preskoči na sadržaj
Obavijesti

OBAVIJEST ZA RODITELJE - ODVIJANJE NASTAVE NA DALJINU

PREDMETNA NASTAVA
Učiteljsko vijeće OŠ Štrigova na današnjem sastanku dogovorilo je da će se sadržaji za učenike isporučivati prema raspredu sati koji je dosada bio aktualan. To znači da će svi učitelji predmetne nastave dan prije, a najkasnije do navečer, isporučiti nastavne sadržaje po predmetima i rasporedu za sljedeći dan. U jednom dijelu koristit će se sadržaji koji su tog dana dostupni na Sportskoj televiziji (ukoliko su oni u skladu sa rasporedom tog dana), a predmetni će učitelji isporučivati svoje vlastite sadržaje i upute za rad.
Tokom dana, a najkasnije do 20 sati navečer, učenici su obavezni odraditi sadržaje koji su im poslani te na dogovoreni način svojim predmetnim učiteljima vratiti povratnu informaciju u virtualnoj učionici. Ukoliko sadržaji nisu tog dana povezani sa onim što emitira Sportska televizija, učenici predmetne nastave nisu dužni pratiti program televizije, već rade po zadatcima koje su za njih pripremili njihovi učitelji.


Raspored prikazivanja na Sportskoj televiziji:

razred termin predmeti
5. razred OŠ 8 - 9:30 MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM
6. razred OŠ 9:30 - 10:45 POV, MAT, PRI, ENG, NJEM
7. razred OŠ 10:45 - 11:50 MAT, HRV, BIO, GEO
8. razred OŠ 11:50 - 12:45 HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

 

RAZREDNA NASTAVA
Učenici razredne nastave obavezni su pratiti program HRT 3 svakog dana prema rasporedu koji je objavljen u nastavku:

razred termin
1. razred OŠ 8 - 10 h
2. razred OŠ 10 - 12:30 h
3. razred OŠ 13 - 16 h
4. razred OŠ 16 - 19 h

Učitelji razredne nastave će preko dogovorenih komunikacijskih kanala (Viber, WhatsApp, ...) roditeljima dodatno slati nastavne sadržaje koji će se trebati tokom dana obraditi sa djecom. To naročito važi za prve i druge razrede gdje molimo i očekujemo od roditelja da se više angažiraju u radu sa svojom djecom, dok će se u trećem i četvrtom razredu otvoriti i komunikacija, osim s roditeljima, i s učenicima direktno.

OŠ Štrigova će svaki dan na svojoj web stranici objavljivati informacije koje su bitne za provedbu nastave na daljinu te vas u tom smislu molimo da pratite sve što je objavljeno. Posebno želimo naglasiti da je ovaj vid nastave obavezan za sve učenike što znači da učenici tokom dana trebaju pristupiti sadržajima koji su im isporučeni, odnosno da najkasnije do 20 sati moraju dati povratnu informaciju.
Učenik koji tog dana nije bio aktivan u virtualnoj učionici, a što je vidljivo iz njegovog statusa prijave, mora opravdati svoj izostanak (roditelj).

U virtualnim učionicma vrijede ista pravila, odnosno ograničenja s kojima su učenici bili upoznati dosada, a vezano za pristup internetu (objava neprimjerenih poruka i sadržaja, primjerena komunikacija, ...).
Današnji i sutrašnji dan predviđeni su za provjeru komunikacijskih kanala, a u srijedu bi trebala započeti redovna nastava na daljinu (učitelji će već danas isporučivati svoje sadržaje radi provjere sustava).
Za učenike razredne nastave koje roditelji zaista nisu u mogućnosti ostaviti kod kuće, bit će organiziran prihvat u školi. Za njih neće biti organizirana nastava nego će pratiti obrazovni program na televiziji.

Sve aktivnosti kod školske doktorice pa i upis u prvi razred odgađaju se do daljnjega.

S obzirom na ozbiljnost situacije koja je u svakom slučaju izvanredna, molimo roditelje i učenike za maksimalnu suranju i našu zajedničku odgovornost za djelovanje u dosad nepoznatim okolnostima. Na tome vam unaprijed zahvaljujemo.

Ravnatelj i djelatnici OŠ Štrigova
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Kralj   datum: 16. 3. 2020.

Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


E- DNEVNIK


Korisni linkovi
PROPISI
 • Zakoni
 • Pravilnici

KORISNI LINKOVI


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: zero-sized reply, code 0
preskoči na navigaciju