština (materijalna i nematerijalna) kao nasljeđe.

Okrugli stol održan je u subotu, 7. listopada 2017. u Bakru. Na okruglom stolu govorili su stručnjaci i znanstvenici iz područja kulture, povijesti, jezikoslovlja, odgoja i obrazovanja te predstavnici zajednica. Okrugli stol održavao se u prostorima dvorca Nova Kraljevica – Frankopan, gdje smo imali prilike i posjetiti novootvoreni posjetiteljski centar Kraljevica – Kulturna ruta Putovima Frankopana.

Predavači iz naše škole bili su Anita Škvorc Branda s temom „Zrinski  u međimurskoj onimiji“ i Klaudija Kežman s temom „Germanizmi i mladi“.

Uz naše učitelje  bila je  i grupa učenika iz Stanetinca, koja  se predstavila igrokazom „Zec i kornjača“ na našem štrigovskom govoru.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 10. 2017. 07:52

Svjetski dan učitelja Vijest ima dokument u privitku

Baš je lijepo i dobro biti učitelj!

Posebno je lijepo  kada  na "Svjetski dan učitelja" (5.10.) već ujutro ravnatelj razveseli svoje učitelje "slasnom" i  toplom dobrodošlicom! 

I kad kroz dan stižu mala pisma učenika sa zahvalam i čestitkama.

Hvala svima!

Dobro je raditi u našoj školi u kojoj  je biti učitelj lijepo  baš skoro svkaki dan!

Vidi "slasan" iznenađenje kao prilog u ::opširnije::

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 10. 2017. 22:20

Oremošovo - Blagdan sv. Jeronima

Ove godine Oremošovo smo proslavili posebno svečano. Na sam blagdan sv. Jeronima, u subotu 30. rujna,  održan je Znanstveni skup "Josip Bedeković i njegovo djelo" na kojem je i predstavljena na hrvatski prevedena knjiga "Natale solum...sancti Hieronymi..."".  Skup smo započeli misom u crkvi sv. Jeronima i natavili u školi. Znanstveni skup bio  je pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a završen je riječima akademika Dragutnina Feletara: "Od sada možete slobodno koristiti i u civilne i vjerske svrhe naziv "Štrigova - rodno mjesto svetog Jeronima".

o skupu vidi više u opširnije

I u školi smo učenicima predstavili knjigu. Nakon kratkog razmišljanja o Jeronimu, svaki je učenik mogao svojom rukom primiti "Natale solum", sada pod nazivom "Knjiga o sv. Jeronimu, Iliriku i Međimurju".

vidi foto-galeriju

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 10. 2017. 06:23

Europski tjedan sporta

Ove je godine naša škola sudjelovala na plesnom događaju FlashMove koji se održao u srijedu, 27.rujna, na Trgu Republike u Čakovcu s početkom u 11 sati, a u sklopu trećeg po redu Europskog tjedna sporta i NowWeMOVE kampanje.

Sudjelovali su učenici iz 11 osnovnih te učenici iz 5 srednjih škola naše županije, ukupno oko 500 sudionika. Nas su predstavljale učenice: Karla Hanc, Antonia Šajnović, Leonora Kuqi, Dora Horvat (7.r), Lorena Rebernik, Tihana Tomšić, Dora Horvat (8.r) i Vlatka Medenjak u pratnji učiteljice TZK Srebrenke Šenji i pedagoginje Andreje Zadravec Baranašić. Naše su učenice zadanu koreografiju uvježbavale kod kuće i uz školi uz pomoć učiteljice Srebrenke, a onda su je uspješno izvele i u Čakovcu.

Nakon zajedničkog vježbanja i plesa učenici su imali prilike družiti se i upoznati uspješne mlade sportaše iz Međimurja.

 

vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 9. 2017. 07:13

Reportaža s maturalca

Na naš maturalac krenuli smo 18.9. u ponedjeljak u rano jutro prema Makarskoj. Vrijeme je bilo lijepo i sunčano, a put dug i miran. Uskoro smo vidjeli more u kojem smo se htjeli kupati. Na putu smo stali u Splitu i razgledavali Dioklecijanovu palaču. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 9. 2017. 00:19

Zaziv Duha Svetoga

   U župnoj crkvi, u nedjelju 24. rujna, na misi u 10.30, zazvali smo Duha Svetoga na sve nas u novoj školskoj godini. U misno slavlje uveli su nas župnik Kristijan i firmanici uvodnim mislima.

   Posebna je bila molitva vjernika s prinosom darova. Firmanici su čitali molitvu s konkretnim nakanama za sve sudionike u odgojno-obrazovnom procesu: za učenike, učitelje, roditelje i župnika. Prvopričesnici su donijeli pred oltar svoje školske udžbenike, torbu, olovke, e-dnevnik, Bibliju i same sebe, kako simbole  školske stvarnosti.

   Isus je rekao „Pustite malene k meni“,  uzimao ih  je u naručje i blagoslivljao ih. Na kraju mise župnik je podijelio poseban blagoslov za novu školsku godinu. Cijelu misu pjevao je novi dječji župni zbor kojeg vodi Matej. Pjevali su odlično!

 

Vidi  foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 9. 2017. 10:30

Sajam sigurnosti i prevencije

Posjet  Sajmu  sigurnosti i prevencije

 

Učenici sedmog razreda naše škole: Karlo Golenko, Teo Senčar, Hari Hadžić i Matija Lukman u pratnji pedagoginje  Andreje Zadravec Baranašić su u petak 23.09.2017. posjetili Sajam sigurnosti i prevencije policije u Čakovcu .  Učenici su nakon razgledavanja sajma i brojnih edukativnih sadržaja koje su imali prilike vidjeti i iz njih mnogo naučiti  najviše uživali  u mogućnosti da sami isprobaju neke od njih kao što su  sjedenje na policijskom motoru ili razgledavanje.

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 9. 2017. 17:44

Međunarodni olimpijski dan

Povodom Međunarodnog olimpijskog dana okupili smo se svi zajedno u sportskoj dvorani. Odjeveni u bijele majice, odvježbali smo zajedno, misleći i na naše olimpijce. Možda je i među nam koji skriveni talent?!

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 9. 2017. 22:50

Međunarodna berba groždža u Dobrovniku u Sloveniji

U ponedjeljak, 11. rujna, osmero učenika (6-8.r.) sudjelovalo je  u međunarodnoj berbi groždža u Dobrovniku u Sloveniji. Tamo se nalazi ogledni vinograd sa dvadesetak različitih sorta groždža.  Uz domačine koji govore i slovenski i madžarski, sudjelovala je i jedna grupa učenika iz Madžarske. U veselom druženju, brzo smo bili gotovi. Druženje se nastavilo pod šatorom uz okrepu! Veselimo se slijedećoj berbi.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 9. 2017. 22:10

Početak školske godine

Prvi dan u školi

Veselo smo krenuli u novu školsku godinu! Puno uspjeha i radosti svima nam je zaželio ravnatelje škole Stanislav Rebernik. Posebno smo pozdravili đake-prvake! Za njih su petaši izveli i mali igrokaz dobrodošlice!

Vidi više u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 9. 2017. 22:01

Obavijest za učenike i roditelje o početku nastave

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u ponedjeljak, 04.09.2017. u 8.00 sati. Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.

Stanislav Rebernik, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 8. 2017. 12:03

UPISI U SREDNJU ŠKOLU - POTPISIVANJE PRIJAVNICA

Poštovani roditelji i učenici 8.razreda,

 
potpisivanje prijavnica, kojom potvrđujete izbor programa za upis u srednju školu, bit će u utorak, 11.srpnja 2017. od 9 do 11 sati u Osnovnoj školi Štrigova. Prijavnice ispisuju razrednici, a potpisuju učenik i roditelj.
  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 7. 2017. 16:00

OLIMJE - Stučna ekskurzija učitelja

Dana 4. srpnja, kolektiv naše škole bio je na izletu u Sloveniji. Posjetili smo Olimje. Bili smo u starom, dobro očuvanom samostanu naših pavlina, u kojem se sada nalaze franjevci. Posjetili smo i Jelenov greben i Rogašku slatinu.

Vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 7. 2017. 22:30

Nagradno kupanje

Naša škola već tradicionalno na kraju školske godine nagradi učenike (i njihove mentore) koji su se istaknuli na raznim natjecanjima sa izletom. Ove smo se godine kupali u Toplicama sv. Martin. Time smo završili nastavnu godinu i otvorili veliko ljetno ferje!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 7. 2017. 22:23

Nagradno kupanje za nagrađene učenike

U srijedu 5.7.2017. u Toplicama Sv. Martin organizirano je nagradno kupanje  za učenike koji su dobili priznanja za Dan škole. Učenici se trebaju skupiti u 9.50 ispred ulaza u toplice. Pod učiteljskim nadzorom su u vremenu od 10.00 do 13.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 1. 7. 2017. 10:49

Oproštaj od učenika osmog razreda

Na kraju nastavne godine, 28. lipnja, na maloj svečanosti oprostili smo se od učenika koji su uspješno završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Njih dvadeset i četvero zajedno s razrednicom Renatom Golenko pripremili su svojim učiteljima i roditeljima malu oproštajnu predstavu. Na kraju su svima  uručene svjedodžbe, a najbolji učenici koji su svih osam godina prošli s odličnim uspjehom dodatno su i nagrađeni. Ravnatelj i razrednica zaželjeli su im uspješni nastavak školovanja, s porukom da su u OŠ Štrigova uvijek dobrodošli!

Sretno na upisima u srednje škole i dobar ljetni odmor, zaslužili ste!

Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 6. 2017. 23:52

Podjela starih besplatnih udžbenika

Za učenike viših razreda podjela udžbenika je u četvrtak 29.6.2017. od 17.00 do 18.00 sati i u ponedjeljak 3.7.2017. od 9.00 do 10.00 sati. Udžbenike preuzimaju roditelji.

U nižim razredima nedostaju radni udžbenici i nekoliko besplatnih udžbenika. Udžbenici  su naručeni i njih će se preuzeti na početku nove školske godine. O točnom datumu bit će nova obavijest.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 6. 2017. 12:26

Državni arhiv za Međimurje - posjet

Učenici povijesnih grupa OŠ Štrigova 30. svibnja posjetili su Državni arhiv za Međimurje u Štrigovi. Arhivom nas je provela arhivistica Jasmina Sedmak. Počela je predavanjem o radu i ulozi arhiva pregledom gradiva koje ovaj arhiv čuva. Učenici su dobili mogućnost sami pregledati  dio gradiva, pokušati iščitati podatke i protumačiti zapise. Posjetili smo i spremišta u kojima se održava stalna temperatura i vlaga da bi se građa očuvala što duže. Nadamo se da će posjeti Arhivu u Štrigovi i radionice za učenike koje će se u budućnosti tamo održavati potaknuti istraživački duh mladih štrigovskih povjesničara. (Tekst: Željka Trupković)

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 6. 2017. 08:10

Novo dječje igralište

Blizu škole, uz nogometno igralište, postavljeno je i novo dječje igralište. Započinju školski ljetni praznici. Želimo svima da ih dobro iskoriste, između ostalih ljetnih radosti i za veselo i opušteno druženje s prijateljima. Neka u tome bude poticaj i ovo novo igralište...

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 6. 2017. 13:14

Vatrogasna vježba

Zadnji nastavni dan organizirali smo vatrogasnu vježbu. Uz "normalnu" evakuaciju iz škole, isprobali smo skakanje s balkona na veliki zračni jastuk. No, to su učinili samo najhrabriji, a u našoj ih školi ima jako puno... Vidjeli smo i kako mlada ekipa školskog Crvenog križa vrlo uspješno pomaže unesrećenima...

Vidi slike u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 6. 2017. 12:57

Ivanščica -planinarenje

U subotu, 10. lipnja bili smo na planinarenju na Ivanščici. Učenici od prvog do osmog razreda uspješno su osvojili vrh Zagorja. I po kamenju i korjenju, i po blatu, po sunucu i vjetru i kiši...bili smo pravi planinari i uživali u čarima  ove planine. 

Vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 6. 2017. 09:52

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018.  

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 6. 2017. 23:40

Dan škole

     Ove smo godine  Dana škole proslavili u utorak 23. svibnja, u velikom šatoru pokraja škole.

      Učenici su predstavili svoja ovogodišnja glazbena i scenska ostvarenja. Šator je bio ukrašen i dječjim likovnim radovima. Posebno su pohvaljeni svi učenici i menotri koji su uspješno predstavljali našu školu na natjecanjima od županijske do državne razine! Najbolji su nagrađeni i prigodnim poklonima.

      Ovom prigodom javno smo se zahvalili svim donatorima škole, koji su nam ove gdine uvelike pomogli u digitalnom opremanju učionica. Obnovili smo i "eko status" (10 godina), pa je na kraju programa  podignuta nova zelena  Eko zastava!

Kako je bilo vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 5. 2017. 20:06

Državna smotra GOO - „Štrigovski dišeči puž“. Vijest ima dokument u privitku

U subotu 20. svibnja 2017. godine na Državnoj smotri iz Građanskog odgoja i obrazovanja u Zagrebu  pod mentorstvom učiteljica Jasmine Tuksar i Klaudije Kežman predstavljen je zajednički projekt pod nazivom „Štrigovski dišeči puž“.

Projekt su predstavljale četiri učenice: Valentina Kolmanić, 5.a, Antonia Šajnović, 6.a. , Viktorija Borko, 7.a te Leonarda Zadravec, 7.a.

Naš projekt je proglašen jednim od najboljih i najizvrsnijih projekata Republike Hrvatske iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.

Izuzetno smo ponosni što smo naučili  da se uz malo dobre volje te zajedničkim trudom i radom može postići puno. (Tekst: Jasmina Tuksar)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 22. 5. 2017. 16:09

LUKA ŠAFARIĆ - najbolji na Državnom natjecanju iz povijesti

Grad picoka, Đurđevac ugostio je ove godine najbolje povjesničare na Državnom natjecanju iz povijesti. U konkurenciji dvanaest najboljih učenika osmih razreda, gdje je svaki bod odlučivao o rangu, učenik Luka Šafarić osvojio je prvo mjesto uz mentorstvo Željke Trupković.

Osnovna škola Grgura Karlovčana bila je odličan domaćin i provela nas turističkim znamenitostima od Đurđevačkih peski, Starog grada, sela Sveta Ana, crkve sv. Jurja do deva. (Teksrt: Željka Trupković)

 

Čestitamo Luki (8. razred) na izvrsno pokazanom znanju iz povijesti i mentorici Željki!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 5. 2017. 16:27

Dan Europe - KVIZ

    Povodom Dana Europe, 9. svibnja, u našoj je školi održan "Europa kviz".

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dan Europe. U organizaciji učiteljica Klaudije Kežman, Edite Medved i Jasmine Tuksar održan je međuškolski kviz. U goste su nam došli učenici iz OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Murko Središće, OŠ Selnica, OŠ Gornji Mihaljevec i OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Našu su školu predstavljali učenici Petra Petek, Antonia Šajnović, Luka Sklepić i Borna Belović. Pobjedu su tijesno odnijeli učenici OŠ Mursko Središće, drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Selnica dok su naši učenici osvojili treće mjesto. Za sve sudionike i mentore bile su osigurane nagrade. Gostima se  kviz jako svidio te su rekli kako će i idućih godina rado sudjelovati u kvizu.

Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 5. 2017. 14:18

Leonora Kuqi svojim glasom Cesticu oborila s nogu Vijest ima dokument u privitku

Leonora, Cestica

Leonora Kuqi, učenica 6. razreda OŠ Štrigova, u petak  5. svibnja 2017. po drugi je put sudjelovala na međunarodnome natjecanju mladih talenata "Max sucht den Superstar". Na natjecanju je sudjelovalo 19 izvođača iz cijele Hrvatske, a svi su se predstavljali na njemačkome jeziku. Leonora se predstavila pjesmom "Auf anderen Wegen" i svojim je  nastupom oduševila stručni žiri u kojem su bili profesori glazbene kulture te germanisti - stručnjaci za njemački jezik. Nakon prebrojavanja glasova stručnoga žirija potvrđeno je da je Leonora bila najbolja i osvojila 1. mjesto.

Da bi Leonora stigla u Cesticu pobrinule su se učiteljice Nora Nemec, nastavnica glazbene kulture i Klaudija Kežman, učiteljica njemačkoga jezika i Leonorina razrednica.

Čestitamo štrigovskome slavuju i želimo joj nastavak uspješne glazbene karijere za koju je potrebno puno odricanja, ali i primjerena glazbena naobrazba.

(Tekst: Klaudija Kežman)

Snimku pjesme možete vidjeti ovdje:

https://drive.google.com/file/ d/ 0BzbgZpqcTPWIRndkYmRwcml1eGc/ view?usp=drivesdk

Slike vidi prilog u :: opširnije ::

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 5. 2017. 09:36

Konačni rezultati državnog natjecanja iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Konačne rezultate 26. državnog natjecanja iz kemije pogledajte u biltenu kojeg možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 4. 2017. 22:45

Državno natjecanje iz kemije

Dio državnog Natjecanja iz kemije održan je 26. travnja i u našoj školi. Kod nas su svoje snage "odmjerili" srednjoškolci. Glavnina programa odvijala se u Sv. Martinu na Muri.

Vidi foto-galeriju događanja u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 4. 2017. 17:36

U srijedu 26. travnja - NEMA NASTAVE

Zbog sudjelovanja naše škole u organizaciji 26. državnog Natjecanja iz kemije, u srijedu 26. travnja neće biti nastave!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 4. 2017. 09:42

Luka Šafarić - šesti u državi iz geografije!

   Naš osmaš, Luka Šafarić, plasirao se i sudjelovao na državnom natjecanju iz geografije. Unatoč zdravstvenim poteškoćama, koje su ga snašle baš tih dana, uspješno je sudjelovao na natjecanju (10. do 12. travnja)  u Topuskom.

   U konačnici, osvojio je  šesto mjesto! Luka je dobio i posebno priznaje, jer  je bio i jedini učenik koji je od 5. do 8. razreda  sudjelovao na ovom državnom natjecanju. Time je potvrdio da spada u sam vrh naših mladih geografa Hrvatske!

  Na njegovom natjecateljskom putu budno ga je pratila mentorica Petra Šinko Posel!  

   Iskrene čestitke Luki i Petri!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 4. 2017. 09:20

"Muzej iluzija" i "Lisinski"

Učenici predmetne nastave bili su 12.4. na izletu u Zagrebu. Posjetili su Muzeju iluzija i koncert filmske glazbe iz Ratova zvijezda u dvorani Vatroslav Lisinski.

Vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 4. 2017. 15:48

Projekt "ŠTRIGOVSKI DIŠEČI PUŽ"

    
    Projekt „Štrigovski dišeči puž“ pod mentorstvom učiteljica Jasmine Tuksar i Klaudije Kežman, predstavljen je na 4. međužupanijskoj / 6. županijskoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije.
     Projekt je predstavljen u ponedjeljak 3. travnja 2017. godine u Srednjoj školi Čakovec. Na smotru je bilo prijavljeno 19 projekata učenika osnovnih i srednjih škola. Naš projekt predstavljale su učenice Lea Stojko, 8.razred; Viktorija Borko, 7.a razred; Antonia Šajnović, 6. razred i Valentina Kolmanić, 5. razred.
     Komisija je bila zadovoljna nastupom naših djevojaka, kao i samim projektom. Posebno zadovoljstvo komisija je iskazala zbog okupljanja više generacija oko ovog projekta. Nadamo se da će komisija upravo naš projekt pozvati na državnu smotru u Zagreb.
(tekst Klaudija Kežman)
 
Vidi u foto-galeriji kako se gradio naš "dišeči puž"
 
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 4. 2017. 15:36

Dan svjesnosti o autizmu

U našoj školi 3. travnja, obilježen je  Dan svjesnosti o autizmu. I našu školu pohađaju takvi učenici. Tim povodom učenici prvih razreda pričvrstili su poruke sa dobrim željama na plave balone. Baloni su objedinjeni i stavljeni na vidno mjesto u holu škole kako bi nas sve poticali na pažnju i toleranciju.

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 4. 2017. 12:47

3. županijska smotra pjevačkih zborova

Smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije održana je 29. ožujka u Čakovcu. Naše pjevače vodila je učiteljica Nora Nemec.

Vidi fot-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 4. 2017. 07:56

ŠTRIGOVSKI DIŠEČI PUŽ

Povodom obilježavanja projektnog dana Eko- škole dio članova dijalektološke grupe uljepšao je okoliš škole „Štrigovskim dišečim pužom“  u kojega su zasadili začinsko bilje.

Pripreme za samu sadnju su počele već nekoliko tjedana ranije prikupljanjem stare doma pečene cigle, šumske zemlje i začina.  Tog dana smo zasukali rukave te se u ranim jutarnjim satima bacili na posao.  Za vrijeme ručka smo već uživali u pogledu na štrigovski dišeči puž. (tekst: Klaudija Kežman)

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 3. 2017. 21:26

Osmaši u Vukovaru

     Projekt "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" ove godine obuhvaća skoro 40 tisuća učenika. Naša škola došla je na red 24. i 25. ožujka. Putovali smo sa učenicima iz škola  Sv. Martin i G. Mihaljevec.

     U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, osiguran nam je smještaj i stručno vodstvo. Ovaj izlet bio je vrlo lijepo, bogato i korisno iskustvo.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 3. 2017. 08:15

Projektni dan - "Otpad"

     Na početku proljeća, 21. ožujka, bavili smo se ekologijom s temom: otpad i njegovo zbrinjavanje.Najbolje se uči kad se u živo vidi i doživi kako zbrinjavanje otpada u stvarnosti izgleda.

     Učenici viših razreda posjetili su Odlagalište otpada Totovec. Uz stručno vodstvo prošli smo sve faze zbrinjavanja otpada, od dovoza i sortiranja, do deponiranja. Popeli smo se i na vrh „brega od smeća“, koji je s jedne strane lijep i zelen i bez ružnih mirisa, a s druge aktivne strane, vrlo ružan i smrdljiv. Na kraju izleta prošetali smo uz akumulacijsko jezero na Dravi.

      Niži razredi bili su na Pročistaču otpadnih voda u Podturenu, kojega su također uz stručno vodstvo detaljno razgledali. Posjetili su i Prirodoslovni muzej u Križovcu.

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 3. 2017. 20:02

13. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa Vijest ima dokument u privitku

Ove godine, u subotu 11. ožujka, naša škola prvi puta bila  je domaćin ovog  natjecanja! Sudjelovalo je 12 ekipa iz osnovnih i 3 iz srednjih škola!

Naša mlada ekipa petaša  osvojila je sedemo mjesto! S obzirom da je to prvi takav nastup naše škole, a u istoj kategoriji su učenici svih viših razreda, rezultat je pravi uspijeh! Čestitke ekupi: Evi, Valentini,  Gabrieli, Luki, Ivoni, Davidu, i mentorici Aleksandri Komar Rebernik.

Vidi slike s otvaranja u foto-galeriji (više slika uskoro)

Za rezultate i bilten vidi u opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 3. 2017. 07:28

Eko Powerdance

U suradnji sa školama iz Belgije, Latvije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, naši su osmi razredi sudjelovali u projektu Eko Powerdance. Misao vodilja projekta bila je da se kroz ples ukaže na aktualne ekološke probleme. Tako su naši učenici prikazali kako pesticidi i herbicidi loše utječu na vinovu lozu. Snimili smo kratak film koji će biti prikazan u našoj školi na eko danu. 

Tekst pjesme: TRSEK MOJ ZBUDI SE, DOSTI SI SPAL... vidi u opširnije

a, gotov filmić skinite sa linka: https://mab.to/EFaepaoe7

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 3. 2017. 08:53

FAŠNIK - TALENT SHOW

I ove godine na fašnik svatko je u školi "mogao biti" što je htio: princeza, vila, mačka, konj, vještica, vrag, doktor, štreber, klaun, vampir, proljeće, mumija.......No, samo su najhrabriji pokazali ono što zapravo jesu: pjevači, svirači i plesači!

U talent-showu vidjeli smo i čuli šesnaest nastupa! Svi su zaslužili veliki pljesak za hrabrost i izvedbu! Svi su dobili i vro visoke ocijene od "stručnog žirija", neki čak i čiste desetke! I uz pomoć publike, koja je također imala pravo ocijeniti nastup dobili smo i tri najbolje izvedbe: Stjepan Pufek 8.r. (Halid Bešlić - harmonika), Kristijan i Alen 8.r. (Beat box) i Luka 5.r. (Za Elizu - harmonika)

Vidi foto-galeriju 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 3. 2017. 22:28

SUSRET ZBOROVA U OŠ ŠTRIGOVA

Kako zabavnije započeti vikend nego pjesmom? U petak, 24. veljače zborovi Oš Hodošan, Oš „Ivana Gorana Kovačića“ iz Sv. Jurja na Bregu, Oš Sv. Martina na Muri te Mali i Veliki zbor Oš Štrigova upravo su nas pjesmom uveli u vikend.

Kako zborovi nemaju mnogo prilika nastupati, ali ni čuti jedni druge važno je da mali talentirani ljudi dobiju priliku pokazati ono što znaju i umiju. Dirigentsku palicu organizacije susreta zborova preuzela je voditeljica zbora OŠ Štrigova Nora Nemec.  Svakako da ne bi uspjela bez svojih kolega koji su pripremili zborove.

Vidi opširnije i foto galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 3. 2017. 22:11

Uređenje novog igrališta!

U tijeku su pripremni radovi za uređenje novog školskog multifunkcionalnog igrališta. U prvoj fazi, koja je u tijeku, priprema se drenažni sloj. Završna podloga bit će od umjetne trave, pogodna za tenis, odbojku, badminton, graničara... Planira se da tijekom ljeta igralište bude dovršeno!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 2. 2017. 12:55

Luka Šafarić prvi u Županiji iz geografije!

U OŠ Orehovica održano je natjecanje iz geografije. U konkurenciji osmih razreda bilo je 21. učenik. Naš Luka Šafrarić osvojio je 65/70 bodova! To je bilo dovoljno za prvo mjesto u Županiji. 

Do sada je tri puta sudjelovao i na državnom natjecanju pa se nadamo da će i ove godine biti pozvan u Topusko na državno natjecanje!

 

 Čestitamo Luki i mentorici Petri!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 2. 2017. 12:32

PŠ STANETINEC NA LIDRANU

Mali glumci iz Stanetinec i njihova voditeljica Božena Kralj i ove godine su pokazali da su među najboljima u Međimurju u dramsko-scenskom izrazu.

Na međuopćinskoj smotri Lidrano 2017.-  smotri literarnih, dramskih i novinarskih radova koja se ove godine održala  u  Macincu, izborili su sudjelovanje na županijskoj smotri Lidrano u Centru za kulturu Čakovec.

Na županijskoj smotri njihova dramsko-scenska igra „Zec i kornjača“ predložena je za državni Lidrano 2017. 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 2. 2017. 11:46

Valentinovo

Obilježili smo Valentinovo!

Nakon malog prigodnog programa u kojem smo čuli zanimljive recitacije i lijepe pjesme, sve razrede posjetio je poštar! Donio je poštu koju su učenici, jedni za druge, kroz protekli tjedan ubacivali u prigodni  "valentinovski sandučić"! Danas je poštar imao jako puno posla!

Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 2. 2017. 12:38

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2017/2018. Vijest ima dokument u privitku

Ured državne uprave Međimurske županije donio je raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2017/2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 2. 2017. 23:50

PLAN UPISA DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠK: GOD. 2017./18 Vijest ima dokument u privitku

Plan upisa djece u prvi razred za šk. god. 2017./18 na području Međimurske županije u .pdf formatu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 18. 1. 2017. 08:54

Božićna priredba

I ove su nas godine učenici razveselili na kraju prvog polugodišta. Jako su lijepo pjevali, plesali, recitirali i glumili! Kao nagradu za trud učenici nižih razreda dobili su i dar od Djeda Mraza: uz prigodni poklon i animirani film u Cinestaru.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 1. 2017. 11:29

Mjesec borbe protiv ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

I ove godine bili smo  u našoj školi vrlo vrijedni  tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. -15.12.).

Pored redovitih aktivnosti  na ovu temu koje smo odrađivali na satovima razrednika učenici sedmih i osmog razreda  imali su  zadatak napraviti fotografije na temu prijateljstva . Osobito su kreativnost u ovom zadatku pokazali učenici osmog razreda.  Sve fotografije izložene se na panou u holu škole. Svaki razred izabrao je dvije najuspješnije fotografije, a povjerenstvo škole koje su činili ravnatelj, pedagoginja i učiteljica iz likovnog odabrali izložbu dvije najuspješnije koje su poslane na županijsku izložbu u OŠ Strahoninec.  Autori  najuspješnijih fotografija su Luka Sklepić iz 7.b i Borna Belović iz 8. razreda. Oni su u pratnji pedagoginje sudjelovali na Županijskom obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Osnovnoj školi Strahoninec 15.12.2015. godine. Tamo su imali prilike vidjeti svoje fotografije kao dio predivne izložbe na temu prijateljstva, ali i vidjeti prezentaciju hrvatskog CSI, odnosno Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba te su i aktivno sudjelovali  u  njihovoj radionici .

                                                             Tekst:   Andreja Zadravec Baranašić

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 12. 2016. 14:37

"Svaki učenik jedna igračka"

HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA OŠ ŠTRIGOVA

Vijeće učenika Osnovne škole Štrigova pod vodstvom pedagoginje Andreje Zadravec Baranašić tijekom Adventa pokrenulo je akciju sakupljanja igračaka pod nazivom „Svaki učenik jedna igračka“ za potrebitu djecu. Na sastanku Vijeća učenika dogovoreno je da se igračke poklone učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. U roku od desetak dana učenici naše škole prikupili su puno kockica, pazzla, plišanaca, lutkica i autića . U utorak, 13.12.2016. godine učenici članovi Vijeća učenika u pratnji ravnatelja, pedagoginje i vjeroučitelja Višeslava odnijeli su igračke učenicima Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu.

Tamo nas je vrlo srdačno dočekala ravnateljica Dragica Benčik i pedagoginja Dinka Žulić koje su nas provele prostorima Centra te nas upoznale s radom i specifičnostima njihove škole. Na kraju su nam njihovi učenici izveli predstavu Pepeljuga te su nas pogostilii zajedno smo se počastili.

Ovo je bilo jedno vrlo vrijedno iskustvo!

Tekst: Andreja Zadravec Baranašić

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 12. 2016. 17:15

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ŠAHU ZA DJEČAKE I DJEVOJČICE OSNOVNIH ŠKOLA

U našoj se školi, 12. prosinca, održalo županijsko natjecanje u šahu.

Redosljed i sastav ekipa vidi u opširnije.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 12. 2016. 17:14

Sv. Nikola

Posjetili su nas sv. Nikola i krampus....Bili smo dobri, pa smo dobili poklone, ali je i krampus malo mahao šibom....

 

Vidi foto-galeriju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 6. 12. 2016. 18:48

Obuka neplivača - 3. razredi

Ovih dana učenici trećeg razreda naše škole i područnih škola Stanetinec i Železna Gora uspješno su priveli kraju obuku neplivača na Gradskim bazenima Marije Ružić u Čakovcu.

U obuku su bila uključena 22 učenika. Kompletnu organizaciju i provedbu programa provodi Međimurski školski sportski savez, a učenici su na bazenima bili četiri puta u toku četiri tjedna i pritom realizirali 16 školskih sati.

Za roditelje je obuka bila besplatna. Ulaznice i prijevoz organizirala je Međimurska županija, a rad instruktora plivanja omogućilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Učenici su na bazen sa veseljem dolazili u pratnji svojih učiteljica koje su brinule za učenike za vrijeme putovanja autobusom, te za vrijeme malog i velikog odmora. 

Za većinu učenika obuka je bila vrlo uspješna, konačno su naučili  plivati. Oni manje uspješni sada bez straha ulaze u bazen, a pravi plivači postat će ovoga ljeta u školi u prirodi koja će se održati na moru.      (Tekst: učiteljica Božena Kralj)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 12. 2016. 11:00

"Za 1000 radosti"

Božić - Božja INTERVENCIJA!

I ove se godine radosno uključujemo u akciju Hrvatskog caritasa!

Pod geslom "INTERVENCIJA", pitamo se zašto ne pomoći? Narukvice u raznim bojama, temeljni su poticaj akcije koja se provodi u školama. Razrađen je u deset izazova:

Zašto ne darovati?

...dijeliti? ...oprostiti? ...slaviti?    ...mijenjati? ...vjerovati? ...voljeti? ...stvarati?    ...zahvalitii? ...popraviti?

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 12. 2016. 16:46

Svaki učenik 1 igračka

Kocke, društvene igre, puzzle, plišanci, autići, lutkice…

Od 05.12. do 12.12.2016. godine

POKLON UČENIKA  OSNOVNE ŠKOLE ŠTRIGOVA:

 - U MJESECU DARIVANJA- 

UČENICIMA CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE ČAKOVEC

 

PROBUDI DOBROTU U SEBI!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 12. 2016. 16:13

Naš mali kaj

13. "Naš mali kaj"

 Sudjelovanje učenika OŠ Štrigova na međunarodnoj smotri očuvanja dijalektalnih govora s naglaskom na očuvanje kajkavskog dijalekta. Smotra se tradicionalno održava u OŠ Mursko Središće.

Našu školu predstavljalo je petero učenika: Viktorija Borko, 7.r; Eva Ferlin, 5.r., Leonora Kuqi, 6.r; Lea Stojko,8.r.  te Luka Žižek, 5.r.

Leonora i Luka  najprije su se okušali u skladanju, a zatim su publiku oduševili svojim nastupom s kajkavskom skladbom "Kaj". Za nastup ih je pripremila učiteljica Nora Nemec. Eva, Lea i Viktorija  predstavljale su nas na već tradicionalnom kajkavskom kvizu pod naslovom "Smo kaj pozobili?". Djevojke su zauzele zlatnu sredinu. Za nastup su ih pripremile učiteljice Klaudija Kežman i Jasmina Tuksar. Na samom su se kraju  sve radionice predstavile svojim uradcima toga dana.

Smo kej pozobili? Smo, ali se bomo drugi pot se navčili i prenesli bomo drugima.

(tekst: Jasmina Tuksar)

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 11. 2016. 16:00

18.11. - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

I ove smo godine obilježili obljetnicu žrtve grada Vukovara. Na početku nastave minutom šutnje odali smo počast svim poginulima u obrani Vukovara. Svoje živote za slobodu domovine u Vukovaru je položilo i nekoliko  Međimurca. Učenici su u školu donijeli po jedan lampaš. Učiteljice i učenici nižih razreda su pokraj sportske  dvorane oblikovala vodotoranj. U centru Štrigove predstavnici viših razreda dopunili su natpis VUKOVAR!

Štrigovu s Vukovarom povezuje i zapažanje Josipa Bedekovića, koji je u 18. st.  putujući po Hrvatskoj primijetio da su Međimurje, kao i Srijem (koji počinje od Vukovara) najuređeniji dijelovi Hrvatske. Zbog toga ih je nazvao "Hortus Croatiae" (vrt, cvjetnjak Hrvatske). Iako je Štrigova na drugom kraju Hrvatske, svakodnevno je povezana s Vukovarom putem vode. Nalazimo se u Dunavskom slivu, pa vode naših potoka preko Mure i Drave, svakodnevno miluju Vukovar.

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 11. 2016. 15:47

Puhački orkestar Grada Preloga

       Imali smo čast ugostiti Puhački orkestar Grada Preloga.

      Ova udruga pod vodstvom prof. Igora Hrustek  djeluje četvrtu godinu i okuplja djecu osnovnoškolske dobi. Našu školu 9. studenog posjetilo je tridesetak članova, među njima i najmlađi, učenik drugog razreda. Svojim muziciranjem ne samo da su nas razveselili, već su nas i sve ugodno iznenadili kvalitetom izvedbe…svaka čast! Uz izvedbu glazbe, predstavili su nam svaki instrument posebno. Uživali smo i ponešto naučili.

      Ovaj susret možemo zahvaliti učiteljici Nori Nemec, koja je sa svojim Stridonnama već gostovala u Prelogu i dogovorila ovaj uzvratni posjet.

Vidi foto-galeriju 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 11. 2016. 21:20

IZVANUČIONIČKA NASTAVA IZ PRIRODE U 6. RAZREDU

24.10.2016.   Učenici 6. razreda i učiteljica prirode Mirjana Grula bili su na izvanučioničkoj nastavi u listopadnoj šumi u blizini škole.  Izvršili smo promatranje listopadne šume i uočavali promjene tipične za jesen.

Učenici su dobili radne listiće- KARTICE, vezane uz promatranje biljaka, gljiva i životinja iz sva tri sloja kontinentalne listopadne šume. Kartice su ispunjavali na terenu, a neke zadatke morali su istražiti i riješit kod kuće. Izrađivali su OTISKE KORE odabranog drveća, OTISKE LISTOVA , a nekoliko učenika mjerilo je OBUJAM STABLA hrasta i bukve.

         Od sakupljenog i isprešanog lišća učenici su izrađivali i likove životinja na plakatu. Svi radni listići i kartice sa izvanučioničke nastave ocijenjeni su na idućem satu prirode.     

  (tekst:  Mirjana  Grula, prof. biologije i  kemije)

vidi foto-galeriju                       

                                                                                        

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 11. 2016. 00:16

Dan sporta - Mađerkin breg

Dan uoči blagdana Svih svetih u našoj školi bio je nenastavni dan -"Dan sporta", posvećen hodanju. Svi učenici i učitelji  naših škola pješačili su od matične škole do vidikovca na Mađerkinom bregu i natrag. Na vrhu smo uživali u suncu, prekrasnom pogledu, pečenim kestenim i kobasicama! Bilo je tako lijepo da smo poželjeli uskoro ponoviti iskustvo!

Vidi slike u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 11. 2016. 07:54

Jesen u Kraljevom vrtu

Muzej Međimurja Čakovec, u suradnji s Osnovnom školom Štrigova – Područnom školom Železna Gora i Gospodarskom školom Čakovec te s međimurskim proizvođačima zdrave hrane i domaćih proizvoda, organizirao je minulog petka (14. listopada 2016.) u Kraljevu vrtu u Čakovcu tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju Jesen u Kraljevu vrtu.

Više vidi u opširnije...

Vidi foto_galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 31. 10. 2016. 08:00

"Čitaj moju knjigu"

ČITAJ MOJU KNJIGU

Povodom  obilježavanja mjeseca knjige u našoj školi proveli smo projekt „Čitaj moju knjigu“. Učenici su donijeli svoje knjige koje smo izložili u holu škole. Te knjige za vrijeme odmora mogu razgledavati, čitati  i posuditi kako bi ih  mogli čitati kod kuće. Projekt će trajati dva tjedna, a kad završi knjige se vraćaju njihovim vlasnicima. Već prvog dana interes je bio velik, svatko je htio pokazati svoju knjigu, ali i posuditi neku drugu koju još nije čitao. Zanimljivo je bilo za vrijeme odmora promatrati učenike koji razgledavaju knjige, otvaraju stranice i čitaju.                                                         Čitanjem stječemo znanja, širimo svoje obzore, upoznajemo druge i sebe. Ako zanemarimo čitanje, zanemarili smo sami sebe.  Na kraju, od mnoštva izreka o knjigama,  samo ove tri.

Stvari koje želim da znam su u knjigama. Moj najbolji prijatelj je onaj ko mi donese knjigu koju još nisam pročitao.

Abraham Lincoln

Dobre knjige su poput dobrih prijatelja; što si ih bolje probrao to više uživaš s njima.

Louisa May Alcott

Knjige su kompasi, teleskopi, sekstanti i karte  koje su drugi ljudi pripremili da nam pomognu ploviti po opasnim  morima ljudskog života.

J.L. Bennett

(Tekst: Renata Golenko)

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 31. 10. 2016. 07:51

SVJETSKI DAN JABUKA

SVJETSKI DAN JABUKA

 Najrasprostranjenije voće na svijetu je jabuka. Danas nedovoljno cijenjena, a toliko korisna i zdrava. Puna vitamina i minerala. Voće koje možemo jesti ujutro, u podne ili navečer. S jabukom možemo napraviti najfinije slastice. Najzdravije su ipak jabuke iz naših vrtova, iako nisu savršene, ali nisu prskane.

Uz pomoć naše tete kuharice Sonje Gorničec  danas 20. 10. 2016. obilježili smo Svjetski dan jabuka. Teta kuharica nam je ispekla jabuke kao što su to radile naše bake i skuhala kompot od jabuka. Cijela škola je danas lijepo mirisala.

Učenici su sa zadovoljstvom pojeli fine i mirisne pečene jabuke.  Jabuke u našoj školi učenici mogu jesti svaki dan. Teta kuharica ih nareže na pladanj i dostupne su učenicima svaki odmor.  (tekst: Renata Golenko)

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 10. 2016. 07:55

Ekopark - Krašograd

U utorak, 18. listopada, učenici nižih razreda posjetili su Ekopark - Krašograd. Tamo su  muzli kravu, lovili majmuna, vozili se vlakićem, plovili čamcem...

....kako je bilo vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 10. 2016. 09:10

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje

Kako bismo izrazili zahvalnost za plodove zemlje, u srijedu 12. studenog, okupili smo se na maloj svečanosti. Učenici su za tu prigodu donijeli razne krušne proizvode koje su ispekle mame i bake. Uz pomoć kratkog filma prisjetili smo se kako nastaje kruh. Vidjeli smo i jednu "kuharicu" - s receptima za razna peciva,  koju je  izradila Sara, učenica 3. razreda.  Zajednički smo blagoslovili jelo i pogostili se! 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 10. 2016. 09:27

Ča, kaj, što

 

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje – Podružnica u Čakovcu uz Katedru Čakavskoga sabora „Bakarskoga kraja“ te Osnovnu školu Štrigova, i ove je godine bio suorganizator okrugloga stola koji se održao 1. listopada 2016. godine u Štrigovi.

Tema je bila Zastupljenost književnosti i jezika susjednih država (s osobitim obzirom na slovenski i talijanski jezik) te narječja u hrvatskim školama. Na okruglom stolu govorili su stručnjaci i znanstvenici iz područja odgoja i obrazovanja, jezikoslovlja te predstavnici lokalnih zajednica. (vidi u opširnije)

 

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 10. 2016. 10:45

Dan učitelja - Siget i Pečuh

OŠ Štrigova u Sigetu

Povodom Dana učitelja kolektiv naše škole bio je na stručnoj ekskurziji u Sigetu i Pečuhu. Povodom 450-te obljetnice sigetske bitke bili smo na mjestu tog događaja. Posjetili smo znamenitu tvrđavu s muzejem i park prijateljstva u kojem su postavljene dvije biste glavnih aktera tog vremena, Nikole Zrinskog (...gospodara Štrigove i hodočasnika našem Oremošu) i Sultana Sulejmana.

Drugi dio izleta boravili smo u lijepom i kulturom bogatom gradu Pečuhu.

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 10. 2016. 22:52

Misa - sv. Jeronim

Na blagdan svetog Jeronima, 30. rujna,  hodočastili smo u staro svetište koje čuva uspomenu na „Rodnu grudu“ našeg sveca. Zahvalili smo Bogu za njega i molili Boga blagoslov za nas i naše školovanje.

U sjeni tornjeva ovoga svetišta rodila se prva  škola u Štrigovi (druga u Međimurju).

Iskrena i ponosna srca molimo:

Sv. Jeronime, zaštitniče učitelja i učenika, moli za nas!

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 9. 2016. 14:46

Sajam Sigurnosti i prevencije

Posjet  Sajmu  sigurnosti i prevencije

 

Učenici naše škole: Gabriel Šajnović, Denis Novak, Luka Sklepić i Mihael Hergotić u pratnji pedagoginje  Andreje Zadravec Baranašić su u petak 23.09.2016. posjetili Sajam sigurnosti i prevencije policije u Murskom Središću.  Učenici su nakon razgledavanja sajma i brojnih edukativnih sadržaja koje su imali prilike vidjeti i iz njih mnogo naučiti  najviše uživali  u mogućnosti da sami isprobaju neke od njih kao što su sjedenje u policijskom helikopteru ili na policijskom motoru.

Vidi Foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 9. 2016. 14:38

Olimpijski dan - KROS Vijest ima dokument u privitku

Start osmašica

U petak 9. rujna obiležili smo Olimpijski dan. Trčao se kros. Čestitke svim učenicima na trudu i uspješno obavljenom natjecanju!

Posebna pohvala najbržima!

Rezultati u prilogu u Opširnije

Vidi i foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 9. 2016. 14:32

OBAVIJEST

 

ZA UČENIKE I RODITELJE

 

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u

ponedjeljak, 05.09.2016. godine u 8,00 sati.

Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.

Udžbenike će isključivo moći preuzeti roditelji u ponedjeljak, 05.08.2016. godine u terminima:

prijepodne od 9,00 do 10,00
poslijepodne od 16,00 do 17,00

                                         

                                                         R A V N A T E L J:

                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 8. 2016. 23:59

OBAVIJEST o nagradnom kupanju u toplicama Sv. Martin

Obavještavaju se učenici da će se nagradno kupanje za učenike  umjesto u srijedu 6.7.2016 zbog loše prognoze vremena održati u utorak 5.7.2016. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 4. 7. 2016. 10:16

Naši odlikaši

U školskom kutku E-medjimurja objavljen je popis naših odlikaša:


http://emedjimurje.rtl.hr/skolski-kutak/popis-odlicnih-ucenika-osnovna-skola-strigova-u-skolskoj-godini-20152016


Čestitamo!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 6. 2016. 17:09

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika po razredima za šk. godinu 2016./17.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 15. 6. 2016. 11:31

"Čitamo mi, u obitelji svi!"

Svi učenici trećih razreda sudjelovali su u projektu poticanja čitanja "Čitamo mi, u obitielji svi!".

Učiteljice i učenici primili su potvrde o sudjelovanju u tom projektu, kojega je vodila naša knjižnjičarka Renata Golenko.

Projekt se učenicima svidio, knjige su ih oduševile i željeli bi sudjerlovati u više takvih projekata.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 6. 2016. 12:23

Likovna radionica

U našoj školi 09. lipnja održana je likovna radionica za  učenike nižih razreda. Radionicu je vodila Jelena Valkaj uz pomoć Ivane Valkaj i Klementini Vršić. Djeca su učila kako koristeći glinu mogu izrađivati različite predmete. Na ovoj radionici stvaralački su se izražavali na temu "dinosaur". Nastao je pravi mali Jurasic park!

Vidi u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 6. 2016. 10:53

Planinarenje po Lendavskim goricama

U petak 27. svibnja učitelji naše škole bili su u sklop stručnog usavršavanja na izletu-planinarenju. Pješačili  smo po Lendavskim goricama. Uz razne lokalne znamenitosti najzanimljivije je bilo na vrhu tornja Vinarium. Toranj koji je sagrađen prošle godine visok je 53,5 metara. Sa svoga vrha pruža prekrasan pogled na Sloveniju, Mađarsku, Austriju i Hrvatsku. Od tud se na poseban način može doživjeti „Međimurje malo, kak si lepo zeleno…“  

Preporučamo da svoje vidike proširite sa ovog panonskog svjetionika ili pomurskog Eifellovog tornja!

http://vinarium-lendava.si/sl/

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 5. 2016. 00:16

Dan škole

U srijedu 25. svibnja proslavili smo Dan škole. Učenici i učitelji svih četiri naših škola okupili su se u matičnoj školi u Štrigovi.  U goste su nam došli umirovljeni učitelji , roditelji i rodbina učenika. Ovom zgodom posjetio nas je i Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, kao i kumovi naše Eko-škole.

Škola je bila ispunjena pjesmom i plesom. Nastupio je mali i veliki zbor. Čuli smo svirku na harmonici, sintesajzeru, fruli, violinama i tamburama. Bilo je i plesnih nastupa, vidjeli smo jedan igrokaz i dječji animirani film.

 Podijeljene su zahvalnice učenicima koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima.

Na kraju zahvaljeno je i onima koji su uvelike pomogli da se ostvari uvođenje projekta e-dnevnika: Proming d.o.o., Arteferro dohomont, C-LAB i Općina Štrigova.


Slike vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 5. 2016. 22:41

Dan Europe

Povodom Dana Europe u OŠ Štrigova učiteljice Klaudija Kežman, Edita Medved i Jasmina Tuksar organizirale su međuškolski kviz na temu Hrvatska. U goste su nam stigli učenici iz OŠ Selnica, OŠ Sveti Martin na Muri i OŠ Mursko Središće.

Na samom početku našeg druženja zasvirali su tamburaši naše škole u sastavu: Luka Ivković, Timotej Kocen, Dino Lukman, Vinko Jakopić i Dominique Tasić. Učiteljica Edita Medved predstavila je projekt „Map of Europe“ gdje su naši učenici razmjenjivali razglednice s 34 škole diljem Europe.  Sljedio je kviz s pitanjima o Hrvatskoj i njezinom doprinosu unutar Europske unije. Učenici četiriju škola pokazali su zavidno znanje o našoj domovini, ali su najbolji ipak bili domaćini. Podijeljene su slatke nagrade.

Na samom kraju druženja  Leonora Kuqi otpjevala je pjesmu „Memory“ s kojom je nastupila na talent showu „Max sucht den Superstar“ i osvojila drugo mjesto u regiji.

Više slika vidi u Foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 5. 2016. 11:23

Leonora Kuqi pjevanjem oduševila Cesticu Vijest ima dokument u privitku

Leonora Kuqi učenica 5. razreda OŠ Štrigova je u petak  06. 5. 2016. sudjelovala na međunarodnom natjecanju mladih talenata "Max sucht den Superstar". Na natjecanju je sudjelovalo 26 izvođača, a svi su se predstavljali na njemačkom jeziku. Leonora se predstavila pjesmom "Memory" na njemačkom jeziku, a svojim je  nastupom oduševila publiku koja je nekoliko puta tijekom nastupa pljeskala našoj divi. 

Osim Leonore, kao predstavnice naše škole, u Cestici su sudjelovali  Dora Horvat i Aleks Šinko kao stručni žiri,  također učenici 5. razreda. A da bi Leonora stigla u Cesticu pobrinule su se učiteljice Nora Nemec i Klaudija Kežman.

Leonora je nakon prebrojavanja glasova stručnog žirija osvojila 2. mjesto.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 5. 2016. 11:16

Luka Šafarić - 4. u državi!

Luka Šafarić sudjelovao je na 23. državnom natjecanju iz geografije koje se održalo u Krapinskim Toplicama  (20. - 23. travnja 2016.) Ovo  je Luki već treći puta da je sudjelovao na takvom natjecanju!  U petom razredu plasirao se na 9. mjesto, u šestom razredu bio je 6., a ove godine kao sedmaš  osvojio  je  4. mjesto na državnom natjecanju!

Bravo Luka!

Bravo i mentorici Petri Šinko Posel!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 4. 2016. 12:25

Humana Nova - socijalna zadruga

       Prikupljali smo stari tekstil, tekstilnu odjeću i obuću u akciji Humane Nove. Ova socijalna zadruga iz Čakovca društveno je poduzeče koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.

  Proteklog tjedna donosili  smo u školu i  sakupili cca 180 kilograma!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2016. 10:29

Dan planeta Zemlje - projektni dan Eko škole

U petak 22. travnja obilježili smo dan planeta Zemlje!

Baš smo bili marljivi i dobro se zabavili!

Održan je školski eko-kviz. Očistili smo  okolicu škole. U školskom vrtu sadili smo grah, krumpir, sijali slate, začinsko bilje i cvijeće. Uredili smo put do školskog vrta. Pripremali smo sok od koprive. Bavili smo se i  modernim recikliranjem. Sudjelovali smo i u radionicama o keramici, kovaštvu i kulinarstvu u sklopu međunarodnog projekta o očuvanju tradicije rukotvorina "ROK 4".

Ponosni smo na našu Zemlju, "lađu" kojom plovimo kroz svemir!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2016. 01:07

Leon Vlašić - drugi u državi

Leon Vlašić, 8. razred, osvojio je 2. mjesto na 58. državnom natjecanju mladih tehničara u području robotsko spašavanje žrtve. Natjecanje je održano u OŠ Primošten, od 30. ožujka do 1. travnja 2016.

Bravo Leon!

 Leon je nastupio i na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj, u istom području, te je i tamo ostvario zapaženi uspijeh osvojivši također 2. mjesto!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 4. 2016. 11:27

Biblije za djecu - poklon

I ove smo godine sudijelovali u donaciji Biblija za djecu u izdanju Biblijskog instituta - Zagreb. Tvrdi uvez, 261. stranica.

Razveselili smo prvašiće i petaše!

Knjige su poklon Eastern European Mission iz Beča. Izdavanje knjige omogućili su dragovoljni prilozi vjernika iz cijelog svijeta. Hvala im!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 4. 2016. 01:29

Proljeće u punom cvatu

 Međimrje s ponosom nosi naziv Hortus Croatiae.

Ovdje je posebno lijepo u proljeće!

I naše školsko dvorište je mali dio tog velikog "Vrta Hrvtske".

Hvala našim spremačicama - vrtlaricama na trudu!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 4. 2016. 01:18

Posjet HNK u Varaždinu

U utorak, 5. travnja učenici viših razreda pogledali su u HNK-u u Varaždinu predstavu Kraljević i prosjak, adaptaciju romana američkog klasika Marka Twaina u režiji Dubravka Torjanca. U dinamičnoj igri četvero glumca interpretiralo je dvadesetak različitih uloga. 

Kraljević i prosjak priča je o dvojici dječaka, kraljeviću Edwardu i Tomu, neželjenom sinu siromašnog skitnice. Zbog sličnosti, igrom slučaja, prosjak Tom nađe se na engleskom dvoru, a kraljević na smetlištu. Priča o zamjeni društvenih uloga, pri čemu se ne mijenja čovjekov karakter i srce, puna je plemenitih pouka.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 4. 2016. 00:52

Nikolina Novak - najbolja u državi

Na 58. državnom natjecanju mladih tehničara u području obrade materijala, 7. razreda OŠ, NIKOLINA NOVAK osvojila je 1. mjesto!

Natjecanje je održano u Primoštenu, od 30. ožujka do 1. travnja 2016. godine.

Čestitke Nikolini i mentoru učitelju tehničke kulture Kristijanu Ovčariću!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 4. 2016. 00:40

Učenici OŠ Štrigova pioniri na smotri Građanskog odgoja Vijest ima dokument u privitku

Učenici osmih razreda, danas 1. travnja 2016. predstavljali su OŠ Štrigova na 3. međužupanijskoj/ 5. županijskoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 1. 4. 2016. 13:50

Županijska smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola

Smotra je održana 15. ožujka u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 11 sati.

Nastupilo je  17 zborova osnovnih i srednjih škola naše županije.

U natjecateljskom dijelu pjevali su zborovi OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec (domaćini smotre), OŠ Sveta Marija, OŠ Sveti Juraj na Bregu i OŠ Nedelišće.

U revijalnom dijelu, uz zbor naše škole, nastupili su zborovi OŠ Hodošan, OŠ Kotoriba, OŠ Ivanovec, OŠ Prelog, III. OŠ Čakovec, OŠ Macinec, OŠ Podturen, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Mursko Središće,  Centar za odgoj i obrazovanje te Gimnazija Čakovec.

Naš zbor vodila je učiteljica glazbene kulture Nora Nemec. U zboru su nastupili učenici viših razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 18. 3. 2016. 08:56

Jadranka Čunčić-Bandov - spisateljica za djecu

Posjetila nas je dječja spisateljica Jadranka Čunčić-Bandov. S njom su se susreli svi učenici nižih razreda. Predstavila nam je svoje kratke i duhovite  pjesme i pričice uz pomoć lutaka koje je sama napravila. Većina lutaka napravljene su uz pomoć tikvi. Bilo nam je jako zanimljivo i zabavno! Vidjeli smo kako se magarci svađaju, strašila razgovaraju, miševi pjevaju...a krokodil, joj, bio je jako gladan i skoro je neke i pojeo....a tek slon i bubamara.....

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 2. 2016. 14:33

Valentinovo

Na početku prigodnog malog programa, Valentina iz trećeg razreda pozdravila je sve učenike naše škole i zaželjela svima sretno Valentinovo!

Prvo nam se predstavio mali zbor, zatim učenici prvog, drugog, trećeg i čtvrtog razreda, te veliki zbor.

Vidjeli smo i igrokaz kojeg su pripremiuli učenici petog razreda, a kraj su nam uljepšali  školski tamburaši!

Nakon toga poštar je obišao sve razrede i podijelio puno pisama koja su stigla za naše učenike i učitelje!

         Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 2. 2016. 12:59

Fašnik - TALENT SHOW

Na fašnik se i u školu dolazi maskiran! Sakrili smo se pod maske princeza i vještica, lopova i policajaca, vampira i liječnika....

No, na kraju nastavnog dana skrivanju je došao kraj: dobili smo priliku da otkrijemo kakvi zapravo jesmo! Najhrabriji su nam pokazali svoje skrivene talente. U TALEN - SHOWu nastupili su učenici od četvrtog do osmog razreda. Bilo je devetnaest solo ili grupnih nastupa. Mogli smo čuti  monolog, pjevanje i  sviranje, i vidjeti ples i sportske akrobacije....

Stručni žiri je budno pratio nastupe i uz pomoć (spontanog pljeska)  publike odabrao i proglasio najuspješnije natjecatelje!

1. Leonora (5.r.) KARAOKE "Hello -Adele"

2. Kristijan i Alen (7.r.) BEAT BOXING

3. Aleks (5.r.) KARATE "Kata"

4. Vinko,Dino, Dominique, Vedran, Luka (8. i 7.r.): SVIRANJE tamburice "Katruže, Ljubav se ne trži"

5. *** SVI OSTALI ***     

SLIKE vidi u FOTO-GALERIJI

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 2. 2016. 11:50

Božićna priredba

    ¤   "Sretan Božić svim ljudima dobre volje,

s ljubavlju u srcu živi se bolje!"     ¤ 

Slike vidi u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 12. 2015. 09:34

Jedan učenik - jedna konzerva

 

Humanitarna akcija učenika OŠ Štrigova u vrijeme Adventa

 

Vijeće učenika Osnovne škole  Osnovne škole Štrigova  željelo je ove godine u svojoj školi   u vrijeme Adventa provesti neku humanitarnu  akciju.  Kao ideja nametnula  se  akcija Crvenog križa  „Jedan učenik – jedna konzerva“. Od početka prosinca u holu škole bila je postavljena košara gdje su učenici mogli staviti svoj humanitarni doprinos. I tako se malo – pomalo košara punila i napunila.  Marljivi su u sakupljanju bili i učenici naših Područnih škola. U petak, 18.12. 2015. godine su predstavnici Vijeća učenika punu košaru konzervi predali ravnatelju Crvenog križa gospodinu Kristijanu Valkaju  te  bili iznimno ponosni na svoje humanitarno djelovanje  u ovom  Adventu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 18. 12. 2015. 09:02

Okitili smo bor - veselimo se Božiću

Bor je tu! Ukrase su napravile učiteljice nižih razreda uz veliku pomoć četvrtaša!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 12. 2015. 06:53

Jedan učenik - jedna konzerva

Humanitarna akcija učenika OŠ Štrigova u suradnji s Crvenim križem. Skupljamo konzerviranu hranu, po mogućnosti bez svinjetine. Akcija  traje do 15. prosinca.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 12. 2015. 06:45

Sveti Nikola

Gdje su djeca dobra, tu je i sveti Nikola!

Nikoli smo odpjevali prigodnu pjesmu. Bajanjem smo svima zaželjeli uspjeh i Božji blagoslov. A sveti Nikola je darivao svu dobru djecu i dobro je pazio  na  krampusa da nas ne plaši i ne odnese sa sobom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 12. 2015. 20:56

"ZA 1000 RADOSTI" - ZAGRLI SVIJET!

Hrvatski Caritas uz potporu našeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta provodi akciju "Za 1000 radosti!"  Ovogodišnja akcija provodi se pod nazivom "Zagrli svijet!"  Njome se pomaže - u suradnji sa svim ljudima dobre volje - najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Ove godine su promotivni proizvodi kartice-privjesci sa porukama: Zagrli svijet....strpljenjem, darovitošću, ljubavlju, osmijehom, dobrotom, zahvalnošću, opraštanjem, služenjem, marljivošću, nadom, slavljem i odanošću!

UKLJUČI SE I TI!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 12. 2015. 13:38

Jabuke - donacija Crvenog križa

Škola je dobila jabuke, donaciju Crvenog križa!

U istovaru su se iskazali učenici 8A razreda. 

Bit će jabuka za sve!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 11. 2015. 14:17

Dan sjećanja na Vukovar - 18.11.2015.

Obilježili smo godišnjicu pada Vukovara. Učenici su donijeli lampione koje smo zapalili ispred škole i u centru Štrigove. Niža smjena je ispred škole napravila  "VODOTORANJ".  Predstavnici više smjene su u suradnji sa štrigovskim braniteljima ispisali ime grada "VUKOVAR". Uz sjećanje na žrtve Vukovara, molili smo za mir u svijetu i mir i hrabrost u našim srcima.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 11. 2015. 23:44

„Sigurnost na Internetu“

Kao uvod u Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se održava od 15.11. do 15.12.  ove godine u goste smo pozvali predstavnike Policijske uprave Međimurske. Tema susreta koji je održan 12.11. za sve učenike viših razreda  naše škole bila je „Sigurnost na Internetu“ .  Tom je  prilikom policijska službenica koja je ujedno i informatičarka gospođa Snježana Horvat Kadežabek  održala zanimljivo predavanje na temu „Sigurnosti na  Internetu“, a kasnije je učenicima naša štrigovska policajka gospođa Marija Nemec  ispred škole prezentirala kombi Mobilnog preventivnog centra policije Međimurja.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 11. 2015. 10:20

Sanja Pilić - spisateljica za djecu

        Našu školu posjetila je Sanja Pilić, spisateljica za djecu. Bilo je to u petak, 6. studenog. U ugodnom druženju Sanja nam je ispričala kako je  postala književnica. Predstavila je sve svoje knjige za djecu, a o nekima nam je i detaljnije ispričala kako su nastajale. U našoj školskoj knjižnice već se nalaze neka njezina djela. Na kraju susreta rado je odgovarala na pitanja učenika. Svatko tko je tom prilikom kupio neku od njenih 27 knjiga dobio je i posvetu s potpisom autorice.

                                                       Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 11. 2015. 12:38

Dan jabuka

Povodm "Dana jabuka"  kuharica nam je pripremila starinsku poslasticu: pečene slatke  jabuke! Bilo je slasno!

Slike vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 22. 10. 2015. 09:05

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje

Malom proslavom, 12. listopada, obilježen je  Dan kruha.

Učenici su u školu donijeli razne krušne proizvode. Hvala mamam (i tatama) koji su ih ispekli. Odpjevali smo prigodnu pjesmu zahvale, blagoslovili smo jelo i počastili se!

Slike su u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 10. 2015. 11:34

Dan učitelja - izlet u Ljubljanu

Ljubljana

Povodom Dana učitelja, djelatnici naše škole bili su na stručnoj ekskurziji u Ljubljani. Toga dana, u petak 9. listopada nije bilo nastave. wink

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 10. 2015. 06:51

"Od srca štrigovskom srčeki" - Oremošovo, Evropski dan jezika i Dan srca;

Cijela škola - jedno veliko srce

Projektinim danom, 30. rujna, obilježili smo blagdan sv. Jeronima, Europski dan jezika i Dan srca. Vidi u foto-galerij i na linku http://emedjimurje.rtl.hr/skolski-kutak/obiljezen-dan-svetoga-jeronima-svjetski-dan-srca-i-europski-dan-jezika

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 10. 2015. 21:53

OBAVIJEST

Sutra se nastava normalno održava. U OŠ Štrigova nitko ne štrajka.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 9. 2015. 21:56

Hrvatski olimpijski dan - Dan sporta

Dan sporta

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Taj dan, 11. rujna, u školu smo došli popodne. Nije bilo redovne nastave, već smo cijelu nastavu posvetili sportu. U školu smo došli u bijelim majicama. Do sportskih terena stare škole pješačili smo kroz priprodu po bregima. Svaki razred činio je jednu ekipu koja se okušla u više sportova. Tako smo se dokazivali u majsorijama nogometa, odbojke, pikada, boćanja i kuglanja. Posebno je bilo veslelo u vatrogasnom natjecanju. Za kraj odigrana je nogometna utakmica između učenika i učitelja. Pobijedila je, naravno, bolja ekipa! (SLIKE VIDI U FOTOGALERIJI)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 9. 2015. 21:47

INFORMACIJE o vožnji školskog autobusa Vijest ima dokument u privitku

Informacije o vožnji školskog autobusa možete preuzeti u word dokumentu. (klikom na opširnije,a zatim klik na dokument).

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 9. 2015. 12:40

O B A V I J E S T ZA UČENIKE I RODITELJE

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u ponedjeljak,  07.09.2015. godine u 8,00 sati.

Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.Udžbenike će isključivo moći preuzeti roditelji u ponedjeljak, 07.09.2015. godine u terminima:

prijepodne od 9,00 do 10,00
poslijepodne od 16,00 do 18,00

                                         

                                                         R A V N A T E L J:

                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 31. 8. 2015. 10:26

OBAVIJEST - Nagradno kupanje za učenike u toplicama Sv. Martin!

Nagradno kupanje za učenike koji su postigli uspjehe na različitim natjecanjima realizirat će se u ponedjeljak 31.08.2015. Mole se učenici da budu u 11.00 sati pred ulazom u toplice.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 8. 2015. 16:02

Obavijest za učenike osmih razreda

Mole se učenici da sutra s roditeljima dođu u školu u 12.15 sati po potvrde , pošto ispis neće biti moguć prije 12.00. Takva je obavijest na www.upisi.hr 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 7. 2015. 12:38

POPIS ŠKOLSKIH UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2015./16. Vijest ima dokument u privitku

Popis potrebnih udžbenika i radnih bilježnica za šk.godinu 2015./16. nalazi se u datotekama ispod.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 23. 6. 2015. 09:43

PROJEKT „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“ LIKOVNI RAD PAULINE VRŠIĆ TREĆI NA DRŽAVI Vijest ima dokument u privitku

Prošle školske godine naši sedmaši kao predstavnici naše županije  sudjelovali su u projektu „Živim život bez nasilja“ .

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 22. 5. 2015. 14:07

Dan sporta

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 17. 5. 2015. 09:36

Europski tjedan

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 12. 5. 2015. 11:21

EKO KVIZ

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 9. 5. 2015. 21:56

ZA OSMAŠE

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole.

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13777&sec=1933

Odluka o upisu učenika  u 1. razred srednje škole u šk. god. 2015./2016.

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13787&sec=3339

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 5. 2015. 10:46

Radionica keramike - 1. Dio

Imali smo vrlo zanimljiv i kreativan dan. Upoznavali smo se s procesom izrade keramike. Četvero učenika petih razreda, točnije, Ella, Lorena, Emanuel i Filip pokazali su interes za područje dizajna keramike. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 4. 2015. 13:37

INTERVJU S MLADIM SPORTAŠEM TIMOTEJOM KOCENOM

Timotej Kocen, učenik 7.b razreda naše škole, član Biciklističkog kluba Mura avantura te državni prvak u kategoriji U14. Svaka utrka za njega je nova medalja. Iz tog razloga, odlučili smo čuti nešto o njegovim počecima, ali i planovima za budućnost.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 23. 4. 2015. 22:44

Zelena čistka

Kao i prethodnih godina, uključili smo se u akciju Zelena čistka - jedan dan za čišći okoliš koja se više godina provodi na području Hrvatske. Tako su se organizacijom ravnatelja i učitelja, učenici nakon velikog odmora sastali ispred škole i svaki razred krenuo svojim putem pod vodstvom učiteljica i učitelja. Niži razredi krenuli su s čišćenjem područja oko škole, dok su viši razredi krenuli prema Jalšovcu, Železnoj gori te centru Štrigove. Nakon jednog školskog sata, učenici su se vratili s punim vrećama te dobro odrađenim poslom iza kojeg stoji čisti okoliš :)

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 23. 4. 2015. 22:17

Projektni dan

U četvrtak, 19. ožujka, u našoj smo školi imali Projektni dan na temu „ Vode i školski vrt“.          Projektni dan započeo je predavanjem ravnatelja škole Nedelišće, prof. Ivice Paića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 25. 3. 2015. 23:45

Anketa o prehrani u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Grupa “Štrigovski vrt i sadovjok” pod vodstvom učiteljica Jasmine Tuksar i Klaudije Kežman s radom je započela prije tri tjedna.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 3. 2015. 13:55

Regionalno natjecanje u šahu u Gradini

Poluzavršno natjecanje ŠŠD-a, skupina sjever, za učenice, održano je u Gradini. Sudjelovalo je  četiri najboljih ekipa predstavnica  svojih županija:  Štrigova, Maruševc, Ferdinandovc i Gradina.

Našu školu predstavljale su osmašice Magdalena Žižek, Ivana Zadravec, Martina Heric i Elena Stanković. Djevojke su odličnim igrama uvjerljivo bile najbolje i osigurale nastup na državnom natjecanju!  Iskrene čestitke našim šahisticama!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 2. 2015. 13:26

Odbojka - u OŠ Štrigova županijsko finale

Naša škola bila je domaćin županijskog finala u odbojci za djevojke.

Pobjednika, koji će ići dalje na regionalno natjecanje, u međusobnim susretima odlučivale su ekipe OŠ Pribislavec , OŠ Donja  Dubrava i ekipa naše škole. Susreti su se održavali pred punim tribinama domaćih navijača. Prvak Međimurja postala je ekipa OŠ Pribislavec (naranđasti dres), naša ekipa (crveni dres) osvojila je drugo mjesto, a ekipa OŠ Donja Dubrava (zeleni dres) bila je treća. Iskrene čestike svim ekipama na osvojenim medaljama, a najboljima želimo sreću u slijedećim susretima.

Više slika u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 2. 2015. 07:55

Valentinovo

Ljubavna pošta

Dan uoči sv. Valentina obilježili smo Valentinovo.

Proteklih dana marljivo smo pisali pisma, a danas je sandučić "Ljubavne pošte" bio pun puncat. Svi smo se okupili na malo slavlje, na kojem smo pjevanjem i recitiranjem izražavali veselje  što postojimo od LJUBAVI i za LJUBAV!  Na kraju je poštar razdijelo pisma, koja su nas jako razveselila!

Kako je bilo vidi u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 2. 2015. 12:50

Božićno-novogodišnja priredba

Veselo, raspjevano i razigrano idemo po Božiću ususret novoj 2015. godini!

(Slike s priredbe vidi u fotogaleriji)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 12. 2014. 11:45

Posjet Obiteljskom domu "Škvorc"

U ponedjeljak ,15. prosinca učenici drugog razreda i malog zbora posjetili su Obiteljski dom "Škvorc". Pjesmama, recitacijama i prigodnim igrokazom učenici su razveselili starije osobe. Nakon prigodnog programa, učenici su se družili sa štićenicima doma. Na kraju smo se svi počastili raznovrsnim kolačima i pićima. Razdraganih i punih srca oko 14 sati vratili smo se u školu i sretni krenuli kući.

Učiteljice: Nora Nemec i Spomenka Tomac

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 12. 2014. 10:15

Večer matematike

     U našoj školi 9. prosinca 2014.  po drugi put proveli  smo projekt "Večer matematike" u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta.  U provedbi projekta sudjelovalo je ukupno 157 osoba, od toga 12 učitelja voditelja, 52 roditelja i 93 učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 11. 12. 2014. 13:00

"Ima nade..." glumci iz Perua u Štrigovi

Grupa umjetnika iz Lime u Peruu, koji se bave pantomimom posjetili su Štrigovsku školu i za sve učenike održali niz od tri predstave s biblijskom tematikom. Izvedbom, originalnim kostimima i šminkom oduševili su učenike i učitelje, a nakon predstave, u razgovoru s učenicima, glumci su se predstavili na španjolskom jeziku. Na njihovo iznenađenje, sva pitanja iz publike, također su bila na španjolskom jeziku. Naime, učiteljica engleskog i španjolskog jezika Antonija Mikuša, pripremila je s učenicima taj znak pažnje za naše goste. Ova grupa umjetnika došla je u Međimurje na poziv Udruge „Ima nade“ iz Čakovca.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 12. 2014. 13:14

Sv. Nikola u našoj školi - dobru djecu daruje i voli!

Kako je izgledao susret vidi u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 12. 2014. 13:28

Noć znanonsti - dan otvorenih vrata u OŠ Prelog

      14. studenoga 2014. u OŠ Prelog u vremenu od 18 do 21 sat održana je Noć znanosti - Dani otvorenih vrata škole.

      Učenici 8. razreda OŠ Štrigova, Tiara Žibek, Ivana  Zadravec, Magdalena Žižek i Lucijan Kocen, zajedno s učiteljicom Mirjanom Grula posjetili su ovu manifestaciju i prisustvovali zanimljivim radionicama.

      Radionice su se održale iz različitih nastavnih predmeta, a mi smo sudjelovali u radionicama iz biologije: Kostur čovjeka, Reanimacija čovjeka i  Evolucija na Zemlji te iz  kemije : Pokusi s kiselinama i lužinama.  

      Učenici su radoznalo i sa zanimanjem pratili sve radionice , a najviše im se svidio kostur "Francek" s kojim su se fotografirali.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 12. 2014. 11:49

Vukovar 18. 11. - Dan sjećanja

 Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen je i u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 11. 2014. 11:07

Lutkarska predstava - Snježna kraljica

oš štrigova, snježna kraljica, čakovec

U ponedjeljak 20. listopada u dvorani Centra za kulturu Čakovec niži razredi naše škole gledali su "Snježnu kraljicu". Ovu  lutkarsku prestavu izvelo je gradsko kazalište lutaka Rijeka. Nakon ove poučne priče o ljubavi koja pobjeđuje i najveće zapreke, posjetili smo kip sv. Jeronima u perivoju Zrinskih. Ovaj spomenik podignut je u  Čakovcu zahvaljujući staroj tradiciji o Štrigovi kao rodnoj grudi našega sveca. Posjetili smo i franjevačku crkvu sv. NIkole.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 10. 2014. 11:06

Prometna prevencija - biciklisti

U četvrtak, 16. listopada  u našoj smo  školi imali jedan poučan ali i vrlo zabavan dan. Naime, djelatnici policije su na našem rukometnom igralištu  složili poligon i nas učenike  poučavali o pravilima ponašanja  u prometu kod vožnje biciklima.  Mnogi učenici danas su došli u školu biciklima i  sa zaštitnim kacigama na glavi. Nakon  održanog predavanja na poligonu , zasladili smo se pečenim kestenima. Naučili smo  kako se ponašati u prometu s biciklima i usput  smo se dobro zabavili.

ELLA  L.  DANIELS i LUKA SKLEPIĆ (5b)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 10. 2014. 14:16

Priroda 6.r. - Izvanučionička nastava

 

S učenicima 6.a razreda u utorak 14.10.2014. održana je izvanučionička nastava iz  prirode i hrvatskoga jezika. Nastava je održana u obližnjoj kontinentalnoj listopadnoj šumi. S učiteljicom iz prirode Mirjanom Grula promatrali su biljke, životinje te rješavali zadatke uz kartice „Promatrane biljke ili gljive iz mog kraja“ i „Promatrane životinje iz šume mog kraja“. Zatim su se s učiteljicom iz hrvatskoga jezika Renatom Golenko prepustili mirisima, zvukovima, bojama i ostalim ljepotama šume. Promatrali smo, fotografirali, osluškivali, divili se, ali i ponešto zapisali. Svima je bilo vrlo korisno i zabavno doživjeti šumu u samoj šumi.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 10. 2014. 10:41

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje

Na početku nastavnog dana, 10. listopada, zajedničkom proslavom svih učenika i učitelja, obilježili smo Dan kruha!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 10. 2014. 12:17

Dan učitelja - učitelji u Saboru RH

mala dvorana u saboru

Povodom Dana učitelja, učitelji naše škole bili su u  Zagrebu na stručnoj ekskurziji. Posjetili smo Hrvatskis sabor i Školsku knjigu.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 10. 2014. 22:58

Oremošovo v Štrigovi- Dan sv. Jeronima i Europski dan jezika!

Na blagdan sv. Jeronima, 30. rujna, proslavili smo Oremošovo i Europski dan jezika! Integrirani dan bio je poslije podne, kako bismo ujutro mogli sudjelovati na misi u Jeronimovom svetištu! Ovaj veseli školski dan pripremljen je i ostvaren pod vodstvom učiteljica stranih jezika Klaudije Kežman i Jasmine Tuksar i vjeroučitelja Višeslava Štimec Protrka.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 10. 2014. 22:27

Dan policije - sajam sigurnosti i prevencije

        U organizaciji PUM-e, u petak,19.09.2014. održan je sajam sigurnosti i prevencije te prezentacija rada policije u sklopu održavanja Dana policije. Izabranici naše škole: Nikola Risek, Ante Žibek, Mario Kovač, Monika Lovrec i Magdalena Žižek također su posjetili sajam. Nakon razgledavanja sajma pogledali smo interaktivnu predstavu „Tina Žvačak“ koja govori o problemu izvan vršnjačkog nasilja ,a antiteroristička jedinica „Lučko“ demonstrirala nam je svoj rad(skok padobranom, oslobađanje talaca…).Najhrabriji iskusili su prevrtanje vozila na simulatoru prevrtanja vozila.

                                                                                       Napisala: Monika Lovrec 8.a

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 10. 2014. 07:57

Počela je nova nastavna godina!

Ove je godine nastava započela 8. rujna.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 9. 2014. 12:25

Obavijest o početku nastave

Nastava za učenike Osnovne škole Štrigova počinje 08.09.2014. (ponedjeljak) u 8.00 sati.

 

Autobus vozi uobičajenim voznim redom.

Stanislav Rebernik, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 4. 9. 2014. 12:23

Obavijesti o udžbenicima za šk. god. 2014./2015. Vijest ima dokument u privitku

Priloženi su sljedeći dokumenti  koji se odnose na popise udžbenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 8. 2014. 23:46

Obavijest o nagradnom izletu u toplice Sv. Martin

Obavještavaju se učenici da će se nagradni izlet u toplice Sv. Martin  realizirati u petak 4.7.2014. Učenici neka pričekaju u 13.00 ispred ulaza.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 30. 6. 2014. 13:24

Obavijest o popravnim ispitima

Popravni ispiti održat će se 21.08. 2014.(četvrtak) i 22.08.2014(petak) u 8.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 30. 6. 2014. 13:00

Važno je stići na cilj

     U srijedu, 11. 6. 2014. orijentacijskim kretanjem, nogometnim turnirom, štafetnim igrama i graničarima obilježili smo Dan sporta.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 14. 6. 2014. 20:31

Informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu Vijest ima dokument u privitku

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u sljedećoj brošuri.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 9. 6. 2014. 14:06

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2014./2015. u OŠ Štrigova Vijest ima dokument u privitku

Popis odabranih  udžbenika u našoj školi  nalazi se ovdje:

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 9. 6. 2014. 13:49

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 22., stavka 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/2008., 86/2009., 92/2010., 105/2010., 90/2011., 16/2012. 86/2012. i 94/2013.) i članka 20., stavka 4. Zakona o strukovnom obrazovanju (Narodne novine, br. 30/2009. i 24/2010.), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Odlukom utvrđuju se zajednički, posebni i dodatni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u Republici Hrvatskoj.  (Izvor: Web stranice MZOŠ-a)

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 4. 2014. 23:27

Županijsko natjecanje iz matematike

Sedam učenika naše škole pozvano na županijsko natjecanje iz matematike.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 5. 2. 2014. 18:52

Školsko natjecanje iz matematike Vijest ima dokument u privitku

     27. siječnja u našoj školi održano je školsko natjecanje iz matematike na kojem je sudjelovalo 22 učenika od 5. do 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 28. 1. 2014. 20:31

5.12.2013. –Večer matematike u OŠ Štrigova

Već u prvoj godini provođenja projekta "Večeri matematike" u našoj školi prisustvovalo je 167 sudionika. Cilj projekta je poticanje pozitivnog stava prema matematici kao i međusobno druženje roditelja i djece preko matematičke igre.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 12. 12. 2013. 07:38

TRENUTNA OBAVIJEST O UPISU DJECE U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

U priloženim dokumentima možete pogledati trenutne obavijesti o upisima djece u prvi razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 11. 2013. 12:55

EU #Code Week

Od 25.-30.11. traje tjedan programiranja u EU. U sklopu toga i naša će škola sudjelovati u tome sa radionicom na temu "Izrada igara u gamemakeru". Svi zainteresirani učenici mogu se javiti učitelju Damiru. Radionica će biti u petak 29.11. i   trajati će okvirno 7. i 8. sat. Zašto bi uvjek igrali tuđe igre? Probajmo izraditi i nešto vlastito!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 25. 11. 2013. 22:10

Obavijest

Nastava za učenike Osnovne škole Štrigova počinje 02.09.2013. (ponedjeljak) u 8.00 sati.

 

Autobus vozi uobičajenim voznim redom.

 

 

 

                                                                            R A V N A T E L J:

                                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 8. 2013. 17:25

Obavijest o održavanju razmjene udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Informacije o razmjeni udžbenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 7. 2013. 09:53

Obavijest o podjeli školskih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o podijeli udžbenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 7. 2013. 17:35

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2013./14. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika po razredima nalazi se u priloženoj Wordovoj datoteci koju možete skinuti.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 14. 6. 2013. 13:14

Mali školski kustosi predstavljaju međimursko nasljeđe

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, Muzej Međimurja Čakovec i ove će godine organizirati nekoliko kulturnih događaja pod nazivom Mali školski kustosi. Riječ je o javnom predstavljanju međimurskog nasljeđa koje će u nekoliko uzastopnih nastupa prezentirati učenici osnovnih škola iz Štrigove, Murskog Središća, Ivanovca i Strahoninca.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 22. 5. 2013. 22:32

Eko-kviz "Lijepa naša"

 

 

22.04.2013. povodom Dana planeta Zemlje u našoj je školi održan eko-kviz  „Lijepa naša“.

U natjecanju su sudjelovale četiri ekipe,a svaka ekipa imala je četiri učenika – po jednog učenika iz 5.,6.,7.,8. razreda. Odgovarali su na pitanja iz predmeta biologija-kemija-priroda, geografija i vjeronauk.

Pitanja su bila iz školskog gradiva, a vezana uz ekološke teme.

U komisiji koja je bodovala odgovore bili su:

     Mirjana Grula – učiteljica biologije, kemije i prirode

     Silvija Kocen – učiteljica geografije

     Višeslav Štimec Protrka  - vjeroučitelj, ujedno i voditelj kviza.

Nakon završetka kviza ekipe su bile nagrađene simboličnim nagradama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 25. 4. 2013. 09:09

Profesionalna orijentacija Vijest ima dokument u privitku

Dragi osmaši u prilogu vam je novi dokumenat u svezi upisa u srednju školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 24. 1. 2013. 11:17

Dan zahvalnosti za plodove zemlje - Integrirani dan zdrave prehrane

Dan zahvalnosti za plodove zemlje u našoj smo školi  obilježili 10. listopada 2012.  Toga dana nastava je bila organizirana u sklopu različitih radionica. Radionice su bile na temu zdrave prehrane pa su se na svima pripremala zdrava jela  od svježeg voća i povrća. Kad su slasne delicije bile pripremljene, učenici su prezentirali način pripreme, a nakon svih prezentacija svi smo uživali u degustaciji pripremljenoga.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 12. 10. 2012. 10:09

Međunarodna berba grožđa u Dobrovniku (Slovenija)

Dana 21. rujna 2012. godine predstavnici učenika iz viših razreda naše škole sudjelovali su na "5. Mednarodno otroško trgatev" (5. Međunarodnoj berbi grožđa) u Dobrovniku u Sloveniji.

Sudjelovali su učenici iz Redicsa, Zalaegerszega, Budimpešte i Števanovaca(Mađarska), OŠ Bičevje iz Ljubljane, DOŠ Dobrovnik te OŠ Štrigova.

Uz samu berbu domaćini su pripremili dodatne sadržaje za učenike (radionice, igre,...).

Pogledajte par fotografija u fotogaleriji!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 4. 10. 2012. 13:10

Pozdrav

Svima sretno u novoj školskoj godini!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 8. 2012. 15:41
 


vijesti

Obavijest za učenike i roditelje!

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u ponedjeljak, 03.09.2018. godine u 8,00 sati.  Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.

Mole se učenici od prvog do petog razreda da uzmu sa sobom torbe kako bi mogli preuzeti udžbenike.

                                         

                                                         R A V N A T E L J:

                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 31. 8. 2018. 19:33

Oproštaj od osmaša

U četvrtak, 28. lipnja, uručene su svjedodžbe svim osmašima! Da ovaj važan događaj bude svećan pobrinuli su se  sami učenici i njihovi razrednici. Svim učiteljima i roditeljima koji su bili prisutni izveli su zanimljiv glazbeno-scenski program. Razrednici su podijelili svjedodžbe, a ravnatelj je svima čestitao na uspjehu, a najboljima je i uručio simboličke poklone. Zahvalio je za sve dobro u ovih osam godina i zaželio sreću kod upisa i uspijeh u daljnjem školovanju. Ovja susret završio je druženjem uz malu zakusku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 6. 2018. 19:21

Podjela svjedodžbi i udžbenika

Podjela svjedodžbi i udžbenika  održat će se 02.07.2018.  s početkom u 8.00 sati. Autobusi voze uobičajenim redosljedom.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 28. 6. 2018. 10:42

Nagradno kupanje u Toplicama Sv.Martin

Nagradno kupanje u Toplicama Sv. Martin održat će se 3.7.2018. u vremenu od 10.00 do 13.00 sati. Nagradno kupanje odnosi se na sve učenike koji su na Dan škole dobili priznanja te pobjednička ekipa na dan sporta.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 20. 6. 2018. 11:33

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2018./2019. nalazi se ispod.

Udžbenici informatike za 5. i 6. razred ostaju isti kao i prijašnjih godina (za sada).

Učenici u višim razredima koji rade po prilagođenom programu iz Hrvatskoga jezika,Matematike i Geografije kupuju udžbenike iz tih predmeta kao što je navedeno na popisu udžbenika i ne trebaju kupovati radnu bilježnicu jer su to radni udžbenici. 
Iz  predmeta Prirode , Povijesti, Biologije, Kemije i Fizike naručili smo udžbenike za  učenike po prilagođenom programu. Također ne treba kupovati dodatne radne bilježnice.

Ni za jedan razred ne treba kupovati radnu bilježnicu iz Povijesti.

U nižim razredima sve je prema dogovoru s razrednim učiteljem.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 19. 6. 2018. 12:06

Zadnji dan nastave

Uspješno smo "doputoivali" do kraja nastaven godine!  Po starom običaju taj dan je bio posebno veseo i razigran. Učenici su  sa svojim razrednicima na rane načine organizirali male proslave. U PŠ Stanetinec organizirali su izlet turističkim vlakićem od Stanetinca do Sv. Marina na Muri i natrag! Bilo ime je "ludo i nezaboravno"! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 6. 2018. 12:13

Planinarenje - Žumberak

U petak, 1. lipnja, 51 učenik viših razreda bio je na planinarenju na Žumberku. Krenuli smo pješice od Šoljićeve kuće (blizu Samobora) i pješice se popeli na Japetić (879 m). Iako smo se svi dobro oznojili, na vrh smo došli s osmijehom na licu. Kod planinarskog doma "Žitnica" imali smo prilike odmoriti se i okrijepiti. Iznenadili su nas i paraglajderi čije smo "polijetalje" mogli gledati. I zahtjevan spust smo savladali. Na povratku smo stali u Samoboru na "kremšnite". Bilo je lijepo i već se sad veslimo slijedećem planinarenju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 6. 2018. 09:22

Dan škole

U srijedu 30. svibnja obilježili smo dan škole. Okupili smo se iz svih naših škola u holu matične škole. U veselem ambijentu, uz pjesme, scenske prikaze i karate vježbe sa zadovoljstvom  smo pohvalili  učenike i njihove mnetore koji su se tijekom nastavne godine istaknuli u raznim natjecanjima.

Ravnatelj Stanislav Rebernik  svima je čestitao i izrazio zadovolojstvo postignutim uspjesima. Sve prisutne obavijestio je i o ostalim aktivnostima u našoj školi.  Posebno je istaknuo postavljanje  kućice u školskom vrtu, koja  nam već služi kao učionica na otvorenom.  U vrtu je obavljena i sadnja voćaka. Uz nogometno igralište postavljene su i nove sprave za razne vježbe. Najavljen je i skori dovršetak multifunkcionalnog igrališta uz školu (na umjetnoj travi).

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 5. 2018. 09:06

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

          Partnerstvo Hrvatske zajednice županija i Srednje.hr

  Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. 

            Riječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

            Kalkulator je u prošloj godini bio posjećen čak 140.000 puta, a još se bolji rezultat očekuje ove godine s podrškom Zajednice, koja je postala glavni partner projekta.          Istaknimo kako je ovo prva suradnja portala Srednja.hr i Hrvatske zajednice županija, a zadovoljstvo glede podrške projektu izrazio je i predsjednik Zajednice Goran Pauk.

„Raduje me što je Hrvatska zajednica županija postala dijelom ovog pozitivnog i nadasve korisnog projekta Srednje.hr. Županije, kao osnivači osnovnih i srednjih škola, svakako trebaju olakšati mladima i dati im podršku u izboru željenog zanimanja. Poticanjem mladih na promišljanje o budućnosti i odabirom škola u matičnoj županiji, potičemo i razvoj županijskog školstva.“, istaknuo je predsjednik Pauk.

            Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete na linku.

Za kraj dodajmo i da je ovo jedan u nizu projekata usmjerenih srednjoškolcima koje podupire Hrvatska zajednica županija. Zajednica je već nekoliko godina sponzor Oskara znanja, nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju koji će i ove godine biti dodijeljen najboljim učenicima u lipnju u Zagrebu.

Kalkulator:

https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 24. 5. 2018. 12:36

Deutschstunde im Schulgarten

Sat njemačkog na školskom vrtu

U srijedu 23. svibnja, 7. sat,  nastavu njemačkog jezika s našom razrednicom Jasminom Tuksar, imali smo na školskom vrtu u novoj kućici. Obrađivali smo temu malih istraživača i izviđača u prirodi, te smo i sami razmišljali, a kasnije zabilježili prednosti i nedostatke nastave na otvorenom, u prirodi. Usput nas je "napala" vojska komaraca, a kad smo se vraćali išli su s nama. Malo smo promatrali prirodu i prezentirali svoj rad. Za zadaću smo dobili zadatak još malo "dublje" istraživati i opisati istraživače i izviđače. Dobro smo se zabavili i nešto novog naučili.

Tekst napisali: Filip Ladić i Luka Žižek 6.r.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 5. 2018. 10:29

IZLET 5.r. Krapina i Veliki Tabor

Učenici petih razreda bili  su na jednodnevnom izletu (11.5.) u Krapini i Velikom Taboru. Posjetili smo oba muzeja i uživali u pričama iz davne prapovijesti i zanimljivim legendama  Zagorja. Poslužilo nas je i vrijeme pa smo mogli doživjeti svu ljepotu zelenog Zagorja. Na povratku smo prošetali i uz jezero u Trakošćanu.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 5. 2018. 13:25

"Max sucht den superstar" - Cestica

Već treću godinu za redom sudjelovali smo (11. svibnja) na međunarodnom natjecanju „Max sucht den Superstar“ . Ove godine predstavljala nas je Viktorija Gložinić, učenica 6. razreda s pjesmom „Rote Lippen soll man küssen“ uz mentorstvo Nore Nemec. U plesnoj koreografiji sudjelovali su: Valentina Kolmanić, Luka Žižek, Leonora Kuqi i Aleks Šinko.

Leonora Kuqi otvorila je natjecanje s prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom „Auf anderen Wegen“.

Ove godine po prvi puta smo imali i podršku navijača.

Tekst: Kaludija Kežman

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 5. 2018. 09:16

Dan Europe - KVIZ

Dana Europe obilježili smo 8. svibnja. Održali smo kviz znanja o Europi za učenike viših razreda. Europa je zajednica raznih naroda pa smo, kako bi i sami gradili zajedništvo, u goste  pozvali predstavnike susjednih škola. Došle su četveročlane ekipe (od 5. do 8. razreda) iz Sv. Martina na Muri, Murskog Središća, Gornjeg Mihaljevca, Sv. Jurja na Bregu i Selnice. Kroz raznolik i dinamičan kviz vodila nas je učiteljica Edita Medved. Ekipe su pokazale solidno znanje, ali su i još dosta toga novoga naučili.

Na kraju se najuspješnijom pokazala ekipa iz OŠ Gornji Mihaljevec! 

Nas su predstavljali Gabriel Sever, Luka Žižek, Hari Hadžić i Leonarda Zadravec osvojivši treće mjesto! Svima čestitke na organizaciji, sudjelovanju i pokazanom znanju!

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 5. 2018. 14:20

"Europa za 5" - G. Mihaljevec

Na završnoj svečanosti i prezentaciji školskog projekta „Europa za 5“ OŠ Gornji Mihaljevec, 7. svibnja kao gost je sudjelovala i OŠ Štrigova. OŠ Štrigova predstavljali su  Erik Anušek, Dora Horvat, Leonora Kuqi i Aleks Šinko  s mentoricom Klaudijom Kežman.

U projektu „Europa za 5“ ove godine istraživali su život sv. Benedikta, gastronimiju zemalja EU, osobito slastice, istraživali su rad G. Mendela, oca genetike…

Učenici su se mogli uključiti u radionice ili u potragu za blagom.

Tekst: Klaudija Kežman

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 5. 2018. 08:55

„Max sucht den Superstar" - Sv. Martin na Muri

Na prednatjecanju  „Max sucht den Superstar“ u Sv. Martinu na Muri učenice naše škole Viktorija Gložinić i Leonora Kuqi sudjelovale su kao gosti. Viktorija je otpjevala pjesmu „Rote Lippen soll man küssen“ kojom će se predstaviti na  međunarodnom natjecanju u Cestici dok je Leonora otpjevala prošlogodišnju pobjedničku pjesmu „Auf den anderen Wegen“.

Podršku su im pružile učiteljice Nora Nemec, Klaudija Kežman i Jasmina Tuksar.

Tekst: Klaudija Kežman

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 5. 2018. 09:07

Austrijska jezera - izlet učitelja

U ponedjeljak 30. travnja, učitelji su taj nenastavni dan iskoristili za izlet do austrijskih jezera. Posjetili smo Hallstatt, Wolfgagsee... 

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 4. 2018. 14:02

Eko kviz

Povodom Dana  planeta Zemlje, 26. travnja, održali smo "Eko kviz". Sudjelovali su viši razredi kroz predstavnike u četiri ekipe. Svaku ekipu činili su po jedan učenik iz 5., 6., 7.  i 8. razreda. Ekipe su odgovarale na raziličita pitanja iz tri područja: biologija - kemija - priroda, geografija i vjeronauk. Predstavnici su pokazali solidno znanje, a najuspješnija ekipa je bila u sastavu: Gabriel Sever (5), Valentina Kolmanić (6), Patrik Jambrović (7), Leonarda Zadravec (8)

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2018. 13:49

„Međimurska popevka u različitosti“ - Vratišinec

U Domu kulture u Vratišincu, 26. travnja, predstavilo se devet osnovnih škola s međimurskim popevkama u različitim obradama, a na temu „Međimurska popevka u različitosti“

Našu školu  su predstavljali učenici 4. razreda: Jasmina Novak, Sara Korosić, Elena Vebarić, Jakov Ladić i Matej Zadravec. Na harmonici ih je pratio Luka Žižek (6. razred). Voditelj projekta iz naše škole: Nora Nemec - uč. glazb. kulture.

–Organizatori su zahvalili svim učenicima i mentorima na sudjelovanju u ovom projektu, koji je mali doprinos očuvanju i njegovanju međimurske popevke.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2018. 06:49

Dan sporta - trail i pješačenje

Povodom Dana sporta, 23. travnja,  u OŠ Štrigova održan je 1. dječji međimurski trail.

Koristeći  međimursku planinarsku stazu Međimurski planinarski put svi učenici prevalili su zadnju dionicu puta od 2,3 km i završili utrku u centru Štrigove.
Natjecanje je bilo ekipno, a pobjednička ekipa u sastavu: Matija Pintarić, Anamarija Škvorc, Teo Senčar, Vanessa Bišćan, Gabriela Sever i Filip Ladić nagrađena je kupanjem u toplicama Sv. Martin na Muri.
Niži razredi svih naših škola pješačili su do OPG Perhoč i natrag. Tamo su mogli vidjeti jelene i divlje svinje. Budući da se učenicima svidjelo odlučili smo ponoviti i sljedeće godine
 
Vidi foto-galerije
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 4. 2018. 11:02

Dražen Ladić - susret

U petak, 20. travnja,  posjetio nas je  Dražen Ladić. Na početku susreta svih učenika viših razreda  s našim "brončanim golmanom iz 1998." prisjetili smo se tih slavnih dana uz pomoć prezentacije koju je pripremo Erik Anušek. Nakon toga naš gost je ukratko  ispričao svoj životni put od senokoša u Gornjem Hrašćanu do  medalje na svjetskom prvenstvu. Učenici su postavljali pitanja, na koja su dobivali vrlo zanimljive odgovore. Na kraju susreta Draženu smo zaželjeli uspjeh u vođenju Vatrenih na predstojeće svjetsko prvenstvo u Rusiji. Kao uspomenu na ovaj susret svi zainteresirani dobili su autogram.

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 4. 2018. 14:16

Smotra građanskog odgoja i obrazovanja - dva projekta

OŠ Štrigova i ove je godine sudjelovala na smotri Građanskog odgoja i obrazovanja i to sa dva projekta. Smotra je održana 9. travnja u Srednjoj školi Čakovec. Predstavljali smo se s projektom "Od hiže do hiže s kuhačom". Ovaj projekt predstavljali su učenici sedmog razreda Erik Anušek, Dora Horvat, Leonora Kuqi i Aleks Šinko.

Projekt " U štrigovskom laboratoriju- ideja Europe" predstavljali su učenici šestih razreda Gabriela Bedeković,Eva Ferlin, Valentina Kolmanić i Luka Žižek.
Vodile du ih učiteljice Klaudija Kežman, Edita Medved i Jasmina Tuksar
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 4. 2018. 12:45

Sretan Uskrs!

Štrigovske žudije dijele čokolade

Svim učenicima naše škole Uskrs su čestitali Aleksandar i Viktorija. Svakom su učeniku predali i čokoladu koju su nam uz uskrsnu čestitku poslali iz naše Županije. Kako bi sve prošlo u najboljem redu pobrinule su se i male žudije.

Sretan Uskrs!

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 3. 2018. 09:41

4. Županijska smotra osnovnih i srednjih škola Međimurske županije

Mali i velik zborovi naše škole natupili su 21. ožujaka u Centru za kulturu u Čakovcu na županijskoj smotri zborova. Mali zbor odpjevao je jednu, a velik dvije pjesme. Njihov nastup bio je  vrlo uspješan i zapažen! 

Bravo za naše pjevače i njihovu voditeljicu Noru Nemec.

Vidi foto-faleriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 3. 2018. 11:02

Emanuel Vinko najbolji u Međimurju iz biologije

U ponedjeljak, 12.03.2018. godine, u OŠ Sveta Marija održano je županijsko natjecanje iz biologije. Emanuel Vinko, učenik 8. A razreda, osvojio je 1. mjesto u kategoriji učenika osmih razreda. Školu je predstavljala i Leonarda Zadravec 8 A, koja je osvojila 9. mjesto u konkurenciji 20 učenika. Mentorica: Mirjana Grula, prof. biol. i kemije.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 3. 2018. 09:55

14. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa Vijest ima dokument u privitku

U našoj školi, 10. ožujka, održalo se 14. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa. Sudjelovalo je 14 osnovnoškolskih  i 3 srednjoškolske ekipe. U ovom zanimljivom i dinamičnom natjecanju učenici su pokazali svoje teorijsko i praktično znanje. Našu školu predstavljala je ekipa u satavu: Viktorija Borko, Anamarija Škvorc, Josipa Bedeković, Ivona Bogdan i Eva Ferlin pod vodstvom učiteljice Aleksandre Komar Rebernik. Naša ekipa ostvarila je zapaženi uspijeh osvojivši treće mjesto

Čestiteke svim sudionicima, najboljim ekipama koje su  se plasirale na međužupanijsko natjecanje i organizatorima ovog lijepog susreta!

Vidi u opširnije za kompletne rezultate i bilten u prilogu.

Vidi foto galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 3. 2018. 10:33

Trag dobrote - 20 godina Varaždinske biskupije

Učenici viših razreda, 9. ožujka, posjetili su izložbu "Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije" postavljenu  u Muzeju Međimurja u  Čakovcu. Vidjeli smo  Papinsku bulu uspostave Biskupije, razno liturgijsko ruho i predmete. Najvrjedniji izložak je "Zagrebački misal"  (16.st.). Na velikim plakatima prikazana je povijest, ustroj  i djelovanje naše Biskupije. Na  slikama smo mogli vidjeti i  neke nama poznate osobe. Posebno nam je bilo lijepo vidjeti slike iz  Štrigove. Nakon izložbe napravili smo i zajedničku fotografiju kod kipa sv. Jeronima u parku ispred Muzeja. 

U skolpu ovog izleta u Centru za kulturu Čakovec pogledali smo predstavu "Pola pola" koja na vrlo zanimljiv način obrađuje temu odrastanja djece rastavljenih roditelja.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 3. 2018. 09:09

„Otključaj tajne živog svijeta!” - radionica za četvrtaše

U četvrtak, 8. ožujka 2018. četvrtaši svih naših škola  izrađivali su  „raketu” uz pomoć koje  su dobili odgovore na pitanje odkuda dolazi i kako pitka voda ostaje pitkom. Saznatli su što sve naš čudesan planet Zemlja može, ali i kako možemo pomoći da je održimo čistom i lijepom. Kroz kreativnu “uradi sam” aktivnost vježbali su strpljivost i vještinu opažanja, ali i poticali znatiželju!

Projekt je dio programa „Bioteka u pokretu!“ koji se provodi već šestu godinu zaredom u Zagrebu i drugim gradovima i općinama diljem Hrvatske, a vode ju stručni edukatori iz udruge Bioteka. Program radionica  „Bioteka u pokretu!“ certificiran je od strane Agencije za odgoj i obrazovanje (potvrđen od MZOS-a) te ocijenjen kao kvalitetna i stručna nadopuna školskom kurikulumu.

Radionica se održala uz financijsku podršku Općine Štrigova.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 3. 2018. 12:46

Odbojka - OŠ Štrigova - prvaci Županije!

U srijedu 07. ožujka, u našoj školi održano je županijsko natjecanje iz odbojke. Nastupilo je šest muških ekipa. Predstavnici naše škole bili su najuspješniji i plasirali su se na regionalno natjecanje koje će se održati u Varaždinu.

Čestitke ekipi i trenerima!

Uskoro opširnije.

 

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 3. 2018. 12:25

14. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa Vijest ima dokument u privitku

Naša škola je domaćin 14. županijskog natjecanje mladih Crvenoga križa koje će se održati u subotu 10.ožujka 2018. godine. Program natjecanja   nalazi se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 3. 2018. 13:01

Rafael Ramić najbolji u Županiji

U srijedu, 21. veljače 2018. godine, u OŠ Ivanovec na županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika sudjelovala su dva učenika naše škole, Sebasijan Petek i Rafael Ramić. Rafael Ramić je u kategoriji 1. stranog jezika osvojio 1. mjesto te se plasirao  i na državno natjecanje, uz mentorstvo učiteljice Klaudije Kežman.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 3. 2018. 13:26

Odgoda nastave zbog vremenskih neprilika Vijest ima dokument u privitku

Zbog vremenskih uvjeta župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku o odgodi nastave 28.2.2018. i 1.3.2018. u svim osnovnim i srednjim  školama kojima je Županija osnivač.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 2. 2018. 13:58

PODRUČNA ŠKOLA STANETINEC NA LIDRANU 2018.

Učenici PŠ Stanetinec i ove godine  pokazali su da su među najboljima u dramsko-scenskom izrazu u Međimurskoj županiji.

Sudjelovali smo na Međuopćinskoj smotri Lidrano (Smotri literarnih, dramskih i novinarskih radova) u OŠ Strahoninec  sa dramsko-scenskom igrom Dedek i repa i izborili plasman na Županijsku smotru Lidrano.

Županijska smotra Lidrano  održala se u Centru za kulturu Čakovec.  Nakon odgledane županijske Smotre za Međimursku županiju, povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo u sastavu : Dejan Buvač – predsjednik, Tanja Novak- članica i Bruno Kontrec – član i državna izbornica Stephanie Jamnicky za državnu smotru Lidrano predložili sudramsko-scensku igru Dedek i repa koju izvode učenici PŠ Stanetinec pod vodstvom učiteljice Božene Kralj.

Tako se i opet isplatio trud i marljivost malih Stanetinčara. Svojom razigranošću, duhovitošću i spontanošću oduševili smo publiku i žiri i uz sve to dobro se i zabavili.

Vidi u foto-galeriju

Tekst i slike: Božena Kralj

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 2. 2018. 19:16

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE

Nastava će se danas održati. Autobusi voze na isti način  kao jučer.
(Prekopa - Železna Gora - Štrigova

Štrigova - Urban - Stanetinec

Štrigova - Jalšovec)

Učenici iz ostalih područja neka dođu na stanice uz glavne ceste na kojima prometuje školski autobus.

Nastava za sve učenike završava u 12.20.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 23. 2. 2018. 06:03

Obavijest o održavanju nastave!

Nastava će se danas održati. Autobusi voze samo po glavnim cestama:

Prekopa - Železna Gora - Štrigova

Štrigova - Urban - Stanetinec

Štrigova - Jalšovec

Učenici iz ostalih područja neka dođu na stanice uz glavne ceste na kojima prometuje školski autobus.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 22. 2. 2018. 06:27

Županijska natjecanja

Nakon provedenih školskih natjecanja iz gotovo svih predmeta  na županijskom natjecanju našu školu predstavljat će iz:

 

Njemačkog jezika (21.2. u OŠ Ivanovec):  Rafael Ramić i Sebastijan Petek (mentor: Klaudija  Kežman)

Matematike (28.2. u OŠ Mursko Središće): Matej Kovačić, Nikola Šafarić i Antonio Vuković (mentor:  Renata  Balašković)

Geografije (01.03. u OŠ Selnica): Nikola Šafarić,  Petar Novak,  Tihana Tomšić, Emanuel Vinko (mentor: Petra  Šinko Posel)

Hrvatskoga jezika (05.03 u OŠ Šenkovec): Tihan Tomšić (mentor:  Sanja  Prošev)

Povijesti (07.03. u OŠ Sv. Martin na Muri) Tihana Tomšić (mentor:  Željka  Trupković) i Vlatka Medenjak (mentor:  Anita  Škvorc Branda)

Biologije (12.03. u OŠ Sv. Marija): Emanuel Vinko i Leonarda Zadravec (mentor: Mirjana  Grula)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 2. 2018. 09:21

Valentinovo - "ljubavna pošta"

Kratkim programom (14.2.) obilježili smo Valentinovo. Učenici nižih razreda i petog razreda recitirali su, pjevali, plesali i glumili na temu ljubavi. A "poštar" Rafael Rmić donio je "ljubavnu poštu" u savki razred.

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 2. 2018. 09:00

Fašnik - talent show

U utorak, 13. veljače, naša je škola pala pod vlast maškara. Učionice su bile pune vještica, kauboja, doktora, zombija i drugih veselih bića. S uzbuđenjem se iščekivao kraj nastave i početak sada već tradicionalnog talent showa. U dvanaest točaka uživali smo u plesu, svirci i smijehu. Svi su natjecatelji oduševili svojim talentima te bili popraćeni glasnim pljeskom. Stručni žiri je s velikom ozbiljnošću pratio i ocjenjivao njihove nastupe. Nakon glasovanja publike, odlučeno je o pobjednicima.

Treće mjesto osvojili su učenici sedmih i osmih razreda sa igrokazom „Ispit“. Na drugom su se mjestu našli učenici osmih razreda koji su nam otpjevali pjesmu „Leteći medvjedići“. Najviše glasova i pljeska publike i žirija osvojila su braća Tin i Luka Žižek koji su nam odsvirali najpoznatiju polku na svijetu te rasplesali voditelja showa – djelatnika vodovoda.

Za sve eventualne kritike prisutni su se mogli požaliti upravi vodovoda.

Tekst: Edita Medved

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 2. 2018. 09:16

Obavijest o održavanju nastave

Zbog loših vremenskih uvjeta nastava se danas neće održati.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 8. 2. 2018. 06:25

Vukovar - osmaši

 Projekt "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" obuhvaća sve učenike osmih razreda. Naša škola došla je na red 19. i 20. siječnja. 

     U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, osiguran nam je smještaj i stručno vodstvo. Ovaj izlet bio je vrlo lijepo, bogato i korisno iskustvo.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 2. 2018. 09:31

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole u školsku godinu 2018/2019. Vijest ima dokument u privitku

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole u školsku godinu 2018/2019. sukladno članku 5. stavku 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnog povjerenstva („Narodne novine“ broj“ broj 67/14).

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 6. 2. 2018. 09:16

Božićna priredba -koncert

Ovogodišnja Božićno-novogodišnja priredba izvedena je kao pravi Božićni koncert. Škola u suradnji s Općinom priredila je glazbeno-scenski užitak. Nastupili su naši pjevački zborovi uz istrumentalnu pratnju mladih glazbenika. Svojim pjevanjem i sviranjem potpuno su nas uveli u vrijeme proslave Božića. Posebno nas je iznenadio svojim prvim javnim nastupom i mladi puhački orkestar! Dojmljivi su bili i svjetlosni i drugi specijalni efekti. A za radost najmljađih pobrinuo se i Djed Maraz koji je sa svojim vilenjacima došao na pravim saonicam sa puno poklona.

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 12. 2017. 23:49

Vrtna kućica

Na zemljištu našeg školskog vrta postavljena je nova drvena kućica. Služit će nam kao spremište za vtni alat, ali i kao učionica na otvorenom. Veselimo se proljeću i dovršenju i službenom otvorenju naše nove "učionice". Tako je lijepo biti vani, u ovoj divnoj prirodi, na našim štrigovskim bregima!

Kako je kućica nastajala vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 12. 2017. 23:01

Mjesec borbe protiv ovisnosti

I ove godine bili smo  u našoj školi vrlo vrijedni  tijekom

Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. -15.12.).

Pored redovitih aktivnosti  na ovu temu koje smo odrađivali na satovima razrednika učenici sedmih i osmog razreda  imali su  zadatak napraviti kalendare za 2018. godinu s pozitivnim porukama. Osobito su kreativnost u ovom zadatku pokazali učenici sedmog  razreda.  Svi kalendari izložene se na panou u holu škole. Dva najuspješnija kalendara  poslana su na županijsku izložbu u OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec.  Autorice  najuspješnijih kalendara su Antonia Šajnović  iz 7.r  te Leonarda Zadravec i Viktorija Borko  iz 8.a razreda. Osobito puno truda uložila je i Lana Vabec iz 7.r pa su  one su u pratnji  učiteljice Klaudje Kežman i pedagoginje sudjelovale na Županijskom obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Osnovnoj školi Šenkovec 14.12.2017. godine. Tamo su imali prilike vidjeti svoje kalendare  kao dio predivne izložbe, čuti predavanje psihologinje o pozitivnim razmišljanjima, ali i odgledati izvrsnu predstavu „#generacija“  Teatra Tirena iz Zagreba.

                                           tekst:      Andreja Zadravec Baranašić

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 12. 2017. 20:28

OŠ Štrigova Vukovaru

Probudi dobrotu u sebi u dane adventa! 

Na prijedlog vijeća učenika  provodimo akciju za pomoć potrebitima u Vukovaru. U vrijeme došašća sakupljamo nepokvarljive namirnice (brašno, šećer, tjesteninu, rižu, konzerve, slatkiše, ...higijenske potrepštine).  Ono što se sakupi, naši će osmaši, predati u Socijalni dućan u Vukovaru. Svoj prilog može se staviti u košaru ispod bora u  holu škole. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 8. 12. 2017. 09:17

Sv. Nikola

I ove godine na blagdan sv. Nikole u našoj školi imali smo dragog gosta! Donio je punu košaru poklona, jer su naša djeca naravno, cijele godine bila jako dobra.

No, Nikola, nije došao sam, s njime su bila i dva ružna krampusa. O kako li su samo letali po školi, nerazgovijetno mumljali i ispuštali urlike, glupirali se, ludirali, tukli se, naguravali, baš kao da nimalo pameti nemaju....

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 6. 12. 2017. 22:22

Kip sv. Jeronima u Čakovcu – anketa

Jeronim # Štrigova # Čakovec

Četiri učenice šestog razreda, Lara, Ines, Ivona i Eva u sklopu grupe „Rodna gruda“ bile su 5. prosinca u Čakovcu. Napravile su anketu kraj kipa sv. Jeronima koji se nalazi u gradskom parku blizu ulaza u Stari grad. Anketirale su prolaznike pitajući ih da li znaju čiji je ovo kip.  U sat vremena prošlo je stotinu ljudi. Velika većina njih, gotovo 90%,  nije znala odgovor na to pitanje, dok ih je 10% znalo. Znali su samo stariji prolaznici.

vidi opširnije i foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 12. 2017. 22:10

"Mi jedemo odgovorno" - projektni dan

U ponedjeljak 4. 12. 2017. u OŠ Štrigova održan je projektni dan u sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“. Škola je uključena u projekt Eko škola s ciljem osvješćivanja učenika o hrani koju jedemo, što jedemo, odakle dolazi hrana koju jedemo i kako utječe na naše zdravlje.

Vidi opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 12. 2017. 10:03

Poezija na njemačkom jeziku Vijest ima dokument u privitku

Prošli tjedan su se učenici sedmog razreda na nastavi njemačkog jezika iskušali u pisanju poezije na stranom jeziku. Pisali su prema zadanom modelu npr. Rondell, Elfchen, Avenidas...

U nastavku pročitajte uratke sadmaša:

  :: opširnije :: 


objavio: Klaudija Kežman  datum: 28. 11. 2017. 12:52

"Reciklirana priča"

U ponedjeljak, 25.11., u našoj školi gostovalo je kazalište Svarog sa Recikliranom pričom. Učenici nižih razreda svih naših škola uživali su u ovoj poučnoj ekološkoj priči. Tema je bila razvrstavanje otpada, konkretno staklene ambalaže.

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 11. 2017. 09:16

Dan Vukovara

    U petak 17. studenog obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Svaki učenik donio je u školu jedan lampaš. Svi zajedno smo slušali pjesmu s popratnim slikama Stoji grad u izvedbi klape "Sveti Juraj" HRM i pogledali jednominutni  animirani film I love you too (Joško Marušić, 1993.) Zapaljenim lampašima smo pokraj škole ispisali VUKOVAR.  Pomolili smo se za sve stradale u ratu i za mir u svijetu.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 11. 2017. 09:17

Učenici nižih razreda u jesenskoj posjeti Varaždinu

U utorak, 31.10.2017. godine učenici od prvog do četvrtog razreda Matične i Područnih škola posjetili su grad Varaždin. Prvo su uživali u dječjoj predstavi u HNK –u  pod nazivom  „Nečko svojeglavećko“, a zatim su razgledali stalni postav Gradskog muzeja  i većina njih je  po prvi put imala prilike razgledati unutrašnjost Starog grada u Varaždinu. Predivan sunčani dan izmamio je potrebu za sladoledom te smo izlet završili uživajući u vjerojatno jednom od posljednjih sladoleda ove sezone na terasi McDonaldsa.

tekst: Andreja Zadravec Baranašić

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 11. 2017. 16:59

Izložba gljiva

U petak, 20.10.2017. godine u Štrigovi je ispred kavane „Orijent“ u  Štrigovi  održana izložba gljiva u organizaciji Gljivarskog društva „Smrčak“ iz Čakovca, Općine Štrigova, kavane Orijent i Osnovne škole Štrigova. Učenici naše škole vrijedno su prikupili različite vrste gljiva u štrigovskim šumama, a zatim su predstavnici osmaša: Leon, Denis, Filip, Daniel, Dora, Anamarija, Matija i Karlo pomagali u postavljanju izložbe. Učenici naše škole i mještani Štrigove imali su prilike puno naučiti o vrstama, osobito o razlikovanju jestivih od nejestivih  gljiva.

Tekst: Andreja Zadravec Baranašić

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 10. 2017. 06:57

Dan jabuka

starinske sorte

U petak, 20. listopada u našoj školi obilježili smo Dan jabuka.

U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ bavili smo se jabukama. Učenici su u školu donijeli razne starinske sorte jabuka te nam ih predstavili nazivljem štrigovskog govora. Vidjeli smo i  prezentaciju u kojoj su bile istaknute sve prednosti i blagodati konzumiranja jabuka, kao i razne zanimljive izreke o jabukama.  Pogledali smo kako je grupa učenika sama uzgojila „rajske jabuke“ – rajčice. Na kraju smo se svi poslastili štruklima i gibanicama koje nam je pripremila naša kuharica.

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 10. 2017. 21:23

Kros - Županijsko prvenstvo

U Podturnu je 18.10. održano Županijsko prvenstvo odnovnih škola u krosu  u konkurenciji petih i šestih razreda, te sedmih i osmih razreda za djevojčice i dječake. 

Pojedinačno su se od naših učenika istaknuli: Leonarda Zadravec 2. mjesto za djevojčice 7,8. i  Marco Krauthaker 4. mjesto za dječake 7, 8 razredi.
 
Ekipno su dječaci 7,8 razredi zauzeli 3. mjesto. U toj ekipi su uz Marca Krauthakera bili Rafael Ramić, Aleksandar Stanković i Matija Herjavec.
Djevojčice su bile 5. u obje katrgorije.
Dječaci 5,6 su zauzeli 11. mjesto.
 
Čestitke svim našim trkačima!
 
Tekst: Srebrenka Petra Šenji
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 18. 10. 2017. 06:48

"Solidarnost na djelu" i "Mandarine" - akcije Crvenog krža

U našu školu stigla je  pošiljka mandarina, donacija Crvenog križa. Više vitamina - manje prehlada! 

A u školi smo  proveli i sabirnu akciju Crvenog križa "Solidarnost na djelu". Uključili smo i mještane Štrigove tako da su učnici, u skolopu ove akcije,  prošli centrom naselja.

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 10. 2017. 10:27

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje - crkva

     Ove nedjelje (15.10.) obilježili smo i u župnoj crkvi Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Na misi u 10.30 naši učenici i učitelji sadržajno su obogatili misno slavlje.    

    Na početku mise u pokajničkom činu razmišljali smo ekološki - o našem odnosu prema prirodi. Župnik je u propovijedi posebno naglasio ulogu i važnost zahvalnosti. Propovijed je završila malim "igrokazom" od zrna do kruha. U molitvi vjernika  molili smo  Gospodina da Zemlja  i dalje bude blagoslovljenom mjesto za život čovjeka. Kod prinosa darova djeca u narodnim nošnjama donijela su pune košare raznih plodova zemlje i lijepo oblikovanih kruhova. Na kraju  mise čuli smo i lijepu molitvu kruhu, koja završava mišlju da čovjek iako sanja o lijepom životu, zapravo ako pogleda kroz prizmu zahvalnosti  već sad  "živi san"! Cijelu misu lijepo je pjevao dječji župni zbor!

Hval svima koji su sudjelovali u organizaciji, posebno učenicima i roditeljima!

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 10. 2017. 09:25

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje - škola

U srijedu 11.10. malom proslavom obilježili smo Dane kruha. Djeca su po straom običaju u školu donijela razne krušne proizvode. Razmišljli smo kome sve trebamo biti zahvalni: pa jedno veliko HVALA svim ljudima koji su sudjelovali u procesu stvaranja finih krušnih proizvoda, kao i Stvoritelju koji je dao da sve to tako može i biti. Pjevali smo, gledali filmić "Od zrna do kruha", razmišljali od kojih se sve žitarica može dobiti brašno. Na kraju  je jelo blagoslovio župnik Kristijan i malo čašćenje moglo je početi!

"Blagoslovljen budi Gospodine, Bože naš, Kralju svevišnji koji daješ da zemlja rodi kruh!"

Vidi foto galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 10. 2017. 20:56

Nacionalna edukacija djece u području zaštite i spašavanja Vijest ima dokument u privitku

   U utorak (10.10.2017.) je gospodin Ferid Kasmo kao predstavnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Čakovec u sklopu programa "Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja" poučio učenike 1. i 2. razreda osnovama ponašanja u slučaju elementarnih nepogoda (poplava, požara, potresa i dr.).

   Predstavljanju se priključila i policajka Marija Nemec u čijem su prikazu djeca posebno bila aktivna.

   Na kraju predavanja su svim učenicima podijeljeni i promotivni materijali.

tekst: Aleksandra Komar Rebernika

vidi slike u kao prilog u opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 10. 2017. 20:28

Ča, kaj, što - naša baština

Osnovnu škola Štrigova i Muzej Međimurja Čakovec, uz Katedru Čakavskog sabora „Bakarskog kraja“ i , ove je godine bila suorganizator i sudionik okruglog stola na temu „Tragovima Zrinskih i Frankopana – zavičajna baština (materijalna i nematerijalna) kao nasljeđe.

Okrugli stol održan je u subotu, 7. listopada 2017. u Bakru. Na okruglom stolu govorili su stručnjaci i znanstvenici iz područja kulture, povijesti, jezikoslovlja, odgoja i obrazovanja te predstavnici zajednica. Okrugli stol održavao se u prostorima dvorca Nova Kraljevica – Frankopan, gdje smo imali prilike i posjetiti novootvoreni posjetiteljski centar Kraljevica – Kulturna ruta Putovima Frankopana.

Predavači iz naše škole bili su Anita Škvorc Branda s temom „Zrinski  u međimurskoj onimiji“ i Klaudija Kežman s temom „Germanizmi i mladi“.

Uz naše učitelje  bila je  i grupa učenika iz Stanetinca, koja  se predstavila igrokazom „Zec i kornjača“ na našem štrigovskom govoru.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 10. 2017. 07:52

Svjetski dan učitelja Vijest ima dokument u privitku

Baš je lijepo i dobro biti učitelj!

Posebno je lijepo  kada  na "Svjetski dan učitelja" (5.10.) već ujutro ravnatelj razveseli svoje učitelje "slasnom" i  toplom dobrodošlicom! 

I kad kroz dan stižu mala pisma učenika sa zahvalam i čestitkama.

Hvala svima!

Dobro je raditi u našoj školi u kojoj  je biti učitelj lijepo  baš skoro svkaki dan!

Vidi "slasan" iznenađenje kao prilog u ::opširnije::

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 10. 2017. 22:20

Oremošovo - Blagdan sv. Jeronima

Ove godine Oremošovo smo proslavili posebno svečano. Na sam blagdan sv. Jeronima, u subotu 30. rujna,  održan je Znanstveni skup "Josip Bedeković i njegovo djelo" na kojem je i predstavljena na hrvatski prevedena knjiga "Natale solum...sancti Hieronymi..."".  Skup smo započeli misom u crkvi sv. Jeronima i natavili u školi. Znanstveni skup bio  je pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a završen je riječima akademika Dragutnina Feletara: "Od sada možete slobodno koristiti i u civilne i vjerske svrhe naziv "Štrigova - rodno mjesto svetog Jeronima".

o skupu vidi više u opširnije

I u školi smo učenicima predstavili knjigu. Nakon kratkog razmišljanja o Jeronimu, svaki je učenik mogao svojom rukom primiti "Natale solum", sada pod nazivom "Knjiga o sv. Jeronimu, Iliriku i Međimurju".

vidi foto-galeriju

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 10. 2017. 06:23

Europski tjedan sporta

Ove je godine naša škola sudjelovala na plesnom događaju FlashMove koji se održao u srijedu, 27.rujna, na Trgu Republike u Čakovcu s početkom u 11 sati, a u sklopu trećeg po redu Europskog tjedna sporta i NowWeMOVE kampanje.

Sudjelovali su učenici iz 11 osnovnih te učenici iz 5 srednjih škola naše županije, ukupno oko 500 sudionika. Nas su predstavljale učenice: Karla Hanc, Antonia Šajnović, Leonora Kuqi, Dora Horvat (7.r), Lorena Rebernik, Tihana Tomšić, Dora Horvat (8.r) i Vlatka Medenjak u pratnji učiteljice TZK Srebrenke Šenji i pedagoginje Andreje Zadravec Baranašić. Naše su učenice zadanu koreografiju uvježbavale kod kuće i uz školi uz pomoć učiteljice Srebrenke, a onda su je uspješno izvele i u Čakovcu.

Nakon zajedničkog vježbanja i plesa učenici su imali prilike družiti se i upoznati uspješne mlade sportaše iz Međimurja.

 

vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 9. 2017. 07:13

Reportaža s maturalca

Na naš maturalac krenuli smo 18.9. u ponedjeljak u rano jutro prema Makarskoj. Vrijeme je bilo lijepo i sunčano, a put dug i miran. Uskoro smo vidjeli more u kojem smo se htjeli kupati. Na putu smo stali u Splitu i razgledavali Dioklecijanovu palaču. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 9. 2017. 00:19

Zaziv Duha Svetoga

   U župnoj crkvi, u nedjelju 24. rujna, na misi u 10.30, zazvali smo Duha Svetoga na sve nas u novoj školskoj godini. U misno slavlje uveli su nas župnik Kristijan i firmanici uvodnim mislima.

   Posebna je bila molitva vjernika s prinosom darova. Firmanici su čitali molitvu s konkretnim nakanama za sve sudionike u odgojno-obrazovnom procesu: za učenike, učitelje, roditelje i župnika. Prvopričesnici su donijeli pred oltar svoje školske udžbenike, torbu, olovke, e-dnevnik, Bibliju i same sebe, kako simbole  školske stvarnosti.

   Isus je rekao „Pustite malene k meni“,  uzimao ih  je u naručje i blagoslivljao ih. Na kraju mise župnik je podijelio poseban blagoslov za novu školsku godinu. Cijelu misu pjevao je novi dječji župni zbor kojeg vodi Matej. Pjevali su odlično!

 

Vidi  foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 9. 2017. 10:30

Sajam sigurnosti i prevencije

Posjet  Sajmu  sigurnosti i prevencije

 

Učenici sedmog razreda naše škole: Karlo Golenko, Teo Senčar, Hari Hadžić i Matija Lukman u pratnji pedagoginje  Andreje Zadravec Baranašić su u petak 23.09.2017. posjetili Sajam sigurnosti i prevencije policije u Čakovcu .  Učenici su nakon razgledavanja sajma i brojnih edukativnih sadržaja koje su imali prilike vidjeti i iz njih mnogo naučiti  najviše uživali  u mogućnosti da sami isprobaju neke od njih kao što su  sjedenje na policijskom motoru ili razgledavanje.

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 9. 2017. 17:44

Međunarodni olimpijski dan

Povodom Međunarodnog olimpijskog dana okupili smo se svi zajedno u sportskoj dvorani. Odjeveni u bijele majice, odvježbali smo zajedno, misleći i na naše olimpijce. Možda je i među nam koji skriveni talent?!

Vidi u foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 9. 2017. 22:50

Međunarodna berba groždža u Dobrovniku u Sloveniji

U ponedjeljak, 11. rujna, osmero učenika (6-8.r.) sudjelovalo je  u međunarodnoj berbi groždža u Dobrovniku u Sloveniji. Tamo se nalazi ogledni vinograd sa dvadesetak različitih sorta groždža.  Uz domačine koji govore i slovenski i madžarski, sudjelovala je i jedna grupa učenika iz Madžarske. U veselom druženju, brzo smo bili gotovi. Druženje se nastavilo pod šatorom uz okrepu! Veselimo se slijedećoj berbi.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 9. 2017. 22:10

Početak školske godine

Prvi dan u školi

Veselo smo krenuli u novu školsku godinu! Puno uspjeha i radosti svima nam je zaželio ravnatelje škole Stanislav Rebernik. Posebno smo pozdravili đake-prvake! Za njih su petaši izveli i mali igrokaz dobrodošlice!

Vidi više u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 9. 2017. 22:01

Obavijest za učenike i roditelje o početku nastave

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u ponedjeljak, 04.09.2017. u 8.00 sati. Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.

Stanislav Rebernik, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 8. 2017. 12:03

UPISI U SREDNJU ŠKOLU - POTPISIVANJE PRIJAVNICA

Poštovani roditelji i učenici 8.razreda,

 
potpisivanje prijavnica, kojom potvrđujete izbor programa za upis u srednju školu, bit će u utorak, 11.srpnja 2017. od 9 do 11 sati u Osnovnoj školi Štrigova. Prijavnice ispisuju razrednici, a potpisuju učenik i roditelj.
  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 7. 2017. 16:00

OLIMJE - Stučna ekskurzija učitelja

Dana 4. srpnja, kolektiv naše škole bio je na izletu u Sloveniji. Posjetili smo Olimje. Bili smo u starom, dobro očuvanom samostanu naših pavlina, u kojem se sada nalaze franjevci. Posjetili smo i Jelenov greben i Rogašku slatinu.

Vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 7. 2017. 22:30

Nagradno kupanje

Naša škola već tradicionalno na kraju školske godine nagradi učenike (i njihove mentore) koji su se istaknuli na raznim natjecanjima sa izletom. Ove smo se godine kupali u Toplicama sv. Martin. Time smo završili nastavnu godinu i otvorili veliko ljetno ferje!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 7. 2017. 22:23

Nagradno kupanje za nagrađene učenike

U srijedu 5.7.2017. u Toplicama Sv. Martin organizirano je nagradno kupanje  za učenike koji su dobili priznanja za Dan škole. Učenici se trebaju skupiti u 9.50 ispred ulaza u toplice. Pod učiteljskim nadzorom su u vremenu od 10.00 do 13.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 1. 7. 2017. 10:49

Oproštaj od učenika osmog razreda

Na kraju nastavne godine, 28. lipnja, na maloj svečanosti oprostili smo se od učenika koji su uspješno završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Njih dvadeset i četvero zajedno s razrednicom Renatom Golenko pripremili su svojim učiteljima i roditeljima malu oproštajnu predstavu. Na kraju su svima  uručene svjedodžbe, a najbolji učenici koji su svih osam godina prošli s odličnim uspjehom dodatno su i nagrađeni. Ravnatelj i razrednica zaželjeli su im uspješni nastavak školovanja, s porukom da su u OŠ Štrigova uvijek dobrodošli!

Sretno na upisima u srednje škole i dobar ljetni odmor, zaslužili ste!

Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 6. 2017. 23:52

Podjela starih besplatnih udžbenika

Za učenike viših razreda podjela udžbenika je u četvrtak 29.6.2017. od 17.00 do 18.00 sati i u ponedjeljak 3.7.2017. od 9.00 do 10.00 sati. Udžbenike preuzimaju roditelji.

U nižim razredima nedostaju radni udžbenici i nekoliko besplatnih udžbenika. Udžbenici  su naručeni i njih će se preuzeti na početku nove školske godine. O točnom datumu bit će nova obavijest.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 6. 2017. 12:26

Državni arhiv za Međimurje - posjet

Učenici povijesnih grupa OŠ Štrigova 30. svibnja posjetili su Državni arhiv za Međimurje u Štrigovi. Arhivom nas je provela arhivistica Jasmina Sedmak. Počela je predavanjem o radu i ulozi arhiva pregledom gradiva koje ovaj arhiv čuva. Učenici su dobili mogućnost sami pregledati  dio gradiva, pokušati iščitati podatke i protumačiti zapise. Posjetili smo i spremišta u kojima se održava stalna temperatura i vlaga da bi se građa očuvala što duže. Nadamo se da će posjeti Arhivu u Štrigovi i radionice za učenike koje će se u budućnosti tamo održavati potaknuti istraživački duh mladih štrigovskih povjesničara. (Tekst: Željka Trupković)

Vidi foto-galeriju

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 6. 2017. 08:10

Novo dječje igralište

Blizu škole, uz nogometno igralište, postavljeno je i novo dječje igralište. Započinju školski ljetni praznici. Želimo svima da ih dobro iskoriste, između ostalih ljetnih radosti i za veselo i opušteno druženje s prijateljima. Neka u tome bude poticaj i ovo novo igralište...

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 6. 2017. 13:14

Vatrogasna vježba

Zadnji nastavni dan organizirali smo vatrogasnu vježbu. Uz "normalnu" evakuaciju iz škole, isprobali smo skakanje s balkona na veliki zračni jastuk. No, to su učinili samo najhrabriji, a u našoj ih školi ima jako puno... Vidjeli smo i kako mlada ekipa školskog Crvenog križa vrlo uspješno pomaže unesrećenima...

Vidi slike u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 6. 2017. 12:57

Ivanščica -planinarenje

U subotu, 10. lipnja bili smo na planinarenju na Ivanščici. Učenici od prvog do osmog razreda uspješno su osvojili vrh Zagorja. I po kamenju i korjenju, i po blatu, po sunucu i vjetru i kiši...bili smo pravi planinari i uživali u čarima  ove planine. 

Vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 6. 2017. 09:52

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018.  

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 6. 2017. 23:40

Dan škole

     Ove smo godine  Dana škole proslavili u utorak 23. svibnja, u velikom šatoru pokraja škole.

      Učenici su predstavili svoja ovogodišnja glazbena i scenska ostvarenja. Šator je bio ukrašen i dječjim likovnim radovima. Posebno su pohvaljeni svi učenici i menotri koji su uspješno predstavljali našu školu na natjecanjima od županijske do državne razine! Najbolji su nagrađeni i prigodnim poklonima.

      Ovom prigodom javno smo se zahvalili svim donatorima škole, koji su nam ove gdine uvelike pomogli u digitalnom opremanju učionica. Obnovili smo i "eko status" (10 godina), pa je na kraju programa  podignuta nova zelena  Eko zastava!

Kako je bilo vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 5. 2017. 20:06

Državna smotra GOO - „Štrigovski dišeči puž“. Vijest ima dokument u privitku

U subotu 20. svibnja 2017. godine na Državnoj smotri iz Građanskog odgoja i obrazovanja u Zagrebu  pod mentorstvom učiteljica Jasmine Tuksar i Klaudije Kežman predstavljen je zajednički projekt pod nazivom „Štrigovski dišeči puž“.

Projekt su predstavljale četiri učenice: Valentina Kolmanić, 5.a, Antonia Šajnović, 6.a. , Viktorija Borko, 7.a te Leonarda Zadravec, 7.a.

Naš projekt je proglašen jednim od najboljih i najizvrsnijih projekata Republike Hrvatske iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja.

Izuzetno smo ponosni što smo naučili  da se uz malo dobre volje te zajedničkim trudom i radom može postići puno. (Tekst: Jasmina Tuksar)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 22. 5. 2017. 16:09

LUKA ŠAFARIĆ - najbolji na Državnom natjecanju iz povijesti

Grad picoka, Đurđevac ugostio je ove godine najbolje povjesničare na Državnom natjecanju iz povijesti. U konkurenciji dvanaest najboljih učenika osmih razreda, gdje je svaki bod odlučivao o rangu, učenik Luka Šafarić osvojio je prvo mjesto uz mentorstvo Željke Trupković.

Osnovna škola Grgura Karlovčana bila je odličan domaćin i provela nas turističkim znamenitostima od Đurđevačkih peski, Starog grada, sela Sveta Ana, crkve sv. Jurja do deva. (Teksrt: Željka Trupković)

 

Čestitamo Luki (8. razred) na izvrsno pokazanom znanju iz povijesti i mentorici Željki!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 5. 2017. 16:27

Dan Europe - KVIZ

    Povodom Dana Europe, 9. svibnja, u našoj je školi održan "Europa kviz".

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dan Europe. U organizaciji učiteljica Klaudije Kežman, Edite Medved i Jasmine Tuksar održan je međuškolski kviz. U goste su nam došli učenici iz OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Murko Središće, OŠ Selnica, OŠ Gornji Mihaljevec i OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Našu su školu predstavljali učenici Petra Petek, Antonia Šajnović, Luka Sklepić i Borna Belović. Pobjedu su tijesno odnijeli učenici OŠ Mursko Središće, drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Selnica dok su naši učenici osvojili treće mjesto. Za sve sudionike i mentore bile su osigurane nagrade. Gostima se  kviz jako svidio te su rekli kako će i idućih godina rado sudjelovati u kvizu.

Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 5. 2017. 14:18

Leonora Kuqi svojim glasom Cesticu oborila s nogu Vijest ima dokument u privitku

Leonora, Cestica

Leonora Kuqi, učenica 6. razreda OŠ Štrigova, u petak  5. svibnja 2017. po drugi je put sudjelovala na međunarodnome natjecanju mladih talenata "Max sucht den Superstar". Na natjecanju je sudjelovalo 19 izvođača iz cijele Hrvatske, a svi su se predstavljali na njemačkome jeziku. Leonora se predstavila pjesmom "Auf anderen Wegen" i svojim je  nastupom oduševila stručni žiri u kojem su bili profesori glazbene kulture te germanisti - stručnjaci za njemački jezik. Nakon prebrojavanja glasova stručnoga žirija potvrđeno je da je Leonora bila najbolja i osvojila 1. mjesto.

Da bi Leonora stigla u Cesticu pobrinule su se učiteljice Nora Nemec, nastavnica glazbene kulture i Klaudija Kežman, učiteljica njemačkoga jezika i Leonorina razrednica.

Čestitamo štrigovskome slavuju i želimo joj nastavak uspješne glazbene karijere za koju je potrebno puno odricanja, ali i primjerena glazbena naobrazba.

(Tekst: Klaudija Kežman)

Snimku pjesme možete vidjeti ovdje:

https://drive.google.com/file/ d/ 0BzbgZpqcTPWIRndkYmRwcml1eGc/ view?usp=drivesdk

Slike vidi prilog u :: opširnije ::

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 7. 5. 2017. 09:36

Konačni rezultati državnog natjecanja iz kemije Vijest ima dokument u privitku

Konačne rezultate 26. državnog natjecanja iz kemije pogledajte u biltenu kojeg možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 4. 2017. 22:45

Državno natjecanje iz kemije

Dio državnog Natjecanja iz kemije održan je 26. travnja i u našoj školi. Kod nas su svoje snage "odmjerili" srednjoškolci. Glavnina programa odvijala se u Sv. Martinu na Muri.

Vidi foto-galeriju događanja u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 4. 2017. 17:36

U srijedu 26. travnja - NEMA NASTAVE

Zbog sudjelovanja naše škole u organizaciji 26. državnog Natjecanja iz kemije, u srijedu 26. travnja neće biti nastave!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 4. 2017. 09:42

Luka Šafarić - šesti u državi iz geografije!

   Naš osmaš, Luka Šafarić, plasirao se i sudjelovao na državnom natjecanju iz geografije. Unatoč zdravstvenim poteškoćama, koje su ga snašle baš tih dana, uspješno je sudjelovao na natjecanju (10. do 12. travnja)  u Topuskom.

   U konačnici, osvojio je  šesto mjesto! Luka je dobio i posebno priznaje, jer  je bio i jedini učenik koji je od 5. do 8. razreda  sudjelovao na ovom državnom natjecanju. Time je potvrdio da spada u sam vrh naših mladih geografa Hrvatske!

  Na njegovom natjecateljskom putu budno ga je pratila mentorica Petra Šinko Posel!  

   Iskrene čestitke Luki i Petri!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 4. 2017. 09:20

"Muzej iluzija" i "Lisinski"

Učenici predmetne nastave bili su 12.4. na izletu u Zagrebu. Posjetili su Muzeju iluzija i koncert filmske glazbe iz Ratova zvijezda u dvorani Vatroslav Lisinski.

Vidi u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 4. 2017. 15:48

Projekt "ŠTRIGOVSKI DIŠEČI PUŽ"

    
    Projekt „Štrigovski dišeči puž“ pod mentorstvom učiteljica Jasmine Tuksar i Klaudije Kežman, predstavljen je na 4. međužupanijskoj / 6. županijskoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije.
     Projekt je predstavljen u ponedjeljak 3. travnja 2017. godine u Srednjoj školi Čakovec. Na smotru je bilo prijavljeno 19 projekata učenika osnovnih i srednjih škola. Naš projekt predstavljale su učenice Lea Stojko, 8.razred; Viktorija Borko, 7.a razred; Antonia Šajnović, 6. razred i Valentina Kolmanić, 5. razred.
     Komisija je bila zadovoljna nastupom naših djevojaka, kao i samim projektom. Posebno zadovoljstvo komisija je iskazala zbog okupljanja više generacija oko ovog projekta. Nadamo se da će komisija upravo naš projekt pozvati na državnu smotru u Zagreb.
(tekst Klaudija Kežman)
 
Vidi u foto-galeriji kako se gradio naš "dišeči puž"
 
  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 4. 2017. 15:36

Dan svjesnosti o autizmu

U našoj školi 3. travnja, obilježen je  Dan svjesnosti o autizmu. I našu školu pohađaju takvi učenici. Tim povodom učenici prvih razreda pričvrstili su poruke sa dobrim željama na plave balone. Baloni su objedinjeni i stavljeni na vidno mjesto u holu škole kako bi nas sve poticali na pažnju i toleranciju.

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 4. 2017. 12:47

3. županijska smotra pjevačkih zborova

Smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije održana je 29. ožujka u Čakovcu. Naše pjevače vodila je učiteljica Nora Nemec.

Vidi fot-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 3. 4. 2017. 07:56

ŠTRIGOVSKI DIŠEČI PUŽ

Povodom obilježavanja projektnog dana Eko- škole dio članova dijalektološke grupe uljepšao je okoliš škole „Štrigovskim dišečim pužom“  u kojega su zasadili začinsko bilje.

Pripreme za samu sadnju su počele već nekoliko tjedana ranije prikupljanjem stare doma pečene cigle, šumske zemlje i začina.  Tog dana smo zasukali rukave te se u ranim jutarnjim satima bacili na posao.  Za vrijeme ručka smo već uživali u pogledu na štrigovski dišeči puž. (tekst: Klaudija Kežman)

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 3. 2017. 21:26

Osmaši u Vukovaru

     Projekt "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru" ove godine obuhvaća skoro 40 tisuća učenika. Naša škola došla je na red 24. i 25. ožujka. Putovali smo sa učenicima iz škola  Sv. Martin i G. Mihaljevec.

     U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, osiguran nam je smještaj i stručno vodstvo. Ovaj izlet bio je vrlo lijepo, bogato i korisno iskustvo.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 28. 3. 2017. 08:15

Projektni dan - "Otpad"

     Na početku proljeća, 21. ožujka, bavili smo se ekologijom s temom: otpad i njegovo zbrinjavanje.Najbolje se uči kad se u živo vidi i doživi kako zbrinjavanje otpada u stvarnosti izgleda.

     Učenici viših razreda posjetili su Odlagalište otpada Totovec. Uz stručno vodstvo prošli smo sve faze zbrinjavanja otpada, od dovoza i sortiranja, do deponiranja. Popeli smo se i na vrh „brega od smeća“, koji je s jedne strane lijep i zelen i bez ružnih mirisa, a s druge aktivne strane, vrlo ružan i smrdljiv. Na kraju izleta prošetali smo uz akumulacijsko jezero na Dravi.

      Niži razredi bili su na Pročistaču otpadnih voda u Podturenu, kojega su također uz stručno vodstvo detaljno razgledali. Posjetili su i Prirodoslovni muzej u Križovcu.

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 3. 2017. 20:02

13. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa Vijest ima dokument u privitku

Ove godine, u subotu 11. ožujka, naša škola prvi puta bila  je domaćin ovog  natjecanja! Sudjelovalo je 12 ekipa iz osnovnih i 3 iz srednjih škola!

Naša mlada ekipa petaša  osvojila je sedemo mjesto! S obzirom da je to prvi takav nastup naše škole, a u istoj kategoriji su učenici svih viših razreda, rezultat je pravi uspijeh! Čestitke ekupi: Evi, Valentini,  Gabrieli, Luki, Ivoni, Davidu, i mentorici Aleksandri Komar Rebernik.

Vidi slike s otvaranja u foto-galeriji (više slika uskoro)

Za rezultate i bilten vidi u opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 11. 3. 2017. 07:28

Eko Powerdance

U suradnji sa školama iz Belgije, Latvije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, naši su osmi razredi sudjelovali u projektu Eko Powerdance. Misao vodilja projekta bila je da se kroz ples ukaže na aktualne ekološke probleme. Tako su naši učenici prikazali kako pesticidi i herbicidi loše utječu na vinovu lozu. Snimili smo kratak film koji će biti prikazan u našoj školi na eko danu. 

Tekst pjesme: TRSEK MOJ ZBUDI SE, DOSTI SI SPAL... vidi u opširnije

a, gotov filmić skinite sa linka: https://mab.to/EFaepaoe7

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 3. 2017. 08:53

FAŠNIK - TALENT SHOW

I ove godine na fašnik svatko je u školi "mogao biti" što je htio: princeza, vila, mačka, konj, vještica, vrag, doktor, štreber, klaun, vampir, proljeće, mumija.......No, samo su najhrabriji pokazali ono što zapravo jesu: pjevači, svirači i plesači!

U talent-showu vidjeli smo i čuli šesnaest nastupa! Svi su zaslužili veliki pljesak za hrabrost i izvedbu! Svi su dobili i vro visoke ocijene od "stručnog žirija", neki čak i čiste desetke! I uz pomoć publike, koja je također imala pravo ocijeniti nastup dobili smo i tri najbolje izvedbe: Stjepan Pufek 8.r. (Halid Bešlić - harmonika), Kristijan i Alen 8.r. (Beat box) i Luka 5.r. (Za Elizu - harmonika)

Vidi foto-galeriju 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 3. 2017. 22:28

SUSRET ZBOROVA U OŠ ŠTRIGOVA

Kako zabavnije započeti vikend nego pjesmom? U petak, 24. veljače zborovi Oš Hodošan, Oš „Ivana Gorana Kovačića“ iz Sv. Jurja na Bregu, Oš Sv. Martina na Muri te Mali i Veliki zbor Oš Štrigova upravo su nas pjesmom uveli u vikend.

Kako zborovi nemaju mnogo prilika nastupati, ali ni čuti jedni druge važno je da mali talentirani ljudi dobiju priliku pokazati ono što znaju i umiju. Dirigentsku palicu organizacije susreta zborova preuzela je voditeljica zbora OŠ Štrigova Nora Nemec.  Svakako da ne bi uspjela bez svojih kolega koji su pripremili zborove.

Vidi opširnije i foto galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 3. 2017. 22:11

Uređenje novog igrališta!

U tijeku su pripremni radovi za uređenje novog školskog multifunkcionalnog igrališta. U prvoj fazi, koja je u tijeku, priprema se drenažni sloj. Završna podloga bit će od umjetne trave, pogodna za tenis, odbojku, badminton, graničara... Planira se da tijekom ljeta igralište bude dovršeno!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 2. 2017. 12:55

Luka Šafarić prvi u Županiji iz geografije!

U OŠ Orehovica održano je natjecanje iz geografije. U konkurenciji osmih razreda bilo je 21. učenik. Naš Luka Šafrarić osvojio je 65/70 bodova! To je bilo dovoljno za prvo mjesto u Županiji. 

Do sada je tri puta sudjelovao i na državnom natjecanju pa se nadamo da će i ove godine biti pozvan u Topusko na državno natjecanje!

 

 Čestitamo Luki i mentorici Petri!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 2. 2017. 12:32

PŠ STANETINEC NA LIDRANU

Mali glumci iz Stanetinec i njihova voditeljica Božena Kralj i ove godine su pokazali da su među najboljima u Međimurju u dramsko-scenskom izrazu.

Na međuopćinskoj smotri Lidrano 2017.-  smotri literarnih, dramskih i novinarskih radova koja se ove godine održala  u  Macincu, izborili su sudjelovanje na županijskoj smotri Lidrano u Centru za kulturu Čakovec.

Na županijskoj smotri njihova dramsko-scenska igra „Zec i kornjača“ predložena je za državni Lidrano 2017. 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 2. 2017. 11:46

Valentinovo

Obilježili smo Valentinovo!

Nakon malog prigodnog programa u kojem smo čuli zanimljive recitacije i lijepe pjesme, sve razrede posjetio je poštar! Donio je poštu koju su učenici, jedni za druge, kroz protekli tjedan ubacivali u prigodni  "valentinovski sandučić"! Danas je poštar imao jako puno posla!

Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 2. 2017. 12:38

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2017/2018. Vijest ima dokument u privitku

Ured državne uprave Međimurske županije donio je raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2017/2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 2. 2017. 23:50

PLAN UPISA DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠK: GOD. 2017./18 Vijest ima dokument u privitku

Plan upisa djece u prvi razred za šk. god. 2017./18 na području Međimurske županije u .pdf formatu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 18. 1. 2017. 08:54

Božićna priredba

I ove su nas godine učenici razveselili na kraju prvog polugodišta. Jako su lijepo pjevali, plesali, recitirali i glumili! Kao nagradu za trud učenici nižih razreda dobili su i dar od Djeda Mraza: uz prigodni poklon i animirani film u Cinestaru.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 1. 2017. 11:29

Mjesec borbe protiv ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

I ove godine bili smo  u našoj školi vrlo vrijedni  tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. -15.12.).

Pored redovitih aktivnosti  na ovu temu koje smo odrađivali na satovima razrednika učenici sedmih i osmog razreda  imali su  zadatak napraviti fotografije na temu prijateljstva . Osobito su kreativnost u ovom zadatku pokazali učenici osmog razreda.  Sve fotografije izložene se na panou u holu škole. Svaki razred izabrao je dvije najuspješnije fotografije, a povjerenstvo škole koje su činili ravnatelj, pedagoginja i učiteljica iz likovnog odabrali izložbu dvije najuspješnije koje su poslane na županijsku izložbu u OŠ Strahoninec.  Autori  najuspješnijih fotografija su Luka Sklepić iz 7.b i Borna Belović iz 8. razreda. Oni su u pratnji pedagoginje sudjelovali na Županijskom obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Osnovnoj školi Strahoninec 15.12.2015. godine. Tamo su imali prilike vidjeti svoje fotografije kao dio predivne izložbe na temu prijateljstva, ali i vidjeti prezentaciju hrvatskog CSI, odnosno Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba te su i aktivno sudjelovali  u  njihovoj radionici .

                                                             Tekst:   Andreja Zadravec Baranašić

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 12. 2016. 14:37

"Svaki učenik jedna igračka"

HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA OŠ ŠTRIGOVA

Vijeće učenika Osnovne škole Štrigova pod vodstvom pedagoginje Andreje Zadravec Baranašić tijekom Adventa pokrenulo je akciju sakupljanja igračaka pod nazivom „Svaki učenik jedna igračka“ za potrebitu djecu. Na sastanku Vijeća učenika dogovoreno je da se igračke poklone učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. U roku od desetak dana učenici naše škole prikupili su puno kockica, pazzla, plišanaca, lutkica i autića . U utorak, 13.12.2016. godine učenici članovi Vijeća učenika u pratnji ravnatelja, pedagoginje i vjeroučitelja Višeslava odnijeli su igračke učenicima Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu.

Tamo nas je vrlo srdačno dočekala ravnateljica Dragica Benčik i pedagoginja Dinka Žulić koje su nas provele prostorima Centra te nas upoznale s radom i specifičnostima njihove škole. Na kraju su nam njihovi učenici izveli predstavu Pepeljuga te su nas pogostilii zajedno smo se počastili.

Ovo je bilo jedno vrlo vrijedno iskustvo!

Tekst: Andreja Zadravec Baranašić

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 12. 2016. 17:15

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ŠAHU ZA DJEČAKE I DJEVOJČICE OSNOVNIH ŠKOLA

U našoj se školi, 12. prosinca, održalo županijsko natjecanje u šahu.

Redosljed i sastav ekipa vidi u opširnije.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 12. 2016. 17:14

Sv. Nikola

Posjetili su nas sv. Nikola i krampus....Bili smo dobri, pa smo dobili poklone, ali je i krampus malo mahao šibom....

 

Vidi foto-galeriju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 6. 12. 2016. 18:48

Obuka neplivača - 3. razredi

Ovih dana učenici trećeg razreda naše škole i područnih škola Stanetinec i Železna Gora uspješno su priveli kraju obuku neplivača na Gradskim bazenima Marije Ružić u Čakovcu.

U obuku su bila uključena 22 učenika. Kompletnu organizaciju i provedbu programa provodi Međimurski školski sportski savez, a učenici su na bazenima bili četiri puta u toku četiri tjedna i pritom realizirali 16 školskih sati.

Za roditelje je obuka bila besplatna. Ulaznice i prijevoz organizirala je Međimurska županija, a rad instruktora plivanja omogućilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Učenici su na bazen sa veseljem dolazili u pratnji svojih učiteljica koje su brinule za učenike za vrijeme putovanja autobusom, te za vrijeme malog i velikog odmora. 

Za većinu učenika obuka je bila vrlo uspješna, konačno su naučili  plivati. Oni manje uspješni sada bez straha ulaze u bazen, a pravi plivači postat će ovoga ljeta u školi u prirodi koja će se održati na moru.      (Tekst: učiteljica Božena Kralj)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 12. 2016. 11:00

"Za 1000 radosti"

Božić - Božja INTERVENCIJA!

I ove se godine radosno uključujemo u akciju Hrvatskog caritasa!

Pod geslom "INTERVENCIJA", pitamo se zašto ne pomoći? Narukvice u raznim bojama, temeljni su poticaj akcije koja se provodi u školama. Razrađen je u deset izazova:

Zašto ne darovati?

...dijeliti? ...oprostiti? ...slaviti?    ...mijenjati? ...vjerovati? ...voljeti? ...stvarati?    ...zahvalitii? ...popraviti?

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 12. 2016. 16:46

Svaki učenik 1 igračka

Kocke, društvene igre, puzzle, plišanci, autići, lutkice…

Od 05.12. do 12.12.2016. godine

POKLON UČENIKA  OSNOVNE ŠKOLE ŠTRIGOVA:

 - U MJESECU DARIVANJA- 

UČENICIMA CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE ČAKOVEC

 

PROBUDI DOBROTU U SEBI!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 12. 2016. 16:13

Naš mali kaj

13. "Naš mali kaj"

 Sudjelovanje učenika OŠ Štrigova na međunarodnoj smotri očuvanja dijalektalnih govora s naglaskom na očuvanje kajkavskog dijalekta. Smotra se tradicionalno održava u OŠ Mursko Središće.

Našu školu predstavljalo je petero učenika: Viktorija Borko, 7.r; Eva Ferlin, 5.r., Leonora Kuqi, 6.r; Lea Stojko,8.r.  te Luka Žižek, 5.r.

Leonora i Luka  najprije su se okušali u skladanju, a zatim su publiku oduševili svojim nastupom s kajkavskom skladbom "Kaj". Za nastup ih je pripremila učiteljica Nora Nemec. Eva, Lea i Viktorija  predstavljale su nas na već tradicionalnom kajkavskom kvizu pod naslovom "Smo kaj pozobili?". Djevojke su zauzele zlatnu sredinu. Za nastup su ih pripremile učiteljice Klaudija Kežman i Jasmina Tuksar. Na samom su se kraju  sve radionice predstavile svojim uradcima toga dana.

Smo kej pozobili? Smo, ali se bomo drugi pot se navčili i prenesli bomo drugima.

(tekst: Jasmina Tuksar)

vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 25. 11. 2016. 16:00

18.11. - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

I ove smo godine obilježili obljetnicu žrtve grada Vukovara. Na početku nastave minutom šutnje odali smo počast svim poginulima u obrani Vukovara. Svoje živote za slobodu domovine u Vukovaru je položilo i nekoliko  Međimurca. Učenici su u školu donijeli po jedan lampaš. Učiteljice i učenici nižih razreda su pokraj sportske  dvorane oblikovala vodotoranj. U centru Štrigove predstavnici viših razreda dopunili su natpis VUKOVAR!

Štrigovu s Vukovarom povezuje i zapažanje Josipa Bedekovića, koji je u 18. st.  putujući po Hrvatskoj primijetio da su Međimurje, kao i Srijem (koji počinje od Vukovara) najuređeniji dijelovi Hrvatske. Zbog toga ih je nazvao "Hortus Croatiae" (vrt, cvjetnjak Hrvatske). Iako je Štrigova na drugom kraju Hrvatske, svakodnevno je povezana s Vukovarom putem vode. Nalazimo se u Dunavskom slivu, pa vode naših potoka preko Mure i Drave, svakodnevno miluju Vukovar.

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 11. 2016. 15:47

Puhački orkestar Grada Preloga

       Imali smo čast ugostiti Puhački orkestar Grada Preloga.

      Ova udruga pod vodstvom prof. Igora Hrustek  djeluje četvrtu godinu i okuplja djecu osnovnoškolske dobi. Našu školu 9. studenog posjetilo je tridesetak članova, među njima i najmlađi, učenik drugog razreda. Svojim muziciranjem ne samo da su nas razveselili, već su nas i sve ugodno iznenadili kvalitetom izvedbe…svaka čast! Uz izvedbu glazbe, predstavili su nam svaki instrument posebno. Uživali smo i ponešto naučili.

      Ovaj susret možemo zahvaliti učiteljici Nori Nemec, koja je sa svojim Stridonnama već gostovala u Prelogu i dogovorila ovaj uzvratni posjet.

Vidi foto-galeriju 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 11. 2016. 21:20

IZVANUČIONIČKA NASTAVA IZ PRIRODE U 6. RAZREDU

24.10.2016.   Učenici 6. razreda i učiteljica prirode Mirjana Grula bili su na izvanučioničkoj nastavi u listopadnoj šumi u blizini škole.  Izvršili smo promatranje listopadne šume i uočavali promjene tipične za jesen.

Učenici su dobili radne listiće- KARTICE, vezane uz promatranje biljaka, gljiva i životinja iz sva tri sloja kontinentalne listopadne šume. Kartice su ispunjavali na terenu, a neke zadatke morali su istražiti i riješit kod kuće. Izrađivali su OTISKE KORE odabranog drveća, OTISKE LISTOVA , a nekoliko učenika mjerilo je OBUJAM STABLA hrasta i bukve.

         Od sakupljenog i isprešanog lišća učenici su izrađivali i likove životinja na plakatu. Svi radni listići i kartice sa izvanučioničke nastave ocijenjeni su na idućem satu prirode.     

  (tekst:  Mirjana  Grula, prof. biologije i  kemije)

vidi foto-galeriju                       

                                                                                        

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 11. 2016. 00:16

Dan sporta - Mađerkin breg

Dan uoči blagdana Svih svetih u našoj školi bio je nenastavni dan -"Dan sporta", posvećen hodanju. Svi učenici i učitelji  naših škola pješačili su od matične škole do vidikovca na Mađerkinom bregu i natrag. Na vrhu smo uživali u suncu, prekrasnom pogledu, pečenim kestenim i kobasicama! Bilo je tako lijepo da smo poželjeli uskoro ponoviti iskustvo!

Vidi slike u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 11. 2016. 07:54

Jesen u Kraljevom vrtu

Muzej Međimurja Čakovec, u suradnji s Osnovnom školom Štrigova – Područnom školom Železna Gora i Gospodarskom školom Čakovec te s međimurskim proizvođačima zdrave hrane i domaćih proizvoda, organizirao je minulog petka (14. listopada 2016.) u Kraljevu vrtu u Čakovcu tradicionalnu kulturno-turističku manifestaciju Jesen u Kraljevu vrtu.

Više vidi u opširnije...

Vidi foto_galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 31. 10. 2016. 08:00

"Čitaj moju knjigu"

ČITAJ MOJU KNJIGU

Povodom  obilježavanja mjeseca knjige u našoj školi proveli smo projekt „Čitaj moju knjigu“. Učenici su donijeli svoje knjige koje smo izložili u holu škole. Te knjige za vrijeme odmora mogu razgledavati, čitati  i posuditi kako bi ih  mogli čitati kod kuće. Projekt će trajati dva tjedna, a kad završi knjige se vraćaju njihovim vlasnicima. Već prvog dana interes je bio velik, svatko je htio pokazati svoju knjigu, ali i posuditi neku drugu koju još nije čitao. Zanimljivo je bilo za vrijeme odmora promatrati učenike koji razgledavaju knjige, otvaraju stranice i čitaju.                                                         Čitanjem stječemo znanja, širimo svoje obzore, upoznajemo druge i sebe. Ako zanemarimo čitanje, zanemarili smo sami sebe.  Na kraju, od mnoštva izreka o knjigama,  samo ove tri.

Stvari koje želim da znam su u knjigama. Moj najbolji prijatelj je onaj ko mi donese knjigu koju još nisam pročitao.

Abraham Lincoln

Dobre knjige su poput dobrih prijatelja; što si ih bolje probrao to više uživaš s njima.

Louisa May Alcott

Knjige su kompasi, teleskopi, sekstanti i karte  koje su drugi ljudi pripremili da nam pomognu ploviti po opasnim  morima ljudskog života.

J.L. Bennett

(Tekst: Renata Golenko)

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 31. 10. 2016. 07:51

SVJETSKI DAN JABUKA

SVJETSKI DAN JABUKA

 Najrasprostranjenije voće na svijetu je jabuka. Danas nedovoljno cijenjena, a toliko korisna i zdrava. Puna vitamina i minerala. Voće koje možemo jesti ujutro, u podne ili navečer. S jabukom možemo napraviti najfinije slastice. Najzdravije su ipak jabuke iz naših vrtova, iako nisu savršene, ali nisu prskane.

Uz pomoć naše tete kuharice Sonje Gorničec  danas 20. 10. 2016. obilježili smo Svjetski dan jabuka. Teta kuharica nam je ispekla jabuke kao što su to radile naše bake i skuhala kompot od jabuka. Cijela škola je danas lijepo mirisala.

Učenici su sa zadovoljstvom pojeli fine i mirisne pečene jabuke.  Jabuke u našoj školi učenici mogu jesti svaki dan. Teta kuharica ih nareže na pladanj i dostupne su učenicima svaki odmor.  (tekst: Renata Golenko)

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 24. 10. 2016. 07:55

Ekopark - Krašograd

U utorak, 18. listopada, učenici nižih razreda posjetili su Ekopark - Krašograd. Tamo su  muzli kravu, lovili majmuna, vozili se vlakićem, plovili čamcem...

....kako je bilo vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 10. 2016. 09:10

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje

Kako bismo izrazili zahvalnost za plodove zemlje, u srijedu 12. studenog, okupili smo se na maloj svečanosti. Učenici su za tu prigodu donijeli razne krušne proizvode koje su ispekle mame i bake. Uz pomoć kratkog filma prisjetili smo se kako nastaje kruh. Vidjeli smo i jednu "kuharicu" - s receptima za razna peciva,  koju je  izradila Sara, učenica 3. razreda.  Zajednički smo blagoslovili jelo i pogostili se! 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 10. 2016. 09:27

Ča, kaj, što

 

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje – Podružnica u Čakovcu uz Katedru Čakavskoga sabora „Bakarskoga kraja“ te Osnovnu školu Štrigova, i ove je godine bio suorganizator okrugloga stola koji se održao 1. listopada 2016. godine u Štrigovi.

Tema je bila Zastupljenost književnosti i jezika susjednih država (s osobitim obzirom na slovenski i talijanski jezik) te narječja u hrvatskim školama. Na okruglom stolu govorili su stručnjaci i znanstvenici iz područja odgoja i obrazovanja, jezikoslovlja te predstavnici lokalnih zajednica. (vidi u opširnije)

 

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 10. 2016. 10:45

Dan učitelja - Siget i Pečuh

OŠ Štrigova u Sigetu

Povodom Dana učitelja kolektiv naše škole bio je na stručnoj ekskurziji u Sigetu i Pečuhu. Povodom 450-te obljetnice sigetske bitke bili smo na mjestu tog događaja. Posjetili smo znamenitu tvrđavu s muzejem i park prijateljstva u kojem su postavljene dvije biste glavnih aktera tog vremena, Nikole Zrinskog (...gospodara Štrigove i hodočasnika našem Oremošu) i Sultana Sulejmana.

Drugi dio izleta boravili smo u lijepom i kulturom bogatom gradu Pečuhu.

Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 10. 2016. 22:52

Misa - sv. Jeronim

Na blagdan svetog Jeronima, 30. rujna,  hodočastili smo u staro svetište koje čuva uspomenu na „Rodnu grudu“ našeg sveca. Zahvalili smo Bogu za njega i molili Boga blagoslov za nas i naše školovanje.

U sjeni tornjeva ovoga svetišta rodila se prva  škola u Štrigovi (druga u Međimurju).

Iskrena i ponosna srca molimo:

Sv. Jeronime, zaštitniče učitelja i učenika, moli za nas!

 

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 9. 2016. 14:46

Sajam Sigurnosti i prevencije

Posjet  Sajmu  sigurnosti i prevencije

 

Učenici naše škole: Gabriel Šajnović, Denis Novak, Luka Sklepić i Mihael Hergotić u pratnji pedagoginje  Andreje Zadravec Baranašić su u petak 23.09.2016. posjetili Sajam sigurnosti i prevencije policije u Murskom Središću.  Učenici su nakon razgledavanja sajma i brojnih edukativnih sadržaja koje su imali prilike vidjeti i iz njih mnogo naučiti  najviše uživali  u mogućnosti da sami isprobaju neke od njih kao što su sjedenje u policijskom helikopteru ili na policijskom motoru.

Vidi Foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 9. 2016. 14:38

Olimpijski dan - KROS Vijest ima dokument u privitku

Start osmašica

U petak 9. rujna obiležili smo Olimpijski dan. Trčao se kros. Čestitke svim učenicima na trudu i uspješno obavljenom natjecanju!

Posebna pohvala najbržima!

Rezultati u prilogu u Opširnije

Vidi i foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 9. 2016. 14:32

OBAVIJEST

 

ZA UČENIKE I RODITELJE

 

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u

ponedjeljak, 05.09.2016. godine u 8,00 sati.

Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.

Udžbenike će isključivo moći preuzeti roditelji u ponedjeljak, 05.08.2016. godine u terminima:

prijepodne od 9,00 do 10,00
poslijepodne od 16,00 do 17,00

                                         

                                                         R A V N A T E L J:

                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 8. 2016. 23:59

OBAVIJEST o nagradnom kupanju u toplicama Sv. Martin

Obavještavaju se učenici da će se nagradno kupanje za učenike  umjesto u srijedu 6.7.2016 zbog loše prognoze vremena održati u utorak 5.7.2016. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 4. 7. 2016. 10:16

Naši odlikaši

U školskom kutku E-medjimurja objavljen je popis naših odlikaša:


http://emedjimurje.rtl.hr/skolski-kutak/popis-odlicnih-ucenika-osnovna-skola-strigova-u-skolskoj-godini-20152016


Čestitamo!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 6. 2016. 17:09

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika po razredima za šk. godinu 2016./17.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 15. 6. 2016. 11:31

"Čitamo mi, u obitelji svi!"

Svi učenici trećih razreda sudjelovali su u projektu poticanja čitanja "Čitamo mi, u obitielji svi!".

Učiteljice i učenici primili su potvrde o sudjelovanju u tom projektu, kojega je vodila naša knjižnjičarka Renata Golenko.

Projekt se učenicima svidio, knjige su ih oduševile i željeli bi sudjerlovati u više takvih projekata.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 6. 2016. 12:23

Likovna radionica

U našoj školi 09. lipnja održana je likovna radionica za  učenike nižih razreda. Radionicu je vodila Jelena Valkaj uz pomoć Ivane Valkaj i Klementini Vršić. Djeca su učila kako koristeći glinu mogu izrađivati različite predmete. Na ovoj radionici stvaralački su se izražavali na temu "dinosaur". Nastao je pravi mali Jurasic park!

Vidi u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 6. 2016. 10:53

Planinarenje po Lendavskim goricama

U petak 27. svibnja učitelji naše škole bili su u sklop stručnog usavršavanja na izletu-planinarenju. Pješačili  smo po Lendavskim goricama. Uz razne lokalne znamenitosti najzanimljivije je bilo na vrhu tornja Vinarium. Toranj koji je sagrađen prošle godine visok je 53,5 metara. Sa svoga vrha pruža prekrasan pogled na Sloveniju, Mađarsku, Austriju i Hrvatsku. Od tud se na poseban način može doživjeti „Međimurje malo, kak si lepo zeleno…“  

Preporučamo da svoje vidike proširite sa ovog panonskog svjetionika ili pomurskog Eifellovog tornja!

http://vinarium-lendava.si/sl/

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 30. 5. 2016. 00:16

Dan škole

U srijedu 25. svibnja proslavili smo Dan škole. Učenici i učitelji svih četiri naših škola okupili su se u matičnoj školi u Štrigovi.  U goste su nam došli umirovljeni učitelji , roditelji i rodbina učenika. Ovom zgodom posjetio nas je i Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, kao i kumovi naše Eko-škole.

Škola je bila ispunjena pjesmom i plesom. Nastupio je mali i veliki zbor. Čuli smo svirku na harmonici, sintesajzeru, fruli, violinama i tamburama. Bilo je i plesnih nastupa, vidjeli smo jedan igrokaz i dječji animirani film.

 Podijeljene su zahvalnice učenicima koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima.

Na kraju zahvaljeno je i onima koji su uvelike pomogli da se ostvari uvođenje projekta e-dnevnika: Proming d.o.o., Arteferro dohomont, C-LAB i Općina Štrigova.


Slike vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 29. 5. 2016. 22:41

Dan Europe

Povodom Dana Europe u OŠ Štrigova učiteljice Klaudija Kežman, Edita Medved i Jasmina Tuksar organizirale su međuškolski kviz na temu Hrvatska. U goste su nam stigli učenici iz OŠ Selnica, OŠ Sveti Martin na Muri i OŠ Mursko Središće.

Na samom početku našeg druženja zasvirali su tamburaši naše škole u sastavu: Luka Ivković, Timotej Kocen, Dino Lukman, Vinko Jakopić i Dominique Tasić. Učiteljica Edita Medved predstavila je projekt „Map of Europe“ gdje su naši učenici razmjenjivali razglednice s 34 škole diljem Europe.  Sljedio je kviz s pitanjima o Hrvatskoj i njezinom doprinosu unutar Europske unije. Učenici četiriju škola pokazali su zavidno znanje o našoj domovini, ali su najbolji ipak bili domaćini. Podijeljene su slatke nagrade.

Na samom kraju druženja  Leonora Kuqi otpjevala je pjesmu „Memory“ s kojom je nastupila na talent showu „Max sucht den Superstar“ i osvojila drugo mjesto u regiji.

Više slika vidi u Foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 5. 2016. 11:23

Leonora Kuqi pjevanjem oduševila Cesticu Vijest ima dokument u privitku

Leonora Kuqi učenica 5. razreda OŠ Štrigova je u petak  06. 5. 2016. sudjelovala na međunarodnom natjecanju mladih talenata "Max sucht den Superstar". Na natjecanju je sudjelovalo 26 izvođača, a svi su se predstavljali na njemačkom jeziku. Leonora se predstavila pjesmom "Memory" na njemačkom jeziku, a svojim je  nastupom oduševila publiku koja je nekoliko puta tijekom nastupa pljeskala našoj divi. 

Osim Leonore, kao predstavnice naše škole, u Cestici su sudjelovali  Dora Horvat i Aleks Šinko kao stručni žiri,  također učenici 5. razreda. A da bi Leonora stigla u Cesticu pobrinule su se učiteljice Nora Nemec i Klaudija Kežman.

Leonora je nakon prebrojavanja glasova stručnog žirija osvojila 2. mjesto.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 12. 5. 2016. 11:16

Luka Šafarić - 4. u državi!

Luka Šafarić sudjelovao je na 23. državnom natjecanju iz geografije koje se održalo u Krapinskim Toplicama  (20. - 23. travnja 2016.) Ovo  je Luki već treći puta da je sudjelovao na takvom natjecanju!  U petom razredu plasirao se na 9. mjesto, u šestom razredu bio je 6., a ove godine kao sedmaš  osvojio  je  4. mjesto na državnom natjecanju!

Bravo Luka!

Bravo i mentorici Petri Šinko Posel!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 4. 2016. 12:25

Humana Nova - socijalna zadruga

       Prikupljali smo stari tekstil, tekstilnu odjeću i obuću u akciji Humane Nove. Ova socijalna zadruga iz Čakovca društveno je poduzeče koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.

  Proteklog tjedna donosili  smo u školu i  sakupili cca 180 kilograma!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2016. 10:29

Dan planeta Zemlje - projektni dan Eko škole

U petak 22. travnja obilježili smo dan planeta Zemlje!

Baš smo bili marljivi i dobro se zabavili!

Održan je školski eko-kviz. Očistili smo  okolicu škole. U školskom vrtu sadili smo grah, krumpir, sijali slate, začinsko bilje i cvijeće. Uredili smo put do školskog vrta. Pripremali smo sok od koprive. Bavili smo se i  modernim recikliranjem. Sudjelovali smo i u radionicama o keramici, kovaštvu i kulinarstvu u sklopu međunarodnog projekta o očuvanju tradicije rukotvorina "ROK 4".

Ponosni smo na našu Zemlju, "lađu" kojom plovimo kroz svemir!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 4. 2016. 01:07

Leon Vlašić - drugi u državi

Leon Vlašić, 8. razred, osvojio je 2. mjesto na 58. državnom natjecanju mladih tehničara u području robotsko spašavanje žrtve. Natjecanje je održano u OŠ Primošten, od 30. ožujka do 1. travnja 2016.

Bravo Leon!

 Leon je nastupio i na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj, u istom području, te je i tamo ostvario zapaženi uspijeh osvojivši također 2. mjesto!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 4. 2016. 11:27

Biblije za djecu - poklon

I ove smo godine sudijelovali u donaciji Biblija za djecu u izdanju Biblijskog instituta - Zagreb. Tvrdi uvez, 261. stranica.

Razveselili smo prvašiće i petaše!

Knjige su poklon Eastern European Mission iz Beča. Izdavanje knjige omogućili su dragovoljni prilozi vjernika iz cijelog svijeta. Hvala im!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 4. 2016. 01:29

Proljeće u punom cvatu

 Međimrje s ponosom nosi naziv Hortus Croatiae.

Ovdje je posebno lijepo u proljeće!

I naše školsko dvorište je mali dio tog velikog "Vrta Hrvtske".

Hvala našim spremačicama - vrtlaricama na trudu!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 4. 2016. 01:18

Posjet HNK u Varaždinu

U utorak, 5. travnja učenici viših razreda pogledali su u HNK-u u Varaždinu predstavu Kraljević i prosjak, adaptaciju romana američkog klasika Marka Twaina u režiji Dubravka Torjanca. U dinamičnoj igri četvero glumca interpretiralo je dvadesetak različitih uloga. 

Kraljević i prosjak priča je o dvojici dječaka, kraljeviću Edwardu i Tomu, neželjenom sinu siromašnog skitnice. Zbog sličnosti, igrom slučaja, prosjak Tom nađe se na engleskom dvoru, a kraljević na smetlištu. Priča o zamjeni društvenih uloga, pri čemu se ne mijenja čovjekov karakter i srce, puna je plemenitih pouka.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 4. 2016. 00:52

Nikolina Novak - najbolja u državi

Na 58. državnom natjecanju mladih tehničara u području obrade materijala, 7. razreda OŠ, NIKOLINA NOVAK osvojila je 1. mjesto!

Natjecanje je održano u Primoštenu, od 30. ožujka do 1. travnja 2016. godine.

Čestitke Nikolini i mentoru učitelju tehničke kulture Kristijanu Ovčariću!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 4. 2016. 00:40

Učenici OŠ Štrigova pioniri na smotri Građanskog odgoja Vijest ima dokument u privitku

Učenici osmih razreda, danas 1. travnja 2016. predstavljali su OŠ Štrigova na 3. međužupanijskoj/ 5. županijskoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 1. 4. 2016. 13:50

Županijska smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola

Smotra je održana 15. ožujka u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 11 sati.

Nastupilo je  17 zborova osnovnih i srednjih škola naše županije.

U natjecateljskom dijelu pjevali su zborovi OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec (domaćini smotre), OŠ Sveta Marija, OŠ Sveti Juraj na Bregu i OŠ Nedelišće.

U revijalnom dijelu, uz zbor naše škole, nastupili su zborovi OŠ Hodošan, OŠ Kotoriba, OŠ Ivanovec, OŠ Prelog, III. OŠ Čakovec, OŠ Macinec, OŠ Podturen, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Mursko Središće,  Centar za odgoj i obrazovanje te Gimnazija Čakovec.

Naš zbor vodila je učiteljica glazbene kulture Nora Nemec. U zboru su nastupili učenici viših razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 18. 3. 2016. 08:56

Jadranka Čunčić-Bandov - spisateljica za djecu

Posjetila nas je dječja spisateljica Jadranka Čunčić-Bandov. S njom su se susreli svi učenici nižih razreda. Predstavila nam je svoje kratke i duhovite  pjesme i pričice uz pomoć lutaka koje je sama napravila. Većina lutaka napravljene su uz pomoć tikvi. Bilo nam je jako zanimljivo i zabavno! Vidjeli smo kako se magarci svađaju, strašila razgovaraju, miševi pjevaju...a krokodil, joj, bio je jako gladan i skoro je neke i pojeo....a tek slon i bubamara.....

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 26. 2. 2016. 14:33

Valentinovo

Na početku prigodnog malog programa, Valentina iz trećeg razreda pozdravila je sve učenike naše škole i zaželjela svima sretno Valentinovo!

Prvo nam se predstavio mali zbor, zatim učenici prvog, drugog, trećeg i čtvrtog razreda, te veliki zbor.

Vidjeli smo i igrokaz kojeg su pripremiuli učenici petog razreda, a kraj su nam uljepšali  školski tamburaši!

Nakon toga poštar je obišao sve razrede i podijelio puno pisama koja su stigla za naše učenike i učitelje!

         Vidi foto-galeriju!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 2. 2016. 12:59

Fašnik - TALENT SHOW

Na fašnik se i u školu dolazi maskiran! Sakrili smo se pod maske princeza i vještica, lopova i policajaca, vampira i liječnika....

No, na kraju nastavnog dana skrivanju je došao kraj: dobili smo priliku da otkrijemo kakvi zapravo jesmo! Najhrabriji su nam pokazali svoje skrivene talente. U TALEN - SHOWu nastupili su učenici od četvrtog do osmog razreda. Bilo je devetnaest solo ili grupnih nastupa. Mogli smo čuti  monolog, pjevanje i  sviranje, i vidjeti ples i sportske akrobacije....

Stručni žiri je budno pratio nastupe i uz pomoć (spontanog pljeska)  publike odabrao i proglasio najuspješnije natjecatelje!

1. Leonora (5.r.) KARAOKE "Hello -Adele"

2. Kristijan i Alen (7.r.) BEAT BOXING

3. Aleks (5.r.) KARATE "Kata"

4. Vinko,Dino, Dominique, Vedran, Luka (8. i 7.r.): SVIRANJE tamburice "Katruže, Ljubav se ne trži"

5. *** SVI OSTALI ***     

SLIKE vidi u FOTO-GALERIJI

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 2. 2016. 11:50

Božićna priredba

    ¤   "Sretan Božić svim ljudima dobre volje,

s ljubavlju u srcu živi se bolje!"     ¤ 

Slike vidi u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 12. 2015. 09:34

Jedan učenik - jedna konzerva

 

Humanitarna akcija učenika OŠ Štrigova u vrijeme Adventa

 

Vijeće učenika Osnovne škole  Osnovne škole Štrigova  željelo je ove godine u svojoj školi   u vrijeme Adventa provesti neku humanitarnu  akciju.  Kao ideja nametnula  se  akcija Crvenog križa  „Jedan učenik – jedna konzerva“. Od početka prosinca u holu škole bila je postavljena košara gdje su učenici mogli staviti svoj humanitarni doprinos. I tako se malo – pomalo košara punila i napunila.  Marljivi su u sakupljanju bili i učenici naših Područnih škola. U petak, 18.12. 2015. godine su predstavnici Vijeća učenika punu košaru konzervi predali ravnatelju Crvenog križa gospodinu Kristijanu Valkaju  te  bili iznimno ponosni na svoje humanitarno djelovanje  u ovom  Adventu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 18. 12. 2015. 09:02

Okitili smo bor - veselimo se Božiću

Bor je tu! Ukrase su napravile učiteljice nižih razreda uz veliku pomoć četvrtaša!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 12. 2015. 06:53

Jedan učenik - jedna konzerva

Humanitarna akcija učenika OŠ Štrigova u suradnji s Crvenim križem. Skupljamo konzerviranu hranu, po mogućnosti bez svinjetine. Akcija  traje do 15. prosinca.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 12. 2015. 06:45

Sveti Nikola

Gdje su djeca dobra, tu je i sveti Nikola!

Nikoli smo odpjevali prigodnu pjesmu. Bajanjem smo svima zaželjeli uspjeh i Božji blagoslov. A sveti Nikola je darivao svu dobru djecu i dobro je pazio  na  krampusa da nas ne plaši i ne odnese sa sobom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 12. 2015. 20:56

"ZA 1000 RADOSTI" - ZAGRLI SVIJET!

Hrvatski Caritas uz potporu našeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta provodi akciju "Za 1000 radosti!"  Ovogodišnja akcija provodi se pod nazivom "Zagrli svijet!"  Njome se pomaže - u suradnji sa svim ljudima dobre volje - najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Ove godine su promotivni proizvodi kartice-privjesci sa porukama: Zagrli svijet....strpljenjem, darovitošću, ljubavlju, osmijehom, dobrotom, zahvalnošću, opraštanjem, služenjem, marljivošću, nadom, slavljem i odanošću!

UKLJUČI SE I TI!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 4. 12. 2015. 13:38

Jabuke - donacija Crvenog križa

Škola je dobila jabuke, donaciju Crvenog križa!

U istovaru su se iskazali učenici 8A razreda. 

Bit će jabuka za sve!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 27. 11. 2015. 14:17

Dan sjećanja na Vukovar - 18.11.2015.

Obilježili smo godišnjicu pada Vukovara. Učenici su donijeli lampione koje smo zapalili ispred škole i u centru Štrigove. Niža smjena je ispred škole napravila  "VODOTORANJ".  Predstavnici više smjene su u suradnji sa štrigovskim braniteljima ispisali ime grada "VUKOVAR". Uz sjećanje na žrtve Vukovara, molili smo za mir u svijetu i mir i hrabrost u našim srcima.

Vidi foto-galeriju

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 11. 2015. 23:44

„Sigurnost na Internetu“

Kao uvod u Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se održava od 15.11. do 15.12.  ove godine u goste smo pozvali predstavnike Policijske uprave Međimurske. Tema susreta koji je održan 12.11. za sve učenike viših razreda  naše škole bila je „Sigurnost na Internetu“ .  Tom je  prilikom policijska službenica koja je ujedno i informatičarka gospođa Snježana Horvat Kadežabek  održala zanimljivo predavanje na temu „Sigurnosti na  Internetu“, a kasnije je učenicima naša štrigovska policajka gospođa Marija Nemec  ispred škole prezentirala kombi Mobilnog preventivnog centra policije Međimurja.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 20. 11. 2015. 10:20

Sanja Pilić - spisateljica za djecu

        Našu školu posjetila je Sanja Pilić, spisateljica za djecu. Bilo je to u petak, 6. studenog. U ugodnom druženju Sanja nam je ispričala kako je  postala književnica. Predstavila je sve svoje knjige za djecu, a o nekima nam je i detaljnije ispričala kako su nastajale. U našoj školskoj knjižnice već se nalaze neka njezina djela. Na kraju susreta rado je odgovarala na pitanja učenika. Svatko tko je tom prilikom kupio neku od njenih 27 knjiga dobio je i posvetu s potpisom autorice.

                                                       Vidi foto-galeriju.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 11. 2015. 12:38

Dan jabuka

Povodm "Dana jabuka"  kuharica nam je pripremila starinsku poslasticu: pečene slatke  jabuke! Bilo je slasno!

Slike vidi u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 22. 10. 2015. 09:05

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje

Malom proslavom, 12. listopada, obilježen je  Dan kruha.

Učenici su u školu donijeli razne krušne proizvode. Hvala mamam (i tatama) koji su ih ispekli. Odpjevali smo prigodnu pjesmu zahvale, blagoslovili smo jelo i počastili se!

Slike su u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 10. 2015. 11:34

Dan učitelja - izlet u Ljubljanu

Ljubljana

Povodom Dana učitelja, djelatnici naše škole bili su na stručnoj ekskurziji u Ljubljani. Toga dana, u petak 9. listopada nije bilo nastave. wink

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 10. 2015. 06:51

"Od srca štrigovskom srčeki" - Oremošovo, Evropski dan jezika i Dan srca;

Cijela škola - jedno veliko srce

Projektinim danom, 30. rujna, obilježili smo blagdan sv. Jeronima, Europski dan jezika i Dan srca. Vidi u foto-galerij i na linku http://emedjimurje.rtl.hr/skolski-kutak/obiljezen-dan-svetoga-jeronima-svjetski-dan-srca-i-europski-dan-jezika

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 1. 10. 2015. 21:53

OBAVIJEST

Sutra se nastava normalno održava. U OŠ Štrigova nitko ne štrajka.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 9. 2015. 21:56

Hrvatski olimpijski dan - Dan sporta

Dan sporta

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Taj dan, 11. rujna, u školu smo došli popodne. Nije bilo redovne nastave, već smo cijelu nastavu posvetili sportu. U školu smo došli u bijelim majicama. Do sportskih terena stare škole pješačili smo kroz priprodu po bregima. Svaki razred činio je jednu ekipu koja se okušla u više sportova. Tako smo se dokazivali u majsorijama nogometa, odbojke, pikada, boćanja i kuglanja. Posebno je bilo veslelo u vatrogasnom natjecanju. Za kraj odigrana je nogometna utakmica između učenika i učitelja. Pobijedila je, naravno, bolja ekipa! (SLIKE VIDI U FOTOGALERIJI)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 14. 9. 2015. 21:47

INFORMACIJE o vožnji školskog autobusa Vijest ima dokument u privitku

Informacije o vožnji školskog autobusa možete preuzeti u word dokumentu. (klikom na opširnije,a zatim klik na dokument).

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 9. 2015. 12:40

O B A V I J E S T ZA UČENIKE I RODITELJE

Nastava za sve učenike Osnovne škole Štrigova započinje u ponedjeljak,  07.09.2015. godine u 8,00 sati.

Autobus će voziti uobičajenim voznim redom.Udžbenike će isključivo moći preuzeti roditelji u ponedjeljak, 07.09.2015. godine u terminima:

prijepodne od 9,00 do 10,00
poslijepodne od 16,00 do 18,00

                                         

                                                         R A V N A T E L J:

                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 31. 8. 2015. 10:26

OBAVIJEST - Nagradno kupanje za učenike u toplicama Sv. Martin!

Nagradno kupanje za učenike koji su postigli uspjehe na različitim natjecanjima realizirat će se u ponedjeljak 31.08.2015. Mole se učenici da budu u 11.00 sati pred ulazom u toplice.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 8. 2015. 16:02

Obavijest za učenike osmih razreda

Mole se učenici da sutra s roditeljima dođu u školu u 12.15 sati po potvrde , pošto ispis neće biti moguć prije 12.00. Takva je obavijest na www.upisi.hr 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 7. 7. 2015. 12:38

POPIS ŠKOLSKIH UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2015./16. Vijest ima dokument u privitku

Popis potrebnih udžbenika i radnih bilježnica za šk.godinu 2015./16. nalazi se u datotekama ispod.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 23. 6. 2015. 09:43

PROJEKT „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“ LIKOVNI RAD PAULINE VRŠIĆ TREĆI NA DRŽAVI Vijest ima dokument u privitku

Prošle školske godine naši sedmaši kao predstavnici naše županije  sudjelovali su u projektu „Živim život bez nasilja“ .

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 22. 5. 2015. 14:07

Dan sporta

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 17. 5. 2015. 09:36

Europski tjedan

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 12. 5. 2015. 11:21

EKO KVIZ

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 9. 5. 2015. 21:56

ZA OSMAŠE

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole.

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13777&sec=1933

Odluka o upisu učenika  u 1. razred srednje škole u šk. god. 2015./2016.

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13787&sec=3339

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 5. 2015. 10:46

Radionica keramike - 1. Dio

Imali smo vrlo zanimljiv i kreativan dan. Upoznavali smo se s procesom izrade keramike. Četvero učenika petih razreda, točnije, Ella, Lorena, Emanuel i Filip pokazali su interes za područje dizajna keramike. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 4. 2015. 13:37

INTERVJU S MLADIM SPORTAŠEM TIMOTEJOM KOCENOM

Timotej Kocen, učenik 7.b razreda naše škole, član Biciklističkog kluba Mura avantura te državni prvak u kategoriji U14. Svaka utrka za njega je nova medalja. Iz tog razloga, odlučili smo čuti nešto o njegovim počecima, ali i planovima za budućnost.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 23. 4. 2015. 22:44

Zelena čistka

Kao i prethodnih godina, uključili smo se u akciju Zelena čistka - jedan dan za čišći okoliš koja se više godina provodi na području Hrvatske. Tako su se organizacijom ravnatelja i učitelja, učenici nakon velikog odmora sastali ispred škole i svaki razred krenuo svojim putem pod vodstvom učiteljica i učitelja. Niži razredi krenuli su s čišćenjem područja oko škole, dok su viši razredi krenuli prema Jalšovcu, Železnoj gori te centru Štrigove. Nakon jednog školskog sata, učenici su se vratili s punim vrećama te dobro odrađenim poslom iza kojeg stoji čisti okoliš :)

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Kuzma  datum: 23. 4. 2015. 22:17

Projektni dan

U četvrtak, 19. ožujka, u našoj smo školi imali Projektni dan na temu „ Vode i školski vrt“.          Projektni dan započeo je predavanjem ravnatelja škole Nedelišće, prof. Ivice Paića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 25. 3. 2015. 23:45

Anketa o prehrani u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Grupa “Štrigovski vrt i sadovjok” pod vodstvom učiteljica Jasmine Tuksar i Klaudije Kežman s radom je započela prije tri tjedna.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 3. 2015. 13:55

Regionalno natjecanje u šahu u Gradini

Poluzavršno natjecanje ŠŠD-a, skupina sjever, za učenice, održano je u Gradini. Sudjelovalo je  četiri najboljih ekipa predstavnica  svojih županija:  Štrigova, Maruševc, Ferdinandovc i Gradina.

Našu školu predstavljale su osmašice Magdalena Žižek, Ivana Zadravec, Martina Heric i Elena Stanković. Djevojke su odličnim igrama uvjerljivo bile najbolje i osigurale nastup na državnom natjecanju!  Iskrene čestitke našim šahisticama!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 2. 2015. 13:26

Odbojka - u OŠ Štrigova županijsko finale

Naša škola bila je domaćin županijskog finala u odbojci za djevojke.

Pobjednika, koji će ići dalje na regionalno natjecanje, u međusobnim susretima odlučivale su ekipe OŠ Pribislavec , OŠ Donja  Dubrava i ekipa naše škole. Susreti su se održavali pred punim tribinama domaćih navijača. Prvak Međimurja postala je ekipa OŠ Pribislavec (naranđasti dres), naša ekipa (crveni dres) osvojila je drugo mjesto, a ekipa OŠ Donja Dubrava (zeleni dres) bila je treća. Iskrene čestike svim ekipama na osvojenim medaljama, a najboljima želimo sreću u slijedećim susretima.

Više slika u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 2. 2015. 07:55

Valentinovo

Ljubavna pošta

Dan uoči sv. Valentina obilježili smo Valentinovo.

Proteklih dana marljivo smo pisali pisma, a danas je sandučić "Ljubavne pošte" bio pun puncat. Svi smo se okupili na malo slavlje, na kojem smo pjevanjem i recitiranjem izražavali veselje  što postojimo od LJUBAVI i za LJUBAV!  Na kraju je poštar razdijelo pisma, koja su nas jako razveselila!

Kako je bilo vidi u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 13. 2. 2015. 12:50

Božićno-novogodišnja priredba

Veselo, raspjevano i razigrano idemo po Božiću ususret novoj 2015. godini!

(Slike s priredbe vidi u fotogaleriji)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 23. 12. 2014. 11:45

Posjet Obiteljskom domu "Škvorc"

U ponedjeljak ,15. prosinca učenici drugog razreda i malog zbora posjetili su Obiteljski dom "Škvorc". Pjesmama, recitacijama i prigodnim igrokazom učenici su razveselili starije osobe. Nakon prigodnog programa, učenici su se družili sa štićenicima doma. Na kraju smo se svi počastili raznovrsnim kolačima i pićima. Razdraganih i punih srca oko 14 sati vratili smo se u školu i sretni krenuli kući.

Učiteljice: Nora Nemec i Spomenka Tomac

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 12. 2014. 10:15

Večer matematike

     U našoj školi 9. prosinca 2014.  po drugi put proveli  smo projekt "Večer matematike" u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta.  U provedbi projekta sudjelovalo je ukupno 157 osoba, od toga 12 učitelja voditelja, 52 roditelja i 93 učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 11. 12. 2014. 13:00

"Ima nade..." glumci iz Perua u Štrigovi

Grupa umjetnika iz Lime u Peruu, koji se bave pantomimom posjetili su Štrigovsku školu i za sve učenike održali niz od tri predstave s biblijskom tematikom. Izvedbom, originalnim kostimima i šminkom oduševili su učenike i učitelje, a nakon predstave, u razgovoru s učenicima, glumci su se predstavili na španjolskom jeziku. Na njihovo iznenađenje, sva pitanja iz publike, također su bila na španjolskom jeziku. Naime, učiteljica engleskog i španjolskog jezika Antonija Mikuša, pripremila je s učenicima taj znak pažnje za naše goste. Ova grupa umjetnika došla je u Međimurje na poziv Udruge „Ima nade“ iz Čakovca.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 12. 2014. 13:14

Sv. Nikola u našoj školi - dobru djecu daruje i voli!

Kako je izgledao susret vidi u fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 9. 12. 2014. 13:28

Noć znanonsti - dan otvorenih vrata u OŠ Prelog

      14. studenoga 2014. u OŠ Prelog u vremenu od 18 do 21 sat održana je Noć znanosti - Dani otvorenih vrata škole.

      Učenici 8. razreda OŠ Štrigova, Tiara Žibek, Ivana  Zadravec, Magdalena Žižek i Lucijan Kocen, zajedno s učiteljicom Mirjanom Grula posjetili su ovu manifestaciju i prisustvovali zanimljivim radionicama.

      Radionice su se održale iz različitih nastavnih predmeta, a mi smo sudjelovali u radionicama iz biologije: Kostur čovjeka, Reanimacija čovjeka i  Evolucija na Zemlji te iz  kemije : Pokusi s kiselinama i lužinama.  

      Učenici su radoznalo i sa zanimanjem pratili sve radionice , a najviše im se svidio kostur "Francek" s kojim su se fotografirali.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 12. 2014. 11:49

Vukovar 18. 11. - Dan sjećanja

 Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen je i u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 19. 11. 2014. 11:07

Lutkarska predstava - Snježna kraljica

oš štrigova, snježna kraljica, čakovec

U ponedjeljak 20. listopada u dvorani Centra za kulturu Čakovec niži razredi naše škole gledali su "Snježnu kraljicu". Ovu  lutkarsku prestavu izvelo je gradsko kazalište lutaka Rijeka. Nakon ove poučne priče o ljubavi koja pobjeđuje i najveće zapreke, posjetili smo kip sv. Jeronima u perivoju Zrinskih. Ovaj spomenik podignut je u  Čakovcu zahvaljujući staroj tradiciji o Štrigovi kao rodnoj grudi našega sveca. Posjetili smo i franjevačku crkvu sv. NIkole.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 21. 10. 2014. 11:06

Prometna prevencija - biciklisti

U četvrtak, 16. listopada  u našoj smo  školi imali jedan poučan ali i vrlo zabavan dan. Naime, djelatnici policije su na našem rukometnom igralištu  složili poligon i nas učenike  poučavali o pravilima ponašanja  u prometu kod vožnje biciklima.  Mnogi učenici danas su došli u školu biciklima i  sa zaštitnim kacigama na glavi. Nakon  održanog predavanja na poligonu , zasladili smo se pečenim kestenima. Naučili smo  kako se ponašati u prometu s biciklima i usput  smo se dobro zabavili.

ELLA  L.  DANIELS i LUKA SKLEPIĆ (5b)

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 16. 10. 2014. 14:16

Priroda 6.r. - Izvanučionička nastava

 

S učenicima 6.a razreda u utorak 14.10.2014. održana je izvanučionička nastava iz  prirode i hrvatskoga jezika. Nastava je održana u obližnjoj kontinentalnoj listopadnoj šumi. S učiteljicom iz prirode Mirjanom Grula promatrali su biljke, životinje te rješavali zadatke uz kartice „Promatrane biljke ili gljive iz mog kraja“ i „Promatrane životinje iz šume mog kraja“. Zatim su se s učiteljicom iz hrvatskoga jezika Renatom Golenko prepustili mirisima, zvukovima, bojama i ostalim ljepotama šume. Promatrali smo, fotografirali, osluškivali, divili se, ali i ponešto zapisali. Svima je bilo vrlo korisno i zabavno doživjeti šumu u samoj šumi.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 15. 10. 2014. 10:41

Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje

Na početku nastavnog dana, 10. listopada, zajedničkom proslavom svih učenika i učitelja, obilježili smo Dan kruha!

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 10. 10. 2014. 12:17

Dan učitelja - učitelji u Saboru RH

mala dvorana u saboru

Povodom Dana učitelja, učitelji naše škole bili su u  Zagrebu na stručnoj ekskurziji. Posjetili smo Hrvatskis sabor i Školsku knjigu.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 5. 10. 2014. 22:58

Oremošovo v Štrigovi- Dan sv. Jeronima i Europski dan jezika!

Na blagdan sv. Jeronima, 30. rujna, proslavili smo Oremošovo i Europski dan jezika! Integrirani dan bio je poslije podne, kako bismo ujutro mogli sudjelovati na misi u Jeronimovom svetištu! Ovaj veseli školski dan pripremljen je i ostvaren pod vodstvom učiteljica stranih jezika Klaudije Kežman i Jasmine Tuksar i vjeroučitelja Višeslava Štimec Protrka.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 10. 2014. 22:27

Dan policije - sajam sigurnosti i prevencije

        U organizaciji PUM-e, u petak,19.09.2014. održan je sajam sigurnosti i prevencije te prezentacija rada policije u sklopu održavanja Dana policije. Izabranici naše škole: Nikola Risek, Ante Žibek, Mario Kovač, Monika Lovrec i Magdalena Žižek također su posjetili sajam. Nakon razgledavanja sajma pogledali smo interaktivnu predstavu „Tina Žvačak“ koja govori o problemu izvan vršnjačkog nasilja ,a antiteroristička jedinica „Lučko“ demonstrirala nam je svoj rad(skok padobranom, oslobađanje talaca…).Najhrabriji iskusili su prevrtanje vozila na simulatoru prevrtanja vozila.

                                                                                       Napisala: Monika Lovrec 8.a

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 2. 10. 2014. 07:57

Počela je nova nastavna godina!

Ove je godine nastava započela 8. rujna.

  :: opširnije :: 


objavio: Višeslav Štimec Protrka  datum: 17. 9. 2014. 12:25

Obavijest o početku nastave

Nastava za učenike Osnovne škole Štrigova počinje 08.09.2014. (ponedjeljak) u 8.00 sati.

 

Autobus vozi uobičajenim voznim redom.

Stanislav Rebernik, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 4. 9. 2014. 12:23

Obavijesti o udžbenicima za šk. god. 2014./2015. Vijest ima dokument u privitku

Priloženi su sljedeći dokumenti  koji se odnose na popise udžbenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 8. 2014. 23:46

Obavijest o nagradnom izletu u toplice Sv. Martin

Obavještavaju se učenici da će se nagradni izlet u toplice Sv. Martin  realizirati u petak 4.7.2014. Učenici neka pričekaju u 13.00 ispred ulaza.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 30. 6. 2014. 13:24

Obavijest o popravnim ispitima

Popravni ispiti održat će se 21.08. 2014.(četvrtak) i 22.08.2014(petak) u 8.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 30. 6. 2014. 13:00

Važno je stići na cilj

     U srijedu, 11. 6. 2014. orijentacijskim kretanjem, nogometnim turnirom, štafetnim igrama i graničarima obilježili smo Dan sporta.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 14. 6. 2014. 20:31

Informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu Vijest ima dokument u privitku

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u sljedećoj brošuri.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 9. 6. 2014. 14:06

Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2014./2015. u OŠ Štrigova Vijest ima dokument u privitku

Popis odabranih  udžbenika u našoj školi  nalazi se ovdje:

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 9. 6. 2014. 13:49

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 22., stavka 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/2008., 86/2009., 92/2010., 105/2010., 90/2011., 16/2012. 86/2012. i 94/2013.) i članka 20., stavka 4. Zakona o strukovnom obrazovanju (Narodne novine, br. 30/2009. i 24/2010.), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Odlukom utvrđuju se zajednički, posebni i dodatni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u Republici Hrvatskoj.  (Izvor: Web stranice MZOŠ-a)

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 4. 2014. 23:27

Županijsko natjecanje iz matematike

Sedam učenika naše škole pozvano na županijsko natjecanje iz matematike.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 5. 2. 2014. 18:52

Školsko natjecanje iz matematike Vijest ima dokument u privitku

     27. siječnja u našoj školi održano je školsko natjecanje iz matematike na kojem je sudjelovalo 22 učenika od 5. do 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 28. 1. 2014. 20:31

5.12.2013. –Večer matematike u OŠ Štrigova

Već u prvoj godini provođenja projekta "Večeri matematike" u našoj školi prisustvovalo je 167 sudionika. Cilj projekta je poticanje pozitivnog stava prema matematici kao i međusobno druženje roditelja i djece preko matematičke igre.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šoltić  datum: 12. 12. 2013. 07:38

TRENUTNA OBAVIJEST O UPISU DJECE U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

U priloženim dokumentima možete pogledati trenutne obavijesti o upisima djece u prvi razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 29. 11. 2013. 12:55

EU #Code Week

Od 25.-30.11. traje tjedan programiranja u EU. U sklopu toga i naša će škola sudjelovati u tome sa radionicom na temu "Izrada igara u gamemakeru". Svi zainteresirani učenici mogu se javiti učitelju Damiru. Radionica će biti u petak 29.11. i   trajati će okvirno 7. i 8. sat. Zašto bi uvjek igrali tuđe igre? Probajmo izraditi i nešto vlastito!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 25. 11. 2013. 22:10

Obavijest

Nastava za učenike Osnovne škole Štrigova počinje 02.09.2013. (ponedjeljak) u 8.00 sati.

 

Autobus vozi uobičajenim voznim redom.

 

 

 

                                                                            R A V N A T E L J:

                                                                            Stanislav Rebernik

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 27. 8. 2013. 17:25

Obavijest o održavanju razmjene udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Informacije o razmjeni udžbenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 5. 7. 2013. 09:53

Obavijest o podjeli školskih udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o podijeli udžbenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 7. 2013. 17:35

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2013./14. Vijest ima dokument u privitku

Popis udžbenika po razredima nalazi se u priloženoj Wordovoj datoteci koju možete skinuti.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 14. 6. 2013. 13:14

Mali školski kustosi predstavljaju međimursko nasljeđe

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, Muzej Međimurja Čakovec i ove će godine organizirati nekoliko kulturnih događaja pod nazivom Mali školski kustosi. Riječ je o javnom predstavljanju međimurskog nasljeđa koje će u nekoliko uzastopnih nastupa prezentirati učenici osnovnih škola iz Štrigove, Murskog Središća, Ivanovca i Strahoninca.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 22. 5. 2013. 22:32

Eko-kviz "Lijepa naša"

 

 

22.04.2013. povodom Dana planeta Zemlje u našoj je školi održan eko-kviz  „Lijepa naša“.

U natjecanju su sudjelovale četiri ekipe,a svaka ekipa imala je četiri učenika – po jednog učenika iz 5.,6.,7.,8. razreda. Odgovarali su na pitanja iz predmeta biologija-kemija-priroda, geografija i vjeronauk.

Pitanja su bila iz školskog gradiva, a vezana uz ekološke teme.

U komisiji koja je bodovala odgovore bili su:

     Mirjana Grula – učiteljica biologije, kemije i prirode

     Silvija Kocen – učiteljica geografije

     Višeslav Štimec Protrka  - vjeroučitelj, ujedno i voditelj kviza.

Nakon završetka kviza ekipe su bile nagrađene simboličnim nagradama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 25. 4. 2013. 09:09

Profesionalna orijentacija Vijest ima dokument u privitku

Dragi osmaši u prilogu vam je novi dokumenat u svezi upisa u srednju školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 24. 1. 2013. 11:17

Dan zahvalnosti za plodove zemlje - Integrirani dan zdrave prehrane

Dan zahvalnosti za plodove zemlje u našoj smo školi  obilježili 10. listopada 2012.  Toga dana nastava je bila organizirana u sklopu različitih radionica. Radionice su bile na temu zdrave prehrane pa su se na svima pripremala zdrava jela  od svježeg voća i povrća. Kad su slasne delicije bile pripremljene, učenici su prezentirali način pripreme, a nakon svih prezentacija svi smo uživali u degustaciji pripremljenoga.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 12. 10. 2012. 10:09

Međunarodna berba grožđa u Dobrovniku (Slovenija)

Dana 21. rujna 2012. godine predstavnici učenika iz viših razreda naše škole sudjelovali su na "5. Mednarodno otroško trgatev" (5. Međunarodnoj berbi grožđa) u Dobrovniku u Sloveniji.

Sudjelovali su učenici iz Redicsa, Zalaegerszega, Budimpešte i Števanovaca(Mađarska), OŠ Bičevje iz Ljubljane, DOŠ Dobrovnik te OŠ Štrigova.

Uz samu berbu domaćini su pripremili dodatne sadržaje za učenike (radionice, igre,...).

Pogledajte par fotografija u fotogaleriji!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 4. 10. 2012. 13:10

Pozdrav

Svima sretno u novoj školskoj godini!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Kovačić  datum: 3. 8. 2012. 15:41
 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


E- DNEVNIK


Korisni linkovi
PROPISI
 • Zakoni
 • Pravilnici

KORISNI LINKOVI


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju